Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
De nieuwe STIHL FS 561 C-EM bosmaaier voor bos- en landschapsonderhoud

De nieuwe STIHL FS 561 C-EM bosmaaier voor bos- en landschapsonderhoud

Hij is bovendien de eerste STIHL bosmaaier die uitgerust is met het volledig elektronische motormanagementsysteem M-Tronic 3.0 met automatische kalibratiefunctie. Dit betekent dat de machine in elke werksituatie uitblinkt dankzij haar hoge vermogen en uitstekende acceleratie. Ze kan moeiteloos een groot aantal taken in het bos- en landschapsonderhoud aan. Haar toepassingsgebied strekt zich uit van het maaien en verwijderen van struikgewas tot grootschalig werk in houtachtig gras, het snoeien van doornige heggen en kreupelhout, haksel- en zaagwerkzaamheden, het onderhouden van gewassen en jonge planten en bosbrandpreventie. De FS 561 C-EM is bij uitstek geschikt om snel te maaien. Wanneer je met maaidraad werkt, heeft de bosmaaier namelijk de grootste maaicirkel (560 mm) van alle machines op de markt. Hierdoor kunnen de gebruikers hun rendement met 17% verbeteren in vergelijking met een maaicirkel van 480 mm. De machine is niet enkel compatibel met de draadmaaikop, maar ook met veel andere maaigereedschappen. Naast de maaivariant met driehoeksmes is er ook een bosbouwvariant met cirkelzaagblad. De bosmaaier overtuigt ook met zijn gebruiksgemak: dankzij het eenvoudige startsysteem en de STIHL ErgoStart is hij heel gemakkelijk te starten. Bovendien vermindert het STIHL 4-punts antivibratiesysteem de trillingen in het deellastbereik. Dat verlicht de belasting op de gewrichten en spieren van de gebruiker aanzienlijk en maakt het werk minder vermoeiend.

Meer kracht

Met een vermogen van 2,8 kW is de nieuwe FS 561 C-EM nu de krachtigste bosmaaier uit het STIHL assortiment. Zijn STIHL 2-MIX-motor garandeert hoge prestaties in alle werkomstandigheden. De machine maakt ook indruk met haar uitstekende acceleratie. Ze is daarom bij uitstek geschikt voor grootschalige onderhouds- en opruimwerkzaamheden in de landschapsarchitectuur, de verzorging van gewassen en jonge planten in de bosbouw of maaiwerkzaamheden bij bosbrandpreventie.

Grootste maaicirkel bij gebruik met een draad

Wanneer je de nieuwe machine met een draad gebruikt, biedt ze een maaicirkel van 560 millimeter, de grootste van alle bosmaaiers op de markt. Dat maakt dat het werk snel opschiet en stelt de gebruiker in staat 17% efficiënter te werken in vergelijking met een maaicirkel van 480 millimeter. Naast verschillende draadmaaikoppen kan je de machine ook uitrusten met diverse grasmessen, driehoeksmessen, cirkelzaagbladen en zelfs een hakselmes. Ze is dus uiterst geschikt voor uiteenlopende taken in het bos- en landschapsonderhoud. De FS 561 C-EM is verkrijgbaar als maaivariant met driehoeksmes en als bosbouwvariant met cirkelzaagblad. Met het standaard meegeleverde cirkelzaagblad STIHL WoodCut 250-26 kan je ook bomen met een grotere diameter doorzagen tijdens onderhoudswerkzaamheden.

M-Tronic met nieuwe kalibratiefunctie

De FS 561 C-EM is de eerste bosmaaier van STIHL die uitgerust is met het volledig elektronische motormanagementsysteem M-Tronic 3.0. Het systeem bepaalt in elke bedrijfstoestand het ontstekingsmoment en de brandstofdosering. Daarbij wordt rekening gehouden met externe factoren zoals de temperatuur en de hoogte. Zo ben je verzekerd van optimale motorprestaties, een constant maximum toerental en een uitstekend acceleratievermogen. Indien nodig kan de gebruiker ook een kalibratiecyclus uitvoeren: gewoon de machine starten, stationair laten draaien, versnellen tot volle snelheid en klaar is kees! De maximumsnelheid is onmiddellijk beschikbaar. De geheugenfunctie slaat de gemaakte instellingen automatisch op en houdt er rekening mee wanneer de machine de volgende keer wordt gestart.

De verbeterde ergonomie vermindert fysieke belasting

Het geoptimaliseerde 4-punts antivibratiesysteem van STIHL met dempingselementen van elastomeer vermindert de trillingen die op de handgrepen worden overgebracht in het deellastbereik. Dit vermindert de belasting op de gewrichten en spieren van de gebruiker aanzienlijk en zorgt voor een soepele en minder vermoeiende bediening van de machine. De dubbele handgreep is ook verbeterd en ergonomisch ontworpen. De helling en de schachtpositie kunnen zonder gereedschap aan de behoeften van de gebruiker worden aangepast. Zelfs de details dragen bij tot het comfort van het werk: het ophangplaatje om de bosmaaier aan de draaggordel te hangen heeft nu tien gaatjes. Dit vergemakkelijkt de individuele aanpassing aan de gebruiker en de uit te voeren taak, wat resulteert in een uitstekende balans, vooral bij het werken op hellingen. Met de universele STIHL ADVANCE PLUS draaggordel met comforthaak, die bij de maaiuitvoering van de FS 561 C-EM wordt geleverd, kan je de bosmaaier gemakkelijk en snel aanhaken en losmaken. De bosbouwuitvoering van de bosmaaier is uitgerust met de STIHL ADVANCE X-TREEm bosbouwgordel, die een optimaal draagcomfort biedt dankzij het in de lengte verstelbare rugdeel en de continue gewichtsverdeling tussen de heupen en de schouders.

Vereenvoudigde service en onderhoud

Het onderhoudsgemak van de FS 561 C-EM bevordert een grotere rendabiliteit.  De gemakkelijk toegankelijke luchtfilter biedt een lange levensduur en lange onderhoudsintervallen. Het transmissiemechanisme is toegankelijk via een eenvoudige schroef voor smering. Bovendien kan de motorelektronica van de FS 561 C-EM worden gediagnosticeerd. Dit betekent dat je de belangrijkste systeemgegevens gemakkelijk in een gespecialiseerde werkplaats kan uitlezen met behulp van een diagnoseapparaat. Eventuele storingen kan je dus snel en gemakkelijk opsporen en herstellen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details