Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Eerste JCB elektrische minigraafmachine geleverd aan LOXAM

Eerste JCB elektrische minigraafmachine geleverd aan LOXAM

Eén van Europa’s toonaangevende verhuurbedrijven voor apparatuur heeft geïnvesteerd in zijn eerste JCB elektrische minigraafmachine – waarmee ecologische referenties bovenaan de agenda worden geplaatst.

De JCB 19C-1E – ’s werelds eerste elektrische minigraafmachine die volledig in productie ging – werd geleverd aan het depot van LOXAM Group in Colombes, Frankrijk, waarbij beide bedrijven duidelijk hun toewijding laten zien aan een duurzame toekomst.

De JCB 19C-1E is maar liefst vijf keer stiller dan zijn dieseltegenhanger. Men verdacht dat het een grote hit zal worden bij bedrijven die actief zijn binnenin gebouwen en in emissie- en geluidsgevoelige binnensteden. Volledig opgeladen kan hij het gebruikelijke werk van een minigraafmachine verzetten.

LOXAM Group Equipment Director Thierry Lahuppe zegt: “De toevoeging van deze eerste elektrische minigraafmachine aan de LOXAM vloot geeft ons oprechte engagement aan voor de ontwikkeling van een meer verantwoorde verhuursector die respect heeft voor het milieu en stedelijke werklocaties. Als een toonaangevende speler in de verhuursector wil LOXAM laten zien hoe essentieel het is om een ​​scala aan elektrische apparatuur aan te bieden. Het gaat om het voorbereiden op de toekomst en het voldoen aan de groeiende milieueisen van onze klanten die op stedelijke bouwlocaties werken. We willen fabrikanten zelfs nog verder stimuleren om milieuvriendelijke apparatuur te blijven ontwikkelen. Er zijn veel technologische oplossingen en elektriciteit is daar één van.”

JCB Frankrijk MD Philippe Girard voegt toe: “We zijn verheugd met Loxams vertrouwen en interesse in de eerste mini-elektrische graafmachine van JCB. Deze innovatieve machine verovert de industrie en is ontworpen door JCB om te voldoen aan een groeiende vraag naar milieuvriendelijke machines die eveneens het lawaai op bouwplaatsen vermindert.”

De belangrijkste kenmerken van de JCB 19C-1E, gekocht door LOXAM, zijn onder meer: ​​vier lithium-ion batterijpakketten met een opslagcapaciteit van 20 kWh, lastafhankelijk hydraulisch systeem met krachtige graafprestaties, een geavanceerd batterijbeheersysteem voor volledige beschikbaarheid en de optie voor 230V opladen indien nodig, met oplaadtijd van 10 uur.

LOXAM zal zijn JCB 19C-1E tonen op zijn stand op de Paysalia-landschapstentoonstelling in Lyon van 3 tot 5 december.

Zero emissie operatie op het punt van gebruik, zonder kabels of onveilige sleepkabels, zal aannemers in staat stellen om te werken in gebouwen en in emissiegevoelige binnensteden. Het zal spooraannemers ook toestaan ​​om in tunnels en ondergronds te werken, zonder dure afzuiginstallaties te installeren. Aannemers zullen ook in staat zijn om buiten de normale uren in stedelijke straten te werken, zonder bewoners te storen, maar ook in andere geluidsgevoelige omgevingen, zoals in de buurt van ziekenhuizen en scholen.

Met behulp van een elektrisch systeem van 48 V levert een zeer efficiënte elektromotor onmiddellijk koppel, om het beproefde Bosch Rexroth hydraulisch systeem met lastafhankelijke aandrijving van stroom te voorzien. Dit levert dezelfde toonaangevende graafprestaties als de standaard 19C-1. Het hydraulische systeem levert ook een hulpstroomcircuit van 32 liter / min.
De machine heeft drie bedrijfsmodi, bestuurd door een draaiknop. In de ‘low’ instelling draait de elektromotor op 1200 tpm, in ‘algemeen’ werkt hij op 1.600 tpm en in de ‘high’ modus op 1.800 tpm. Er is een extra Auto Kick Up-modus voor het traceren, waarbij de motor werkt op 2.300 tpm voor snelle bewegingen van de machine tussen graaflocaties.

De JCB 19C-1E werd eerder al geleverd aan verschillende klanten in Nederland. Officiële JCB dealer

Bouwmachines Midden Nederland leverde een exemplaar aan klant Everts. Ook officiële JCB dealer Asjes leverde een machine aan verhuurbedrijf Next Rental en Jan van der Lee uit Amstelveen.
Ook in België maken elektrische minigraafmachines hun opmars. Officiële JCB dealers Keymolen Agri en Vandaele Rental hebben reeds een 19CE -1E in hun bezit voor de verhuurvloot.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details