Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Producten

Binder+Co breidt het bereik van de flipflow-zeef uit

BIVITEC e+ von Binder+Co kopiëren
Binder+Co heeft twee klassiekers uit het assortiment zeefmachines gecombineerd tot één machine.

Tekst | Tekst en beeld | Koreman

20 januari 2021 Leestijd 1 minuten

Deel dit artikel

Binder+Co is met de BIVITEC en vandaag de dag de NEW e+, wereldleider in de verwerking van moeilijk te zeven bulkmaterialen. Het presenteert zijn nieuwste innovatie op dit gebied.

Het doel van de uitbreiding van het productassortiment is om klanten een kosteneffectieve oplossing te bieden in termen van investerings- en bedrijfskosten. Om dit te bereiken heeft Binder+Co twee klassiekers uit het assortiment zeefmachines gecombineerd tot één machine: de lage dynamische belastingen als gevolg van de massabalans van het resonantiescherm en het BIVITEC flipflow-systeem. Deze samenvoeging van machines resulteert in een lichtere constructie en een lager aandrijfvermogen. Dit betekent dat de BIVITEC e+ tot 40 % gewicht en tot 65 % energie bespaart.

Door de lage dynamische belastingen van het nieuwste flipflow-scherm van Binder+Co kan de onderconstructie kleiner worden gedimensioneerd, waardoor de investeringskosten aanzienlijk worden gereduceerd. Dit is ook voordelig bij het aanpassen of vervangen van machines in bestaande installaties, aangezien de bestaande infrastructuur kan worden gebruikt zonder dat uitbreiding of versterking nodig is.

De BIVITEC e+ kan bestaan uit één of meerdere verdiepingen. Toepassingen voor BIVITEC e+ zijn onder meer het zeven van zand, grind, steenslag, zout, ertsen, algemene recycling, hout, afgedankte elektrische apparatuur, kunststofafval, glasscherven en compost.     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Olivia Castelein

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details