Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Elektrisch doorwerken zonder compromissen
De elektrische aandrijving in combinatie met de korte draaicirkel maakt het een ideale machine om binnen in gebouwen en in krappe ruimtes te werken.

Elektrisch doorwerken zonder compromissen

Dat begon in 2015 met een trilstamper met verwisselbare accu. Nu gaat het over twaalf elektrische producten, waaronder een graafmachine (EZ17e), wiellader (WL20e) en een tweetal dumpers (DW15e en DT10e).

Tekst | Pieter de Mos  Beeld | Wacker Neuson

We focussen dit keer op de prijswinnende minigraver EZ17e. In het begin van het jaar werd die op de Italiaanse materieelvakbeurs Samoter nog bekroond met de Innovation Award vanwege zijn “efficiëntie, de optimale integratie van de elektrische aandrijving in het Zero Tail-concept en zijn prestaties”. Dat laatste is belangrijk, want dat sluit helemaal aan bij de filosofie van Wacker Neuson, die kort en krachtig gezegd inhoudt: “dat de elektrisch aangedreven graafmachine net zo veelzijdig te gebruiken moet zijn als een conventioneel model van dezelfde klasse, zonder compromissen te sluiten.” Bij de EZ17e is dat mede mogelijk dankzij de speciaal ontwikkelde accutechnologie, het flexibele laadbeheer en uiteindelijk dankzij de prestaties die de elektrische aandrijving levert.

De duurzame lithium-ionaccutechnologie zorgt ervoor, dat alle hydraulische functies dezelfde prestaties leveren als een conventioneel model van dezelfde klasse. Ook bij slopen…

Intelligent accumanagement

Klanten die een elektrische machine willen aanschaffen, hebben meestal deze essentiële vraag: “Hoe lang kan ik achtereenvolgens op de accu werken?” Het antwoord van Wacker Neuson bij de EZ17e liegt er niet om: een volledige werkdag, ook zonder tussentijds opladen. De EZ17e minigraafmachine is draadloos te gebruiken met de geïntegreerde lithium-ionaccu. Ook kan de minigraafmachine opgeladen worden tijdens stationaire activiteiten, zelfs bij stroombronnen van 100 tot 415 volt. Wacker Neuson gebruikt deze hoogwaardige en bijzonder duurzame lithium-ionaccutechnologie al enkele jaren. Deze technologie zorgt ervoor dat alle hydraulische functies dezelfde prestaties leveren als een conventioneel model van dezelfde klasse. Ook bij sloopwerken.

De E17e kan opgeladen worden tijdens stationaire activiteiten,
zelfs bij stroombronnen van 100 tot 415 volt.

Emissievrij werken in de stad

Alexander Greschner, CSO van de Wacker Neuson Group. “Met de EZ17e minigraafmachine breiden we onze Zero Emission-serie nóg verder uit. Met maar liefst twaalf machines is het nu mogelijk om op een bouwplaats in de binnenstad volledig emissievrij te werken, zonder enige beperking van de workflow of de prestaties. Dit is niet in de laatste plaats te danken aan het Zero Tail-design.” Die korte draaicirkel maakt het extra interessant om binnen in gebouwen en in krappe ruimtes te werken, de ideale omgeving voor een emissievrije machine.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details