Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Firma Beel: invoerder van topmerken Giant, Prinoth, AP machinebouw
De Panther T12 vervoert moeiteloos tot 11.340 kg op voor andere voertuigen ontoegankelijk terrein.

Firma Beel: invoerder van topmerken Giant, Prinoth, AP machinebouw

“Wij komen met Panthers, Giants en AP Levellers”

Tijdens Demo Days gaan we de compacte kracht zien van Firma Beel uit Wortegem-Petegem. Die kracht komt in de vorm van een viertal laders van Tobroco-Giant voorzien van AP-Levellers en een tweetal Prinoth Panthers, de bekende rupsdumpers voor zware terreinomstandigheden.

De Giant G1200 is verkrijgbaar met twee extra opties: een HD-aandrijving voor 45 procent meer trekkracht of een hogere rijsnelheid tot 19 km/uur.

Firma Beel is een sterk groeiend familiebedrijf, dat is gespecialiseerd in de verkoop, verhuur en service van landbouw- en oogstmachines, tuinbouwmachines en natuurlijk machines voor grondverzet, zoals de Giants en Prinoth Panthers. Om me die laatste te beginnen: de 15 tons Prinoth Panther T12 heeft rubberen rupsen en wordt aangekondigd als “één van de meest krachtige en comfortabele rupsvoertuigen in zijn klasse, dat nu 35 % sneller is voor een superieure productiviteit”. Dat dankt hij mede aan zijn unieke onderstel, maximale tractie en perfecte bodemaanpassing. Voor goede prestaties zorgt de krachtige CAT-dieselmotor (186,5 kW / 250 pk). Voor de bestuurder telt het hoge comfort in een cabine. De Panther T12 vervoert moeiteloos tot 11.340 kg aan zware uitrusting, materiaal en voorraden en doet dat met maximaal 13,5 km/u.

Het beste is nu nog beter en dat mag zeker worden gezegd van de nieuwe generatie Panther T14R.

Het beste is nu nog beter en dat mag zeker worden gezegd van de nieuwe generatie Panther T14R. Met zijn 205 kW (275 pk) sterke motor en laadvermogen van 13.200 kg stelt deze roterende dumper aannemers in staat om te werken in krappe, kwetsbare gebieden waar andere voertuigen geen toegang hebben. Nieuw is de innovatieve richtingsreset waarmee de bestuurder door op een knop te drukken de uitlijning van boven- en ondergedeelte zodanig kan aanpassen dat het bovengedeelte continu kan draaien, onafhankelijk van het onderstel.

De Giant G2700 HD is een echte krachtpatser met zijn 36 kW (50 pk) Kubota-motor en 8 tons planetaire assen met limited slip.

Viertal compacte Giants

De laders van Tobroco-Giant hebben hun sporen al ruimschoots verdiend. Toch of juist daarom worden ze continu verbeterd. Tijdens Demo Days kunnen we de G1200, G2700 HD+, de G3500 tele en de grote G5000 bekijken en uitproberen.

De G1200 weegt circa 1.100 kg, heeft een hefkracht van 1.100 kg, hefhoogte van 2.170 mm en een kiplast van 1.000 kg. Hij is verkrijgbaar met twee extra opties: een HD-aandrijving voor 45 % meer trekkracht of een hogere rijsnelheid tot 19 km/u.

De Giant G2700 HD is meteen een maat groter. Hij weegt 2.550 kg en heeft een kiplast van 2.375 kg. Het is een echte krachtpatser met zijn 36 kW (50 pk) Kubota-motor en 8 tons planetaire assen met limited slip. Het resultaat is een trekkracht van 20 kN en maximale rijsnelheid van 25 km/u. Het knik- pendelsysteem geeft hem een zeer kleine draaicirkel voor het werken in krappe ruimtes.

De Giant G5000 is hét toonbeeld van productiviteit, comfort en een lange levensduur, want hij beschikt altijd over voldoende grip, veel trekkracht en heeft soepele (rij)bewegingen.

“We doen een flinke stapje omhoog met de Giant G3500”, klinkt het. Die weegt 3.800 kg, heeft een kiplast van 2.500 kg, een 48,5 kW (66 pk) sterke dieselmotor, hydrostatische vierwielaandrijving met automotive-besturing en 100 procent schakelbare sper op beide 14 tons assen. Door zijn forse prestaties is deze compacte en veelzijdige machine geliefd bij bouwers en slopers, kwekerijen, gemeenten, hoveniers en voor agrarische toepassingen.

Tot slot is er de Giant G5000 met zijn 55 kW (75 pk) motor. Als vijftonner is hij hét toonbeeld van productiviteit, comfort en een lange levensduur, want hij beschikt altijd over voldoende grip, veel trekkracht en heeft soepele (rij)bewegingen.

De Giants zijn voorzien van diverse Levellers op 2&3D van het ander topmerk van Firma Beel: AP machinebouw.

Levellers van AP machinebouw

De Giants zijn voorzien van diverse Levellers op 2&3D van het ander topmerk van Firma Beel: AP machinebouw. De Push-Pull is in staat om een gestorte vracht grond/zand direct open te duwen. Met een AP leveller kan de kniklader of schranklader gelijktijdig ingezet worden voor meerdere toepassingen: verdelen, verdichten en egaliseren. De achterzijde is uitgerust met een afwerkmes, de voorzijde is voorzien van een afwerkplaat en/of schepbak. Door een 100 % proportionele besturing wordt het best mogelijke eindresultaat tot op de millimeter nauwkeurig verkregen. Werkbreedtes van 1,20 tot 2,85 m.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details