Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
De gekende Knikmopskracht, dit keer zonder emissie

De gekende Knikmopskracht, dit keer zonder emissie

De zoektocht naar een geschikte elektrische Knikmops begon in 2016. De nadruk lag bij deze ontwikkeling op zuinigheid, zodat de batterijgrootte beperkt kon blijven. Een geringe battery pack heeft vele voordelen namelijk een kleiner gewicht, een kortere laadtijd en misschien wel het belangrijkst een lagere kostprijs. Het is namelijk de grootte van de batterij die het grootste deel de kostprijs van uw elektrische kniklader bepaalt. Zo kwam de Knikmops KM 140 E van Gebroeders Geens tot stand.

Standard – Endurance

De Belgische constructeur komt nu op de markt met niet één, maar wel twee mogelijkheden voor de ondernemer die wil overschakelen naar zero emission. De Knikmops KM 140 E Standard beschikt over een batterij van 20 kWh, hiermee kan er gemiddeld 5 uur stevig doorgewerkt worden. Het opladen kan van 0 tot 80% in 1 uur en drie kwartier met de snellader.

Wil je liever langer kunnen werken met jouw Knikmops, dan biedt Gebroeders Geens. De Knikmops KM 140 E Enduranceaan. Doordat de batterij 30 kWh groot is kan de Knikmopschauffeur zo’n 8 uur werken en opladen kan je op 2 uur en 30 minuten met de snellader.

Zo kunnen de gebruikers kiezen welke Knikmops hen op het lijf is geschreven.

Want de gekende kracht van de Knikmops blijft. Deze kniklader heft ongeveer 1500 kg, waardoor die in capaciteit sterk lijkt op zijn dieselvariant de Knikmops KM 140. Ook zal de chauffeur aangenaam verrast zijn door de rijsnelheid, de Knikmops KM 140 E rijdt namelijk vlot 16 km/h.

Knikmopskwaliteit

De Knikmops KM 140 E werd ontwikkeld om net als de dieselvariant vele aanbouwdelen te kunnen torsen. De combinatie van een werkhydrauliek debiet van 48 l/min en de maximale druk van 180 bar, maakt deze machine multifunctioneel inzetbaar. Naast de standaard schepbak en palletvork, kan deze machine vlot overweg met de verschillende maaiers, mengbakken en frezen…  uit het Gebroeders Geens aanbod. Met het eigen gewicht van 1550 kg en een basisbreedte van 1.35 m is deze Knikmops perfect te transporteren van werf naar werf.

Het belang van de praktijktest

Gebroeders Geens deed uitgebreide tests met de elektrische Knikmops KM 140 E om in te schatten wat de capaciteiten waren en waar nog verder aan gesleuteld moest worden. Hiervoor werkten ze samen met lokale ondernemers, die de kniklader in de praktijk hebben uitgetest.

Veel vragen voor de elektrische toepassingen komen vanuit de renovatiesector. Hier werken de arbeiders vaak op krappe plaatsen met soms lage plafonds, waar de uitlaatgassen lang blijven hangen.. Om het aangename werkklimaat van de medewerkers te kunnen garanderen wordt er dan al sneller gekeken naar een elektrisch alternatief. Zo draaide de Knikmops KM 140 E reeds mee op een werf in een lokale abdij. Daar was de elektrische Knikmops meteen een win-win, omdat de bewoners van de abdij sterk gesteld zijn op stilte en rust.

Stilte en rust is ook vaak van groot belang in de verstedelijkte omgeving. Afgelopen jaar kozen veel mensen voor een verfraaiing van hun tuin met eventueel een zwemvijver. Hierbij komt de noodzaak om snel veel grond te verzetten, maar met zo weinig mogelijk geluidsoverlast voor de buren. De elektrische Knikmops KM 140 E biedt dan de oplossing. Het ruisende geluid van de elektromotors wordt veel minder snel als storend ervaren.

Compact, multifunctioneel en duurzaam

Zo blijven de basiswaarden van Knikmops gemakkelijk overeind. Compact, multifunctioneel en duurzaam. Het compacte stalen chassis is robuust en ontwikkeld voor ste­vige arbeid. Zo kan de arbeider zich werkelijk laten onder­steunen door de helpende hand van de Knikmops en dit keer zonder emissie

De ontwikkelingen staan niet stil bij Gebroeders Geens, Belgisch machineproducent.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details