Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Leica Geosystems groeit verder op het vlak van machinebesturing

Leica Geosystems groeit verder op het vlak van machinebesturing

Een 3D-besturing zoals je hem nog nooit zag

Tijdens Matexpo Demo Days is bij Leica Geosystems een complete Leica 3D-besturing op een graafkraan te zien zoals je hem nog nooit zag. De 3D-sturing kenmerkt zich door een uiterst gebruiksvriendelijke MC1-software. Vers van de pers is de samenwerking met X-Watch.

Machinisten loven de MC1-software door de korte leercurve en de diverse mogelijkheden voor het creëren van een 3D-model on the go. Iets dat zeer van pas komt op de uiteenlopende projecten waar 3D wordt ingezet. De ultrasnelle MSS400-sensoren, die naast een gyroscoop ook versnellingsmeters aan boord hebben, zorgen op het beeldscherm in real time voor een zeer accurate nabootsing van de realiteit. Een echt plezier om mee te werken!

Semi-automatisch talud afwerken

De afgelopen twee jaar ontwikkelde Leica Geosystems zich nog verder op het vlak van machinebesturing. Zo kan nu ook de zwenkbare giek in rekening worden genomen en is het mogelijk om allerlei graafkranen semi-automatisch uit te rusten, zonder dat daarbij de joysticks dienen te worden aangepast. Dat maakt het mogelijk voor de kraanmachinist om een joystick los te laten bij het maken van een complex talud. Dit technisch hulpmiddel zorgt ervoor dat het er in één keer perfect bij ligt. Een extra comfort voor de machinist!

Nieuw zijn ook de veiligheidsoplossingen (PA10-PA80) waarin Leica Geosystems sinds kort een voortrekker is.

Nieuwe veiligheidsoplossingen

Nieuw zijn ook de veiligheidsoplossingen (PA10-PA80) waarin Leica Geosystems sinds kort een voortrekker is. Wist je dat het door het PA80-systeem mogelijk is, dat de kraanmachinist in de cabine een melding krijgt of er zich een persoon in een gevaarlijke positie ten opzichte van de machine bevindt? Meer nog is mogelijk met het VA80-systeem, want daarmee kan de machinist deze persoon zelf zien via een cameratechnologie die is verbonden met het beeldscherm. 

Samenwerking met X-Watch

Helemaal vers van de pers is dat Leica Geosystems nu ook samenwerkt met X-Watch. Deze automatiseringssystemen zorgen ervoor dat de machine effectief kan stoppen of vertragen wanneer er zich een potentieel gevaar in de omgeving van machines bevindt. De technologie wordt later dit jaar zodanig uitgebreid dat ook geografische no-go zones kunnen worden ingesteld in het 3D-scherm.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details