Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Hyundai Construction Equipment Europe introduceert de HL975A CVT wiellader

Hyundai Construction Equipment Europe introduceert de HL975A CVT wiellader

De Hyundai HL975A CVT (continu variabele transmissie) is de eerste Hyundai-wiellader die de voordelen van een traditionele automatische transmissie en een hydrostatische transmissie in één machine combineert. De nieuwe wiellader maakt deel uit van de machines uit de bekroonde A-serie van Hyundai Construction Equipment, die voldoen aan de Europese Stage V-emissieniveaus en bijna geen uitstoot meer hebben. 

Een reeks nieuwe technologieën zijn in dit nieuwe model toegepast waardoor het brandstofrendement enorm verbetert, schadelijke emissies tot een minimum worden beperkt en maximale vermogen en prestaties worden geleverd die nodig zijn voor zwaar werk onder moeilijke omstandigheden. Klanten profiteren tevens van verhoogde productiviteit, verbeterde veiligheid, meer gemak en een verbeterd bedrijfstijdbeheer. 

CVT – de nieuwe vermogensgeneratie 

De geavanceerde CVT-transmissie van ZF zorgt voor een geoptimaliseerde vermogensaanpassing, past continu de verhoudingen tussen hydraulische en mechanische energie aan (op basis van belasting en snelheid) om de motor in een laag toerentalbereik te houden en levert een soepele, naadloze acceleratie. Tijdens het vertragen werkt de CVT tevens als rem, waardoor de bedrijfsrem minder snel slijt en de levensduur van de asolie wordt verlengd. 

Geoptimaliseerde productiviteit en efficiëntie 

In vergelijking met een conventionele transmissie levert de variabele transmissie brandstofbesparingen op tot 30% afhankelijk van de toepassing, zonder in te leveren op prestaties of vermogen. Dankzij tractiecontrole, intelligente kruipfunctie en een automatisch differentieelslotbeheer kan men zich aan verschillende omstandigheden aanpassen. De operator ervaart een snelle en soepele acceleratie binnen het gehele snelheidsbereik en een superieure tractie. 

De geavanceerde, interne weegsysteemtechnologie van Hyundai maakt tevens standaard deel uit van deze machine en aanvullende bedienings-, bewakings- en onderhoudsfuncties helpen de dagelijkse prestaties en productiviteit te optimaliseren. 

Robuust en duurzaam voor een betrouwbaar rendement op investering 

Hyundai heeft bij de ontwikkeling van de HL975A CVT prioriteit gegeven aan duurzaamheid, van ontwerp en productie tot kwaliteitscontrole. Alle systemen zijn geoptimaliseerd voor duurzaamheid en zijn rigoureus getest op uiteenlopende werklocaties – het resultaat is een robuust, betrouwbaar werkpaard dat de uitvaltijd voor reparaties en onderhoud minimaliseert en de klanten van Hyundai helpt hun winsten te beschermen. 

Veiligheid – een veilige werkomgeving creëren 

De operator kan met een gerust hart aan het werk dankzij enkele technologieën die een gevoel van veiligheid en stabiliteit bieden – deze wiellader verhoogt productiviteit en gemoedsrust door een ongevalvrije werkplek te waarborgen. 

De machine wordt optioneel geleverd met extra veiligheidsvoorzieningen, zoals het AAVM-systeem (geavanceerd rondomzichtsysteem), dat het 360°-gezichtsveld in alle richtingen vergroot via negen weergaven. Dit systeem omvat tevens IMOD (intelligent detectiesysteem voor bewegende objecten). Daarnaast is de HL975A CVT leverbaar met een optioneel achteruitrijsensorsysteem dat obstakels achter de machine overdag en ’s nachts detecteert zonder dode hoeken. De afstand tussen het obstakel en de lader wordt weergegeven op de secundaire monitor. 

Voor een verhoogde veiligheid zijn hoorbare en zichtbare alarmfuncties geïntegreerd die de operator aanmanen een veiligheidsgordel te dragen. Een andere functie is de noodstopschakelaar die zich in de zitting van de stoel bevindt en de motor onmiddellijk uitschakelt. 

De operator staat centraal bij het cabinecomfort 

Veel operators van zwaar materieel maken lange dagen. Om de uitvaltijd te minimaliseren, is het belangrijk dat operators zich prettig en comfortabel voelen – in een comfortabele cabine blijft de operator langer in zijn stoel zitten! De HL975A CVT van Hyundai biedt een verbeterde gebruikservaring dankzij de comforteigenschappen van de cabine die beter zijn dan ooit. 

Hyundai heeft de cabine van de HL975A CVT ontworpen als een productieve, stressvrije werkomgeving – die is zowel comfortabel als ruim en beschikt over geavanceerde geluids- en trillingsverlagende technologie, waarmee een geluidsniveau van slechts 70 dB wordt bereikt, een van de laagste in deze machinecategorie. Met een optionele deurafstandsbediening kunnen operators de zijdeur van de cabine op afstand openen terwijl ze veilig op de grond staan. 

De comfortabele, luchtgeveerde stoel is standaard voorzien van verwarming en zowel zitting als armsteun zijn volledig verstelbaar voor extra comfort voor de operator. De 7″-touchscreenmonitor is geoptimaliseerd voor een snel, gemakkelijk overzicht van de machinestatus en de controle-informatie in realtime. De wiellader beschikt ook over een geluidsinstallatie met een Bluetooth-radio, USB- en AUX-ingang.

Uitvaltijd verlagen met HiMate van Hyundai 

Alle wielladers uit de A-serie zijn voorzien van een aantal nieuwe servicefuncties die ontwikkeld en getest zijn om de bedrijfstijd van de machines te verbeteren. De HL975A CVT is ontworpen om het onderhoud zo gemakkelijk mogelijk te maken. De motorkap gaat ver open voor een onbelemmerde toegang voor reinigings- en routinetaken. Alle componenten en materialen zijn geoptimaliseerd om een lange, probleemloze levensduur te garanderen. 

Machinediagnose is een belangrijke functie in moderne machines. HiMate van Hyundai is een beheersysteem op afstand dat toegang biedt tot vitale onderhouds- en diagnosegegevens voor Hyundai-machines, ongeacht waar ze zich bevinden. Met MCD (Machine Connected Diagnostics) kan de gebruiker uiteenlopende gegevens over de werking van de machine verzamelen en analyseren – wat bijdraagt tot een hogere bedrijfstijd. 

ECD (Engine Connected Diagnostics) ondersteunt de aftersales-monteurs en dealers met een diagnoseverslag (via e-mail, mobiel, app of HiMate, het telematicasysteem van HCE) over de werking van de motor. Daarmee is een verbeterde controle van de motorstoringscodes mogelijk en het zorgt ervoor dat aftersales-monteurs op de werklocatie komen met de benodigde hulpmiddelen om de fout bij het eerste bezoek te verhelpen. 

Het rapport gegenereerd door HiMate maakt een verbeterd voertuigparkbeheer mogelijk door maandelijkse e-mailrapporten te versturen met daarin een analysesamenvatting van het gebruik en het brandstofverbruik. 

De nieuwe Mobile Fleet-app van Hyundai toont alle informatie die u nodig hebt om uw voertuigpark efficiënt en rendabel te beheren. Deze geavanceerde oplossing op basis van telematica gebruikt eenvoudige grafische elementen en belangrijke prestatiegegevens voor een intelligent voertuigparkbeheer. 

H975A CVT – technische specificaties 

• Motor Cummins X12, geoptimaliseerd voor Stage V 

• Brutovermogen 335 pk (250 kW) bij 2100 omw/min 

• Nettovermogen 331 pk (247 kW) bij 2100 omw/min 

• Max. vermogen 381 pk (284 kW) bij 1800 omw/min 

• Bedrijfsgewicht kg 26.500 kg (58.425 lb) 

• Bakinhoud 4,6 ~ 5,2 m³ 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details