Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Producten

Bauma: twee nog betere draadloze zenders

panther-zender-met-12-knoppen
De Panther T29-12 maakt het mogelijk om machines met meer geavanceerde besturingsfuncties te bedienen, zoals afsleepwagens, graafmachines, agrarische toepassingen enzovoort.

Tekst | Pieter de Mos

Beeld | Tele Radio

11 november 2022 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Specialist radiografische systemen toonde in München de Panther T29-12 en SupraTEQ TW78

Tijdens materieelvakbeurs Bauma presenteerde Tele Radio een tweetal nieuwe draadloze zenders: de SupraTEQ TW78 heupzender met groot kleurenscherm en mede daardoor nog betere interactie en de PLd-gecertificeerde handzender Panther T29-12. Die heeft 12 knoppen en kan daarmee in totaal 24 verschillende functies aansturen.

De draadloze afstandsbedieningen van Tele Radio zijn er voor een veelheid aan toepassingsgebieden en van compacte handzenders tot interactieve heupzenders.

Met meer dan 3.000 standhouders en ongeveer een half miljoen bezoekers wordt Bauma algemeen beschouwd als de grootste internationale vakbeurs ter wereld voor de industrie en bouwmachines. Hal A2 was gericht op digitale en sensorische techniek en dat bleek de juiste plek voor Tele Radio om het brede assortiment van draadloze en radiografische systemen te presenteren. Tele Radio levert universele, draadloze afstandsbesturingen en maatwerkoplossingen voor industriële aandrijvingen en besturingen. Het gaat om robuuste en betrouwbare systemen met geavanceerde software voor eenvoudige installatie, een hoge mate van flexibiliteit en instelbare gebruiksparameters. Met recht: Safe, Smart, Strong. Dat geldt ook voor de beide nieuwe afstandsbedieningen.

Heupzender SupraTEQ TW78 heeft een 4,3 inch groot kleurenscherm voor vloeiender animaties, met minder flikkering dankzij de dubbele buffering van het grafisch geheugen.

In totaal 24 functies aansturen

Binnen het assortiment van industriële afstandsbedieningen is de range van Tele Radio’s drukknophandzenders uitgebreid met de breed toepasbare Panther T29-12. Die heeft 12 knoppen en kan daarmee in totaal 24 verschillende functies aansturen. Dat maakt het mogelijk om machines en apparaten met meer geavanceerde besturingsfuncties te bedienen, zoals afsleepwagens, graafmachines, agrarische toepassingen enzovoort. De robuuste Panther T29-12 is PLd-gecertificeerd, heeft een bereik tot wel 700 m en een verwisselbare en oplaadbare lithium-ion batterij waarmee men ruim 150 uur achtereen kan werken. Met behulp van de instellingenmanager kan de zender naar wens worden geprogrammeerd. Erg handig is de ‘replace function’. Hiermee is stilstand bij zenderuitval te voorkomen doordat tijdens de werkzaamheden eenvoudig en snel van zender kan worden gewisseld.

De nieuwe SupraTEQ TW78 heupzender komt tegemoet aan de toenemende vraag naar een betere interactie bij de bediening van grote machines, installaties, hijskranen en voertuigen.

Groter kleurenscherm voor betere interactie

De nieuwe SupraTEQ TW78 heupzender komt tegemoet aan de toenemende vraag naar een betere interactie bij de bediening van grote machines, installaties, hijskranen en voertuigen. Hij is speciaal ontwikkeld voor de veeleisende mobiele en industriële hydraulieksector, waar de grootte van het scherm vaak belangrijk is voor het tonen van gedetailleerde feedbackinformatie. De SupraTEQ TW78 beschikt daarom over een 4,3 inch groot kleurenscherm dat tevens vloeiender animaties biedt, met minder flikkering dankzij de dubbele buffering van het grafisch geheugen. De zender is PLe/SIL3/CAT3 gecertificeerd, biedt maatwerkopties, werkt op de wereldwijde 2,4 GHz frequentie, is voorzien van Duplex communicatie en heeft een IP 65 beschermingsgraad.

De SupraTEQ TW78 is voorzien van Hot swapping technologie, hetgeen inhoudt dat de zender niet uitvalt tijdens het wisselen van een van beide batterijen. Met twee vervangbare, oplaadbare Li-ion batterijen wordt uitval door een lege batterij voorkomen.

De breed toepasbare Panther T29-12 is compact en handzaam en kan met zijn 12 knoppen in totaal 24 verschillende functies aansturen.

Hoogste veiligheidsniveau

De draadloze afstandsbedieningen van Tele Radio zijn er voor een veelheid aan toepassingsgebieden: van procesbesturing, de offshore en geautomatiseerde toegangssystemen tot scheepvaart en de bediening van kranen en lieren etc. Kortom, overal waar veiligheid belangrijk is worden de robuuste en gecertificeerde producten van Tele Radio ingezet. Zo zorgt de combinatie van PLd/PLe met het Cat3 veiligheidsniveau ervoor, dat de zenders zeer geschikt zijn voor werkzaamheden met een hoog veiligheidsrisico, zoals heffen en hijsen van zware ladingen. Hierbij biedt de noodstopfunctie extra zekerheid.

Als enige in Nederland voorzien van het officieel, extern gecertificeerde SIL3, PLd en PLe veiligheidsniveau. Om het hoogste veiligheidsniveau te garanderen worden de producten door een erkende keuringsinstantie onafhankelijk geïnspecteerd. De certificaten zijn altijd op aanvraag beschikbaar.     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Olivia Castelein

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details