Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
EXTRA VERMOGEN VOOR NIEUWE VERREIKERS – MEER MODELLEN KRIJGEN DUALTECH VT

EXTRA VERMOGEN VOOR NIEUWE VERREIKERS – MEER MODELLEN KRIJGEN DUALTECH VT

De bekroonde transmissie, die hydrostatische aandrijving voor lage snelheden combineert met mechanische directe powershift-aandrijving bij hogere snelheden voor ultieme prestaties en veelzijdigheid, is niet langer voorbehouden voor specifieke machines binnen de Serie III verreikers – waardoor deze toegankelijker is voor meer landbouwers en loonwerkers. Het kan nu eveneens worden gespecificeerd voor AGRI Super-versies, evenals voor het eerst voor de kleinste onder de verreikers – de 532-60.

De nieuwe verreiker updates omvatten het volgende:

 • AGRI-, AGRI Super-, AGRI Xtra: de specificaties hebben nu betrekking op 109 pk, 130 pk en 150 pk
 • DualTech VT is nu beschikbaar voor meer modellen, waaronder de nieuwe 532-60 AGRI Super
 • Een topsnelheid van 40 km/u is nu standaard op de 6 m, 7 m en 9,5 m modellen
 • Nieuwe Auto Stop-functie gaat brandstofverspilling tegen bij onnodig stationair draaiende motoren

John Smith, MD van JCB Agriculture, legt uit: “DualTech VT is enorm succesvol en populair in ons topsegment van de landbouwverreikers en nu maken we het toegankelijker door het toe te voegen aan het AGRI Super-uitrustingspakket en aan onze 3,2 ton, 6 meter 532-60 machine die begin 2020 geïntroduceerd werd.

 “Gebruikerservaring en gegevens van ons LiveLink-telematicasysteem bevestigen dat deze uniek veelzijdige en bekwame transmissie de productiviteit verhoogt en de brandstofefficiëntie verbetert. DualTech VT is erg gebruiksvriendelijk en biedt het ‘beste van twee werelden’ op het vlak van hydrostatische en powershift-aandrijving. ”

Nieuwe Stage V-motoren

De nieuwste JCB-verreikers worden aangedreven door 4,8-liter JCB 448 DieselMAX-motoren met een compact pakket nabehandelingstechnologieën voor uitlaatgassen om te voldoen aan de EU Stage V-emissienormen en vermogens die gekoppeld zijn aan de specificatieniveaus AGRI, AGRI Super en AGRI Xtra.

In de AGRI-modellen heeft de motor een onveranderde vermogen van 109 pk (81 kW) en een koppel van 516 Nm; voor AGRI Super-versies is er 5 pk (4 kW) extra dus 130 pk (97 kW), samen met 550 Nm koppel; en voor AGRI Xtra-modellen heeft de motor nog eens 5 pk (4 kW) extra erbij gekregen en heeft nu 150 pk (112 kW), alsook een toename van 7% in piekkoppel bij 600 Nm voor energiekere prestaties.

John Smith vervolgt: “Deze bewezen motoren zijn uitgerust om te voldoen aan de nieuwste uitzonderlijk strenge EU-fijnstof- en NOx-niveaus, terwijl uitlaatgasrecirculatie (EGR) en de turbocompressor met variabele geometrie zijn vervangen door een eenvoudigere elektronisch geregelde wastegate-turbo.

Tegelijkertijd zijn de prestatiekenmerken en servicevereisten gehandhaafd en past de geavanceerde gecombineerde SCR- en DPF-technologie, voor het behandelen van uitlaatgassen, nog steeds netjes onder de motorkap – waarbij de uitlaatpijp nu is vervangen door een gestroomlijnd ventilatierooster, waardoor het toonaangevende zicht over de rechter schouder van de machinist zelfs iets beter is dan voorheen. “

De efficiënte verbrandingseigenschappen van de DieselMAX-motor, die de eisen voor nabehandeling helpen verminderen, dragen ook bij aan een knap brandstofverbruik, dat verder wordt verbeterd door de nieuwe Auto Stop-functie die de motor kan uitschakelen na een vooraf ingestelde tijd van stationair draaien om brandstofverspilling te voorkomen.

Serie verreikers

De herziene modellen en specificaties beginnen met de JCB 532-60 AGRI verreiker, die verder gaat met een motor van 109 pk (81 kW), maar nu is uitgerust met de viertraps TorqueLock 4 powershift-transmissie van 40 km/u, met blokkering van de koppelomvormer in de vierde versnelling voor energiezuinige directe aandrijving op de weg.

Dit model wordt vergezeld door de nieuwe 532-60 AGRI Super, die een 130 pk (97 kW) motor en de DualTech VT hydromechanische transmissie heeft om de combinatie van een soepele en nauwkeurige hydrostatische aandrijving bij lage snelheid en een energiezuinige mechanische aandrijving voor het eerst voor de kleine tot middelgrote veehouderij toegankelijker te maken.

Bovenaan de prestatieschaal staat de 560-80 AGRI Super met een normale powershift met vier versnellingen. In de nieuwe AGRI Xtra-gedaante wordt deze machine geleverd met een motor van 150 pk (112 kW) en kan men kiezen tussen de AutoShift-transmissie met zes versnellingen en blokkering van de koppelomvormer of de DualTech VT transmissie

Alle andere modellen in de reeks – de 538-60, 532-70, 542-70 en 536-95 – zijn verkrijgbaar met een keuze uit:

 • AGRI 109 pk (81 kW) specificaties met JCB TorqueLock 4-transmissie
 • AGRI Super 130 pk (97 kW) specificatie met Powershift met vier versnellingen, AutoShift met zes versnellingen of DualTech VT-aandrijving
 • AGRI Xtra-pakket dat de motor van 150 pk (112 kW) combineert met AutoShift met zes versnellingen of DualTech VT.

De met AutoShift uitgeruste AGRI Super- en AGRI Xtra-versies van de 542-70 en 536-95 zijn verkrijgbaar als ‘Sway’-modellen met hydraulische chassisnivellering voor veiliger uitschuiven van de giek op oneffen ondergrond. Een topsnelheid van 40 km/u is nu standaard op alle 6m, 7m en 9,5m-modellen dankzij een nieuwe combinatie van versnellingsbak en as voor AGRI Super-varianten die zijn uitgerust met de Powershift-transmissie met vier versnellingen.

default

Standaardfuncties en opties

Alle Series III-verreikers worden nu standaard geleverd met een joystick die op de stoel gemonteerd is voor ultiem comfort en gemak in de Command Plus-cabine met een eersteklas zicht rondom, logische bedieningslay-out en royale binnenruimte.

Airconditioning is optioneel op AGRI- en AGRI Super-versies, en op AGRI Xtra-modellen kan het standaardsysteem worden opgewaardeerd naar automatische temperatuurregeling. De AGRI Super-specificatie voegt het JCB Auto Smooth Ride-systeem(giekvering) toe voor de giek en de optie om maximaal 11 LED-werklampen te plaatsen. Iets dat standaard is bij de AGRI Xtra-specificatie, die tevens een voorasdifferentieel met beperkte slip, vuil- en stofkappen omvat tussen gieksecties en centrale smeerpunten aan de achterzijde op de 7 meter en 8 meter versies.

John Smith voegde toe: “Door onze AGRI-specificaties af te stemmen op het motorvermogen en de modelvariaties te vereenvoudigen, zullen landbouwers en loonwerkers het gemakkelijker vinden om, door de combinatie van hefvermogen en -hoogte, vermogen en prestaties, een machine te vinden die het beste bij hun behoefte en budget past.

 “En nu de DualTech Variabele Transmissie op grotere schaal beschikbaar is, kunnen meer klanten profiteren van deze zeer efficiënte, veelzijdige en gebruiksvriendelijke aandrijftechnologie, die de enige hydromechanische transmissie is voor een verreiker met hydrostatische precisie voor lage snelheden en mechanische directe aandrijving voor hoge snelheden. Dit levert zoveel meer op dan een gewone hydrostatisch aangedreven verreiker. “

JCB verreiker serie III fase V

Motor: 4,8 liter JCB DieselMAX
Emissies: EU Stage V – enkele DPF / SCR-unit onder de motorkap
Vermogen:

 • Agri Xtra              – 150 pk (112 kW)
 • Agri Super             – 130 pk (97 kW)
 • Agri                     – 109 pk (81 kW)

Transmissies:

 • DualTech VT         – 40 km/u multi-modus – hydrostatisch tot 19 km/u, daarboven 3-traps automatische powershift
 • AutoShift 6            – 40 km/u handgeschakelde 6-versnellingsbak / automatische powershift met vergrendeling van de koppelomvormer
 • Powershift 4                   – 40 km/u handgeschakelde powershift met 4 versnellingen (560-80 – 33 km/u of 37 km/u, afhankelijk van de gespecificeerde banden)
 • TorqueLock4         – 40 km/u, handgeschakelde powershift met 4 versnellingen en vergrendeling van de koppelomvormer.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details