Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Producten

Bauma-primeur: viertal verbeterde verreikers

Viertal-vernieuwde-verreikers-Manitou
De vier vernieuwde brandstofmodellen MT 735, MT 935, MT 1135 en MT 1335 hebben een hefhoogte tussen 7 en 13 meter.

Tekst | Pieter de Mos

Beeld | Manitou

7 november 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

MT 735, MT 935, MT 1135 en MT 1335 hebben capaciteit van 3,5 ton

Naast de vele vooraf aangekondigde vernieuwingen verraste Manitou ons tijdens Bauma met de lancering van vier vernieuwde starre verreikers. Het zijn alle vier brandstofmodellen en ze hebben een hefhoogte tussen 7 en 13 m. De eerste leveringen staan gepland voor eind 2023.

De vernieuwde MT 735, MT 935, MT 1135 en MT 1335 hebben een capaciteit van 3,5 ton. De MT735 en MT 935 maken gebruik van een koppelomvormer en hebben een hefhoogte van 7 respectievelijk 9 m. De motor levert 55 kW (75 pk) vermogen.

De modellen MT 1135 en MT 1335 worden aangeboden met twee transmissieversies: koppelomvormer of hydrostatisch. Daarbij is keuze uit twee motoropties met een vermogen van 55 kW (75 pk) of 73,4 kW (100 pk). Deze modellen hebben een forse hefhoogte van 11 respectievelijk 13 m. Dankzij hun compacte afmetingen – totale breedte is 2,28 m inclusief de voorstabilisatoren – kunnen ze prima in krappe ruimtes werken. In ruw terrein komt de kantelbeveiliging van pas.

Tabel met belangrijkste specificaties van de vier vernieuwde verreikers van Manitou.

Verbeterd zicht omhoog en omlaag

Het zwevende vorkenbord is smaller en robuuster geworden. Dat zorgt samen met de lager geplaatste voorruit van de nieuwe cabine voor beter (dus veiliger) zicht op de lading wanneer de giek omlaag is. Dit maakt ook het koppelen van aanbouwdelen gemakkelijker. Een nieuw schuin dakrooster zorgt daarbij in elke hefpositie voor optimaal zicht op de lading. Het dashboard is hetzelfde als in de rest van het gamma: een Harmony-display en de mogelijkheid om de bedieningsknoppen bij de armsteun te verplaatsen (dubbele schakelknoppen). De MT 1135 en MT 1335 zijn standaard uitgerust met een automatische parkeerrem, Easy Step toegang naar de cabine en een oranje veiligheidsgordel. 

Autopower-systeem

Het Autopower-systeem zorgt bij de hydrostatische transmissie voor hoge prestaties. Het motortoerental is tijdens giekbewegingen automatisch via de joystick aan te passen. Manitou claimt een Lagere TCO dankzij centrale smering en snelle toegang tot de giekonderdelen aan de achterkant. Op alle modellen is een Start & Stop-optie mogelijk.

Om het transport te vergemakkelijken is een vorkbevestigingssysteem beschikbaar. Bovendien zijn alle modellen in een container te vervoeren zonder de wielen te hoeven verwijderen.     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Olivia Castelein

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details