Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Gebroeders Geens kiest voor duurzame toekomst
Gebroeders Geens werkte een extra zuinig prototype uit van de elektrische KM 130.

Gebroeders Geens kiest voor duurzame toekomst

De machines van het familiebedrijf uit Hoogstraten worden al 30 jaar steevast geproduceerd in de sfeer van ‘eenvoud siert’ en dat zal voor de nieuwe ontwikkelingen niet anders zijn.

De Knikmops is niet meer weg te denken uit het Belgische en Nederlandse straatbeeld. De gele kniklader is gekend omwille van zijn multifunctionaliteit, compactheid en stevigheid. De hoge opbreekkracht, het grote tilvermogen en het uitgebreide assortiment aan aanbouwdelen maken deze machine tot een echte favoriet onder de bestuurders. 

In het compacte chassis van de KM 250 met Stage V motor werd een roetfilter geplaatst om zo de uitstoot te kunnen verminderen.

Made in Belgium

Gebroeders Geens nv is in eerste plaats een Belgisch productiebedrijf met een sterke probleemoplossende aanpak. De blik staat al geruime tijd op de toekomst en die toekomst is duurzaam. Op de agenda van de R&D afdeling staat de omschakeling naar Stage V dieselmotoren en de verdere elektrificatie van de kniklader. Extra uitdaging hier is om deze aandrijvingen te implementeren zonder afbreuk te doen aan de gekende betrouwbaarheid, kwaliteit en fors van de Knikmops.

Het voordeel voor Gebroeders Geens is dat deze ontwikkelingen in huis gebeuren, vlak bij de volledige productielijn. Waardoor er snel ingegrepen kan worden en met de vinger op de productiepols kan worden vernieuwd.

De KM 250 met Stage V motor heeft een uiterst goede gasrespons.

Stage V motoren

De verstrenging van de uitstootnormen door Europa hadden verregaande gevolgen voor een aantal Knikmopsmodellen, meer bepaald de Knikmops 130, KM 180 en KM 250. In het compacte chassis werd een roetfilter geplaatst om zo de uitstoot te kunnen verminderen. De vernieuwing heeft de aangename bijwerking, dat de machine een uiterst goede gasrespons heeft en veel stiller is dan zijn voorgangers, een extra pluspunt in verstedelijkt gebied. 

Elektrisch wint

De winnaar van de stilte is natuurlijk de elektromotor. Deze vernieuwing startte al veel langer in de auto-industrie en bij de handgereedschappen. Moeilijkheid voor de knikladers is het volledig overeind houden van de hydraulische werking van de machine. De gebruiker kent de Knikmops als betrouwbaar en sterk gereedschap. Voor de omschakeling naar elektrisch wordt naar hetzelfde gestreefd.

Gebroeders Geens werkte een extra zuinig prototype uit. Deze elektrische Knikmops werkt met een compacte batterij, waardoor de machine ook betaalbaar blijft. Het doel is een autonome Knikmops, waarmee je gemakkelijk een dag gevarieerd kan werken.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details