Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
De 930M wiellader van CAT® voldoet nu aan de emissienormen van Fase V

De 930M wiellader van CAT® voldoet nu aan de emissienormen van Fase V

BIJ KLEINE WIELLADERS VAN CAT® ZIJN VERBETERINGEN DOORGEVOERD MET BETREKKING TOT HET ZICHT OP HET UITRUSTINGSSTUK, COMFORT EN PRESTATIES

Caterpillar lanceert verschillende nieuwe ontwerpverbeteringen voor de reeks kleine wielladers (SWL)- Cat® 926M-, 930M- en 938M-modellen – gericht op het verbeteren van het zicht op het uitrustingsstuk, het comfort voor de machinist en de prestaties van de machine. In de Cat SWL-modellen zijn functies voor grote wielladers geïntegreerd; deze modellen bieden een verbeterd bedrijfsrendement, minder onderhoud en een langere levensduur van de lader.

Beter zicht op het uitrustingsstuk

De nieuwe Fusion-snelkoppeling van de SWL-reeks verbetert het zicht op het uitrustingsstuk aanzienlijk bij toepassingen voor materiaaloverslag. Met het elektrisch-hydraulische koppelingstoepassingssysteem dat handig vanuit de cabine wordt geactiveerd, wordt het zicht op het uitrustingsstuk via de koppeling met maximaal 85 procent via het chassis met een uit één stuk gegoten koppeling met verplaatste bedieningscilinders verhoogd, terwijl de voordelen van het Fusion-systeem behouden blijven.

Er is nu een nieuwe, verbeterde onderwagen van de Fusion-koppeling voor vorkuitrustingsstukken leverbaar die de veelzijdigheid van de SWL vergroot en is ontworpen om het zicht op het uitrustingsstuk te verbeteren en te werken in combinatie met de nieuwe zichtbare gegoten Fusion-koppeling. De nieuwe, verstelbare materiaaloverslagarm van de reeks zorgt voor een beter zicht, eenvoudige afstellingen en eenvoudig transport met een universele laadbak.

Cat 938M SWL cabine

 

Een nieuw ontwerp met gegoten torsiebuis voor de nieuwe Cat 930M en 938M modellen verbetert het zicht van de machinist op het uitrustingsstuk aanzienlijk wanneer het in een geheven stand staat. De nieuwe standaard hefarmen bieden 100 procent meer zicht op de vorkpunt/-hiel en 50 procent meer zicht op de laadbakrand om de bedrijfsefficiëntie te verbeteren. Een bijgewerkt slangentraject nabij de zijkant van de hefarmen helpt het zicht te verbeteren indien uitgerust met de groepering voor extra leidingen voor de 3e functie.

Verlichting

De beschikbare LED-verlichtingsopties zorgen voor een beter zicht op de machine, of het nu gaat om het starten van de werkdag vóór zonsopkomst of doorwerken tot ver na zonsondergang. Dankzij de geïntegreerde LED-verklikkers verbeteren de nieuwe, hoogwaardige LED-weglichten vóór de lichtdekking in de modi dimlicht en grootlicht. Een nieuw extra verlichtingspakket bevat nu een licht in de tankruimte voor de dieseluitlaatvloeistof (DEF) om het zicht onder omstandigheden met weinig licht te verbeteren.

De nieuwe standaard voor bedrijfscomfort

Nieuwe stofontwerpen verbeteren de luchtstroom voor de verschillende stoelopties op alle Cat SWL modellen. De stoel-upgrades zorgen ervoor dat de machinist comfortabel en ontspannen blijft zitten tijdens de werkperiode, zodat efficiënter kan worden gewerkt. Alle stoelen zijn voorzien van een duidelijk zichtbare oranje veiligheidsgordel, zodat de ploegleden in één oogopslag kunnen zien of de machinist de veiligheidsgordel draagt.

Met een zitkussen en rugleuning die zijn verwarmd en gekoeld, is de Premium-stoel met geavanceerde leren/stoffen luchtvering volledig verstelbaar met een bovenrugleuning, hoofdsteun, pneumatische lendensteun, armleuningen en kantelbaar zitkussen. De Deluxe stoel met verwarmde luchtvering is volledig verstelbaar, bekleed met stof en heeft een middenrugleuning, een hoofdsteun, een mechanische lendensteun, armleuningen en een kantelbaar zitkussen. De volledig verstelbare, met stof beklede Standaard stoel met mechanische vering is voorzien van een middenrugleuning, een hoofdsteun en armleuningen.

Cat 938M in aggregaatoverslaguitvoering SWL

 

Een nieuwe benchmark voor prestaties van de lader

Naast updates voor de hefarm en de snelkoppeling vernieuwt de nieuwe Cat 930M de benchmark in SWL machineprestaties en verfijning. De nieuw ontworpen 930M, aangedreven door de Cat C 7.1-motor, voldoet nu aan de EU Stage V- en de VS EPA Tier 4 Final-emissienormen en de Japanse 2014-norm. De nieuwe 930M levert ook 5 procent meer brutokoppel, 5 procent meer opbreekkracht en een 5 procent hoger kantelmoment volledig geknikt in vergelijking met de vorige 930M.

Met de nieuwe updates en verfijningen komt de nieuwe 930M met aggregaatoverslagpakket nu in een hogere prestatieklasse. Dit biedt klanten lagere end-to-end kosten en lagere eigendoms-/bedrijfskosten ten opzichte van het werken met een grotere wiellader.

Voor succes geconfigureerd

Deze nieuwe SWL-laders integreren nu naadloos verschillende opties die gewoonlijk worden aangetroffen op grote en middelgrote Cat wielladers. Aannemers kunnen er nu voor kiezen hun kleine laders uit te rusten met Cat Production Management (CPM*), automatische smering, bandenspanningscontrole (TPM) en hydraulische ladingterugslagkleppen.

CPM bevestigt dat er voldoende gewicht in de laadbak aanwezig is voordat de machinist de stapel verlaat, zodat de juiste hoeveelheid materiaal wordt geladen om het aantal cycli te verminderen en het winstpotentieel te maximaliseren. Cat Autolube is volledig geïntegreerd in de constructie van de lader en het display in de cabine om te zorgen dat de scharnierpunten van de machine automatisch correct worden gesmeerd met de juiste hoeveelheid vet (zonder te veel aan te brengen) om het dagelijkse routineonderhoud aanzienlijk te verminderen. Met een snelle blik op het secundaire display van de cabine ziet de machinist de huidige bandenspanning op de laders uitgerust met TPM; bovendien geeft het systeem waarschuwingen af als de bandenspanning te laag is of te hoog wordt, wat de stabiliteit kan beïnvloeden en slijtage van de banden en het brandstofverbruik kan verhogen als dit niet wordt opgemerkt of verholpen.

Meer informatie over verbeteringen aan de Cat SWL reeks vindt u door een bezoek te brengen aan uw plaatselijke Cat dealer of naar de site www.cat.com te gaan.

*Niet legaal voor de handel

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details