Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
De RD7 trilwals van Wacker Neuson is uiterst eenvoudig te bedienen

De RD7 trilwals van Wacker Neuson is uiterst eenvoudig te bedienen

Wacker Neuson biedt een breed scala aan producten voor grond- en asfaltverdichting – van trilstampers tot 7-tons-walsenverdichters. De nieuwe handgeleide RD7 trilwals in de 700 kilogram-klasse maakt het portfolio compleet met een bijzonder ergonomische en krachtige machine.

De nieuwste modellen van de trilwalsen RD7 met een rolbreedte van 650 millimeter leveren zowel op asfalt als op een zandbodem optimale resultaten. De gebruiker profiteert daarbij van de gemakkelijke bediening via een bijzonder ergonomische stuurbeugel, maar ook van de gemakkelijke toegang tot alle servicepunten. “Met de RD7 trilwals zetten we nieuwe standaarden in het bedieningscomfort,” aldus Stefan Pfetsch, bedrijfsleider van Wacker Neuson Produktion GmbH. “Onze nieuw ontwikkelde stuurbeugel biedt een zeer intuïtive besturing van de machine. In combinatie met vele andere details op de machine maakt hij het voor de gebruiker mogelijk om aan het einde van de dag een uitstekende werkkwaliteit af te leveren. Met verschillende motoropties en een flexibel concept voor het veiligheidsframe hebben we in iedere prijsklasse een passende modelvariant in het portfolio.”

Laagste hand-armtrillingen op de markt

De herontworpen disselboom maakt verdichting voor de bestuurder zeer eenvoudig. Aan de handgreep zijn alle bedieningselementen direct te bereiken. Het is bijzonder comfortabel werken met de rijhendel, waarin drie verschillende functies geïntegreerd zijn: Door de handgreep naar voren en naar achteren te bewegen kan de gebruiker zowel de rijrichting als de traploos aan te passen snelheid kiezen en door eenvoudig de handgreep los te laten ook de wals afremmen. Bovendien is de stuurhendel bijzonder licht te bedienen en kan zo ook aan één zijde, gedurende langere tijd achtereen worden bediend. Daarnaast heeft de RD7 trilwals met een lage 2,5 m/s² de laagste hand-armtrillingswaarde op de markt. Dit betekent dat er ook vanuit dit oogpunt geen beperkingen zijn op de werktijden. Door deze lage trillingswaarde vervalt bovendien de documentatieplicht, waardoor de exploitant meer tijd bespaart. Als extra comfort is de trillingsdempende stuurbeugel niet op een vaste hoogte ingesteld, maar kan hij vrij bewegen. Hierdoor kan de bestuurder altijd zonder moeite de meest comfortabele positie voor het moment en de betreffende toepassing innemen, wat nog meer bedieningscomfort en minder fysieke belasting betekent. Ook voor het vastzetten van de wals aan de haak hoeft hij niet om de machine heen te lopen. Dankzij de hydraulische handrem blijft de wals bij een onderbreking van het werk op hellingen automatisch betrouwbaar staan. Dit betekent meer veiligheid op de bouwlocatie. 

Efficiënte werkprocessen voor optimale verdichtingsresultaten

Met de RD7 trilwals is het mogelijk efficiënte werkprocessen en een ideale bodemverdichting met gemak te verkrijgen. Hiervoor zorgen de betrouwbare rechtloop en het gemakkelijke manoeuvreren van de wals. De lange stuurbeugel en de daarmee gepaard gaande grotere hefwerking vereenvoudigen en versnellen het draaien van de wals. Deze functie wordt nog eens extra ondersteund met de korte rolafstand met laag zwaartepunt. Bovendien maakt de geringe overhanging aan de zijkant van slechts 30 millimeter en het naar boven taps toelopende frame het mogelijk exact en volledig te verdichten, direct tegen de muur of in de berm. De dubbele trilwals met 700 kg bedrijfsgewicht is zowel voor de verdichting van asfalt als voor korrelig materiaal geschikt, aangezien de trillingsfrequentie optimaal afgestemd kan worden: De gebruiker stelt eenvoudig de trilling in op de ondergrond – hoge frequentie voor de asfaltverdichting en lage frequentie voor bodemverdichting. Hiermee bereikt de RD7 wals op elke ondergrond de gewenste en noodzakelijke verdichtings- en oppervlaktekwaliteit. 

Eenvoudige service – hogere kostenefficiëntie

Als een onderhoudsbeurt of reparatie op de planning staat, dan is het belangrijk snel een gemakkelijk bij de belangrijkste componenten van de machine te kunnen komen. Op dit punt scoort de RD7 trilwals van Wacker Neuson: De beschermkap kan gemakkelijk opgeklapt worden en alle onderhoudspunten zijn eenvoudig en zonder gereedschap te bereiken. Bovendien zorgt het open design voor een gemakkelijke toegang, waardoor vele componenten, zoals de hydraulische slangen, gewoon voor het grijpen zijn. Zo kunnen stilstandtijden worden geminimaliseerd en de voortgang op de bouwlocatie loopt geen vertraging op.

Meer informatie kunt u vinden via www.wackerneuson.com/compaction

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details