Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Engcon opent filiaal in België en standaardiseert werktuigvergrendeling onder draaikantelstukken
Engcon biedt werktuigvergrendelsysteem QSC voortaan standaard aan onder het draaikantelstuk en als retrofit op bestaand equipment. Links de twee bedieningsvlakken van de QSC-afstandsbediening.

Engcon opent filiaal in België en standaardiseert werktuigvergrendeling onder draaikantelstukken

Sinds 1 oktober 2020 levert de fabrikant het werktuigvergrendelsysteem QSC (Quick Hitch Standard Control) standaard en zonder extra kosten aan op alle draaikantelstukken met een Engcon DC2 besturingssysteem.

QSC staat voor een gestandaardiseerde vergrendelingsprocedure van uitrustingsstukken, die wordt aangestuurd met een simpel en gebruiksvriendelijk bedieningspaneel in de cabine. De belangrijkste wijziging zit hem in het feit, dat de bak of ander werktuig in geheven positie niet meer vrijgegeven kan worden voor ontgrendeling. Het systeem maakt namelijk gebruik van een gronddruksensor.

Ook de functionaliteit tijdens de vergrendelings- en ontgrendelingsprocedure (kantelen/draaien) is fors verbeterd. De machinist kan bijdraaien en -kantelen bij het koppelen van een uitrustingsstuk, wanneer het er niet precies recht voor staat. Daarnaast is een visueel en hoorbaar waarschuwingssysteem toegevoegd, met licht en geluid, tijdens aankoppeling van een uitrustingsstuk. De gestandaardiseerde bediening is identiek ongeacht merk en model graafmachine. Engcon biedt QSC voortaan standaard aan onder het draaikantelstuk en als retrofit op bestaand equipment. Optioneel is QSC eveneens verkrijgbaar voor de machinesnelwissel.

Toekomstvisie voor GWW-branche

Engcon werkt al jaren met de slogan ‘Change the world of digging’ en besloot om in het huidige jubileumjaar – het bedrijf viert in 2020 zijn dertigjarig bestaan – deze slogan als centrale visie nog meer kracht bij te zetten. “De industrie strategisch veranderen is namelijk precies datgene wat wij op lange termijn willen doen. Als wij ervoor kunnen zorgen dat steeds meer graafmachines met een draaikantelstuk en aanverwante producten worden uitgerust, worden graafwerkzaamheden niet alleen winstgevender, maar ook efficiënter, flexibeler, milieuvriendelijker en vooral ook veiliger. Onze innovatieve totaaloplossing, met als hart het draaikantelstuk, verandert graafmachines tussen 1,5 en 33 ton in ‘multi-tool carriers’ waarmee zoveel meer werkzaamheden mogelijk zijn dan alleen conventioneel graven,” aldus Krister Blomgren, CEO van de Engcon Group.

Investeringsimpulsen

Gebruikers noemen concurrentievoordeel de belangrijkste drijfveer voor de aanschaf van Engcons producten. Daarnaast worden efficiëntie, bedieningsgemak bij het wisselen van werktuigen, veelzijdigheid, snelheid en precisie genoemd. Daarbij komt het onmiskenbare veiligheidsvoordeel in het gebruik van een Engcon draaikantelstuk, aangevuld met andere innovatieve producten als de QSafe-snelwissel, EC-Oil-systemen, het proportionele DC2 besturingssysteem en nu dus ook standaard QSC werktuigvergrendeling. Bovendien kan door inzet van een multifunctionele machine worden bespaard op kosten van menselijke arbeid en inzet of inhuur van ander materieel.

In toenemende mate vormen daarnaast het comfort en de ergonomie voor de machinist belangrijke factoren in de aanschafoverwegingen. Het wereldwijd groeiende tekort aan bekwame machinisten geeft hen een steeds grotere stem in investeringsbeslissingen ten aanzien van hetgeen hun directe werkomgeving is.

Nieuwe vestiging in België

Het jubileumjaar van Engcon wordt verder opgeluisterd met de opening van een nieuwe vestiging in België per 1 november 2020. Vanaf 2016 werd de Belgische markt door Engcon bediend vanuit Nederland, maar toenemende bekendheid met de voordelen van het gebruik van draaikantelstukken en de groeiende vraag ernaar, heeft geleid tot de opstart van een filiaal in Gent. Van hieruit wordt de lokale tweetalige verkoop en service verder versterkt en opgebouwd. Daarmee volgt de Zweedse fabrikant zijn globale strategie ten aanzien van aanwezigheid dichtbij de eindgebruiker.

Globale groei

De Engcon groep bestaat uit 2 productievestigingen en inmiddels 11 verkoopvestigingen verspreid over meerdere continenten, o.a. in alle Scandinavische landen, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Noord-Amerika, Zuid-Korea en Australië. België is dus de twaalfde in deze rij en zal zeker niet de hekkensluiter zijn, aangezien de industrie wereldwijd de efficiëntieverhoging door het gebruik van draaikantelstukken en toebehoren begint te omarmen!     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details