Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Bobcat introduceert nieuwe materiaal- en asfaltverspreider

Bobcat introduceert nieuwe materiaal- en asfaltverspreider

Bobcat heeft zijn portfolio van aanbouwdelen voor wegwerkzaamheden uitgebreid. Met de nieuwe Bobcat materiaal- en asfaltverspreider komt de leverancier tegemoet aan de toenemende vraag naar materieel voor aanleg en onderhoud van wegen.

De Bobcat materiaal- en asfaltverspreider is ontwikkeld om tijd en arbeidskosten te besparen. Hij kan worden ingezet voor de verwerking van asfalt en andere materialen; om bestaande wegen te verbreden en te repareren; om opvulling, verharding en afdekking van sleuven te realiseren en om ondergrondlagen te leggen. Dankzij de offset-functie kan het nieuwe aanbouwdeel asfalt leggen zonder dat de lader in direct contact met het strooimateriaal komt, waardoor een gladde afwerking wordt gegarandeerd.

bobcat-soil-asphalt-spreader-studio-2-kopieren

De asvaltverspreider is gemakkelijk te gebruiken en te reinigen. Dankzij het compacte ontwerp is het eenvoudig te onderhouden. De inzetbaarheid neemt toe waardoor er meer tijd aan de werkzaamheden besteed kan worden. Het nieuwe aanbouwdeel is dankzij zijn lage eigen gewicht en het compacte ontwerp gemakkelijker te transporteren dan grotere materiaal- en asfaltverspreiders.

Samenvattend zijn de kenmerken en voordelen van de nieuwe materiaal- en asfaltverspreider onder andere:

  • Gebruiksgemak dankzij Bob-Tach snelwisselsysteem
  • De materiaallaag is handmatig instelbaar van 0 tot 100 mm
  • Dankzij het compacte ontwerp eenvoudig en efficiënt te transporteren
  • Hydraulisch zijdelings verstelbaar i.c.m. verstelbare zijvleugels om het materiaal beter te geleiden
  • Door de offset-functie wordt contact met het asfalt vermeden en is een gladde afwerking mogelijk
  • Vergrendelbare, zwevende dwarskanteling tot 5° ter compensatie van een hellend oppervlakte
  • Optionele derde zijvleugelset beschikbaar

De nieuwe materiaal- en asfaltverspreider heeft een bedrijfsgewicht van 675 kg en een standaard werkbreedte van 190 cm. Het aanbouwdeel is ook leverbaar met een werkbreedte van 196 cm. Op een Bobcat-compactlader gemonteerd kan er met het aanbouwdeel een gemiddelde snelheid van 50-120 m/min worden behaald. Hiervoor is een oliestroom van 45 l/min en een werkdruk van 250 bar nodig.

De materiaal- en asfaltverspreider is ontworpen voor het gebruik met Bobcat-compactladers die uitgerust zijn met een Attachment Control Kit (standaard op High-Flow-(H)-machines). Met behulp van het snelwisselsysteem Bob-Tach is de materiaal- en asfvaltverspreider, net zoals alle andere Bobcat-aanbouwdelen, snel en veilig te koppelen aan de Bobcat-compactladers.

bobcat-soil-asphalt-spreader-studio-1-kopieren

De nieuwe materiaal- en asfaltverspreider is goedgekeurd voor het gebruik op alle Bobcat-schrankladers vanaf de S450 tot en met de S850/H modellen, alle Bobcat compacte rupsladers T450, T590/H, T650/H, T770/H en T870/H modellen en de A770/H vierwiellader.

De verspreider is een uitbreiding van Bobcat’s portfolio van materieel voor wegwerkzaamheden, dat asfaltfrezen, sleuvenfrezen, graders, sleuvengravers, bezems en veegmachines omvat. Bobcat biedt meer dan 100 aanbouwdelen voor verschillende werkzaamheden.

Ga voor meer informatie over Bobcat en Bobcat-producten naar de website www.bobcat.com.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details