Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Go to leverancier voor mini- en midi-zeven

Go to leverancier voor mini- en midi-zeven

Waar de afgelopen jaren de zeven en brekers steeds groter, zwaarder en krachtiger werden, kiest SMO er met de Flexiever zeven net voor om te groeien in het mini- en midi-segment. Michael De Craene van de gekende machinebouwer uit Eeklo geeft tekst en uitleg.

Voor SMO was 2018 een goed jaar, waarin het Flexiever-gamma werd verdubbeld. Het omvat nu 15 machines, van de kleinste stationaire 1-deks schudzeef MS10, tot de samen met twee transportbanden op een containerchassis gemonteerde mobiele Skid 3 fracties zeefmachine.

“De uitbreiding van ons gamma was vooral gericht naar de meer budgetvriendelijkere modellen, machines onder de 20.000 euro en we praten dan al gauw over ongeveer negen stuks”, verduidelijkt Michael De Craene.

Maar er is meer aan de hand. Michael De Craene “Groter blijkt in deze tijd niet altijd meer de beste keuze. Niet bij het transport, maar zeker ook niet bij de kleinere charges die we voortaan zullen gaan verwerken. De eisen worden immers steeds strenger.” Michael De Craene doelt daarmee onder andere op de groeiende markt rond asbestverwijdering en bodemonderzoek en hij kijkt ook vooruit naar de almaar verder uitdijende verhuurmarkt.

De go to voor mini en midi
De veranderingen in de markt doen SMO beseffen dat het belangrijk is om het gamma nog verder uit te breiden en zo een breed mogelijke range van machines te hebben in de markt van de mini- en midi- zeefmachines. Dit jaar gaan we daar natuurlijk meer over horen, met als hoogtepunt de deelname aan Matexpo in september. Michael De Craene: “We hebben een stand van 600 m² in Kortrijk en daar willen we echt naar voren komen als de go to-leverancier voor de mini- en midi-zeefmachines.”

SMO

Waar de afgelopen jaren de zeven en brekers steeds groter, zwaarder en krachtiger werden, kiest SMO er met de Flexiever zeven net voor om te groeien in het mini- en midi-segment.


Maatwerk en demoterrein
Vorig jaar is bij de fabriek in Eeklo een eigen demoterrein in gebruik genomen, waar demonstraties worden gegeven met een tiental machines en een tweetal kranen (een 3,5 tons rupskraan en 15 tons bandenkraan). Door klanten rechtstreeks uit te nodigen kunnen ze op dit demoterrein zelf direct verschillende machines testen. Er is basismateriaal aanwezig zoals grond, stenen en compost, maar klanten mogen desgewenst ook hun eigen materialen meenemen. Zo kan er ter plekke bekeken worden of de opbrengst en productkwaliteit overeenkomt met wat in de dagelijkse praktijk nodig is. 

Op maat gemaakt
‘Machinebouw op maat’ is een trefzekere baseline van SMO, de producent van de uitgebreide range Flexiever zeven. Klanten kunnen in Eeklo hun wensen en ideeën op tafel leggen en zo een optimaal op de dagelijkse werken afgestemd eindproduct in handen krijgen. Machinebouw op maat is dan ook de corebusiness. “Wanneer een klant na een demonstratie eigen wensen heeft, kunnen we direct aan de slag. Wij hebben alles intern voorhanden en als machinebouwer kunnen we onmiddellijk met een ingenieur rond de tafel gaan zitten om (zeef)machines op maat uit te werken. Als machinebouwer op maat gaan wij verder waar anderen stoppen”, besluit Michael De Craene.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details