Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Bobcat introduceert luchtcompressor met FlexAir-technologie

Bobcat introduceert luchtcompressor met FlexAir-technologie

Nadat Bobcat eind vorig jaar het assortiment mobiele compressoren en generatoren in het Bobcat-design introduceerde, brengt het bedrijf nu de nieuwe mobiele luchtcompressor PA12.7v op de markt. De compressor werkt met een variabele druk op basis van een systeem dat Bobcat de ‘FlexAir-technologie’ noemt. Het drukbereik varieert van 5,5 tot 12,1 bar en een FAD van 5,2 tot 7 m3/min. 

De FlexAir-technologie van Bobcat is een innovatieve oplossing die het mogelijk maakt om het volledige drukbereik van een compressor te gebruiken. De operator kan de gewenste druk traploos instellen op het bedieningspaneel van de PA12.7v. Dankzij de doordachte plaatsing van het intuïtieve bedieningspaneel kan de operator snel aan het werk. Met de variabele druk en het stroomsysteem van het FlexAir-systeem kan hij de gewenste luchtstroom via één druk op een knop instellen. 

Veelzijdig en flexibel

Dankzij de FlexAir-technologie is de PA12.7V een veelzijdige luchtcompressor, die een zeer breed toepassingsbereik heeft. Dankzij het variabele FAD-systeem kan de gebruiker met één machine uiteenlopende taken uitvoeren; van algemene werkzaamheden in de bouw en het aandrijven van pneumatisch gereedschap tot (zand)stralen, druktests voor pijpleidingen, hogedrukreiniging in de industrie, lassen, betonspuiten en glasvezelkabels blazen. 

De veelzijdigheid van de PA12.7V wordt verder vergroot door de vele beschikbare opties. Of de toepassing nu een nakoeler, een smeerinrichting, vonkenvanger of een generator betreft;  met de mobiele compressor PA12.7v kan de gebruiker praktisch alle gebruikelijke werkzaamheden met een compressor uitvoeren. Het nieuwe model is bovendien extra veelzijdig in gebruik dankzij een optioneel geïntegreerde krachtige generator van 6 of 8,5 kVA. Daarmee kunnen zowel de compressor als de generator tegelijkertijd op 100% vermogen draaien.

Onderhoudsvriendelijk

Net als alle Portable Power-producten van Bobcat kan ook de mobiele compressor PA12.7v de uitdagingen van uiteenlopende werkzaamheden in de zwaarste omstandigheden aan. De sterke maar lichte polymeerkap van de nieuwe PA12.7v klapt open tot 90 graden, waardoor de gebruiker eenvoudig toegang heeft tot essentiële onderdelen en onderhoudspunten. Alle delen zijn zorgvuldig geplaatst om inspectie, onderhoud en reparatie te vereenvoudigen. De onderhoudsintervallen van de diverse componenten zijn verlengd voor langere uptime en lagere onderhoudskosten.

Ook de centrale vloeistofafvoeren maken onderhoud ook eenvoudiger en reduceren de stilstand. De basis is standaard uitgerust met een lekbak die voorkomt dat vloeistoffen in het milieu terechtkomen. Kort gezegd is de PA12.7v een machine die onderhoudsgemak combineert met een duurzame constructie en een betrouwbare motor.

Gebruikersvriendelijk ontwerp

In het ontwerp van de mobiele compressor PA12.7v staan gemak en veiligheid voor het bedienend personeel voorop. De compressor heeft optionele externe features zoals een in hoogte verstelbaar onderstel, beschermende elementen aan de buitenkant, veiligheidskettingen en een slanghaspel op de kap. 

De nieuwe PA12.7v maakt deel uit van het uitgebreide aanbod van mobiele compressoren en generatoren. Het assortiment biedt ruime keuze voor toepassingen voor uiteenlopende branches zoals de verhuursector, sloop, nutsvoorzieningen, bouw, mijnbouw en industriële toepassingen. 

Met nieuwe producten zoals de PA12.7v laat Bobcat zien, dat het bedrijf continu werkt aan een ruimere keuze in mobiele compressoren en generatoren voor klanten over de hele wereld.

Ga voor meer informatie naar www.bobcat.com

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details