Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Het beste is zojuist beter geworden

Het beste is zojuist beter geworden

Ziet u het voor zich, zo’n grote bulldozer bij werken aan een smalle (land)weg, fietspad, inrit …? Daarom heeft Lecarbo uit Geluveld steeds meer succes met de compacte bulldozers van Case. De veelgevraagde L-versie wordt nu vervangen door de geactualiseerde 650M met Tier 4 motor. Case zelf is er duidelijk over: “Het beste is zojuist beter geworden.”

Wat zo aantrekkelijk is aan de M-serie dozers van Case? Zaakvoerder Dimitri Carbon van Lecarbo geeft een duidelijk antwoord: “Ze zijn sterk en tegelijk compact. Met hun breedte over de rups van slechts 1,8 m geef ik ze een duwblad van 2 m. Dat verklaart grotendeels waarom er zoveel vraag naar is. Vooral in de wegenis en bij bestratingsbedrijven is hij door die compactheid populair. Want hij is ook gemakkelijk te vervoeren en kan nagenoeg overal worden ingezet.”

Die compactheid was al een voordeel bij de 650L en vanaf nu dus ook van opvolger 650M. Dimitri verwacht dan ook, dat door de toegevoegde waarde van de verbeteringen, de 650M minstens zo populair zal worden als de nog altijd verkrijgbare voorganger.

Hij heeft inmiddels de eerste nieuwe mini bulldozer 650M voor een klant op maat opgebouwd. Omdat Case de M-serie (nog) niet in Europa levert, heeft hij de machine uit de Verenigde Staten laten overkomen. Meedenken met de klant is sowieso een sterk punt van Lecarbo. Standaardmachines zijn op vele manieren aan te passen en uit te breiden. Denk maar aan laser, LPS, GPS-systeem, hydraulische zijdeuren, camera, dieselvulpomp, extra werklichten … Ook dat is optimale klantenservice.

gww-lecarbo-02-duwblad-fabricage-kopieren

Lecarbo maakt zelf duwbladen opmaat voor deze smalle bulldozer en levert naar wens een laser, LPS of GPS-systeem.

 

Krachtiger motor

Belangrijk verschil tussen de populaire 650L en de nieuwe 650M is de Tier 4 Final FPT-motor met Diesel Oxidation Catalyst (DOC) technologie en 50 kW (68 pk) aan motorvermogen. Het koelpakket is aangepast om de temperatuur van motor en hydraulisch systeem in optimaal bereik te houden. Vergeleken met de voorganger heeft de 650M nu een grotere trekkracht bij nagenoeg gelijkblijvende afmetingen. Hij heeft ook een verbeterd onderstel, vrijloopwiel, tandwielen, rollen en SALT HD-rupsbanden voor een langere levensduur. Zowel het rupsframe als het hoofdframe is versterkt.

De bulldozers in de M-serie gebruiken een hydrostatisch aandrijfsysteem. Het lastbeheersysteem verlaagt automatisch de rijsnelheid (groter koppel) naarmate de belasting op het blad toeneemt. Bij lichtere lasten wordt juist de rijsnelheid (lager koppel) verhoogd.

gww-lecarbo-03-opgelaste-blokken-kopieren

Het oplassen van blokken op de rups is een andere veelgevraagde tak van sport voor Lecarbo.

 

Verbeterde cabine

In de cabine van de Case 650M is nu zowel de stuur- als de shuttlegevoeligheid in te stellen op soepele, matige of agressieve modi. Hierdoor is de machine goed aan te passen aan individuele voorkeuren of grondomstandigheden. De machine heeft een “voorwaarts gericht” ontwerp, met een standaard ROPS-overkapping en een optionele ROPS-cabine. Die heeft glazen deuren van vloer tot plafond, met rechte panelen voor beter zicht op het blad. De schuine kap en stoelpositie zijn gericht op het vergroten van het zicht op de grond voor de machine. Een optionele gesloten en onder druk staande cabine helpt stof en puin uit de werkomgeving te houden.

Ook belangrijk voor machinisten die lange dagen maken, is het verminderde trillingsniveau in vergelijking met de voorgangers. Dit is bereikt door het anders afstellen van de cabinesteunen. Tegelijkertijd is het geluidsniveaus in de cabine verlaagd tot 73 dB (A).      

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details