Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Doka: steigeroplossingen als uitbreiding bekistingsportfolio
Doka UniKit

Doka: steigeroplossingen als uitbreiding bekistingsportfolio

Eind oktober, tijdens ‘s werelds grootste bouwbeurs Bauma 2022 in München, presenteerde Doka trots enkele nieuwe steigeroplossingen. Vanuit de ambitie om een echte meerwaarde voor klanten te creëren, toonde Doka haar indrukwekkende nieuwe steigeropties, als uitbreiding van haar bestaande bekistingsportfolio. Beursbezoekers zagen ook heel wat vernieuwende toepassingen op vlak van digitalisering en duurzaamheid.  

Steigers naar ongekende hoogtes

Tijdens Bauma introduceerde Doka de DIBt-gecertificeerde steiger Ringlock. Dit gebeurde onder het merk AT-PAC. Het strategische partnerschap met AT-PAC, marktleider op het gebied van industriële steigers, bestaat sinds 2020. Het resultaat? Een sterke wereldwijde aanwezigheid die Doka continu uitbreidt, onder meer via het uitdragen van een duidelijke visie op vlak van holistische klantenoplossingen. Een bijna 30 meter hoge steigertoren op de bouwbeurs maakte alvast heel wat indruk op de standbezoekers.

Gecombineerd met een uitgekiende bekistingsportfolio, de steigerbeheersoftware Hi-Vis® en andere aanvullende diensten, positioneert Doka zich als een totale ontzorger die wereldwijd gestroomlijnde bouwprojecten ondersteunt.

Nieuwe producten uit het Doka-assortiment

Als toonaangevende fabrikant beseft Doka dat op bouwplaatsen veiligheid, flexibiliteit, ergonomie en rendabiliteit doorslaggevende succesfactoren zijn. Daarom zijn de Doka-bekistings- en steigersystemen optimaal op deze behoeften afgestemd.

Met DokaXdek luidt Doka een nieuw tijdperk in voor vloerbekisting. De veelzijdige structuur is geschikt voor alle soorten vloergeometrieën, met een perfect evenwicht tussen bescheiden woningbouw en grote bouwplaatsen. Tijdens de productontwikkeling lag de nadruk vooral op het verbeteren van de ergonomie en de veiligheid op de bouwplaats. Tegelijkertijd realiseert u met dit systeem een aanzienlijke productiviteitswinst, omdat u via automatisering uw bouwplaatsprocessen volop kunt optimaliseren.

Een andere opvallende nieuwigheid tijdens Bauma 2022 was de upgrade van de wandbekisting Framax Xlife plus. Klanten kregen extra productverbeteringen te zien. Dit systeem helpt bouwbedrijven al jaren om bouwprojecten sneller succesvol af te werken. Dankzij een nieuwe systeemhoogte van drie meter is deze oplossing nu ook perfect geschikt voor de woningbouw. Met een facelift en nieuwe accessoires verlegt Doka opnieuw de grenzen in het topsegment.

En wat dacht u van de DokaXlight? Bij deze allrounder ontdekt u verschillende innovaties met nieuw ontwikkelde componenten. Hierdoor kunt u de al bestaande lichtgewicht wandbekisting in de toekomst ook als vloerbekisting gebruiken.

Op vlak van infrastructuur staat het innovatieve Doka UniKit-systeem in het middelpunt van belangstelling. Voor bruggen, tunnels, krachtcentrales of hoogbouw kunnen op basis van modulaire standaardcomponenten rendabele en complete bekistingsoplossingen voor elke toepassing worden ontwikkeld. Zo kunnen infrastructuur- en hoogbouwprojecten efficiënt, veilig en naadloos uit één hand worden gerealiseerd, samen met de Doka-bekistingsoplossingen.

Echte meerwaarde creëren

De Doka-waardepropositie ‘echte meerwaarde voor onze klanten creëren’ staat in vakkringen als een huis. Binnen de bouwsector heeft Doka de reputatie van een sterke en betrouwbare partner. Zo is het bedrijf voortaan niet enkel uw ideale partner voor verhuur en verkoop van optimale bekistingssystemen, maar ook van steigeroplossingen.        

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details