Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Producten

Efficiënt snoeiafval verwerken

befunky-collage__1_

18 april 2019 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

De Schliesing houtversnipperaars met messenschijf, verkleinen het volume van het snoeiafval aanzienlijk. Struiken, takken en boomstammen worden verwerkt tot houtsnippers die o.a. kunnen dienen als bodembedekking of als biomassa. Omdat de houtsnippers voor biomassa aan bepaalde normen qua grootte moeten voldoen, kan er een zeefkorf voor de uitblaaspijp geplaatst worden.

Kwaliteit, veiligheid en innovatie
Al meer dan 30 jaar produceert Schliesing hoogwaardige houtversnipperaars voor professioneel gebruik in tuin- en landschapsarchitectuur, door steden en gemeenten, en voor bedrijven in de landbouw, bosbouw en boomverzorging. De Schliesing machines, 100% gemaakt in Duitsland, zijn gemaakt door professionals voor professionals!

Enkele sterke punten van de Schliesing hakselaars:

 • ‘Power Control’ Systeem
  Dit systeem stopt de invoerwalsen bij een teveel aan hakselhout bij de invoerschijf en laat de walsen automatisch weer hervatten. De walsen hebben geen terugloop, waardoor het hydraulieksysteem niet overmatig belast wordt. De hakselschijf loopt snel en gecontroleerd, de dikte van de snippers blijft gelijk.
 • ‘Power Grip’ Invoerwals
  De invoerwals heeft een massieve, gebogen spievertanding en een unieke tandgeometrie. Dit resulteert in een krachtige, agressieve invoer.
 • ‘Safechip’ Veiligheidsschakeling
  Een contactloze beveiliging d.m.v. een elektromagnetisch veld in RFID-technologie zorgt ervoor dat de invoerwalsen automatisch gestopt worden bij gevaarlijke nadering.
 • Stil
  De Schiesing houtversnipperaars zijn standaard met een hoog efficiënte geluidsisolatie uitgevoerd en behoren daardoor tot de stilste machines in de markt.
 • Fluisterschijf
  V-vormige messen trekken het hout gelijkmatig en trillingsarm door de trechter naar binnen. Niet alleen wordt de werkveiligheid zo verbeterd, het levert bovendien een belangrijke geluidsreductie op én lagere operationele kosten door de langere levensduur van de messen. De Schliesing ‘Flüsterschnitt®’ is een gepatenteerd systeem.
 • Hydraulische wielaandrijving
  Aangedreven door een eigen hydraulisch systeem, kan de machine gemanoeuvreerd worden zonder een trekkend voertuig.
Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Olivia Castelein

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

  Stuur ons een bericht

  Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

  Details