Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Linglong lanceert nieuwe banden voor landbouwvoertuigen, bouwmachines en reachstackers op The Tire in Keulen

Linglong lanceert nieuwe banden voor landbouwvoertuigen, bouwmachines en reachstackers op The Tire in Keulen

Naast haar volledige assortiment banden voor personenauto’s en vrachtwagens, introduceert Linglong verschillende nieuwe banden voor landbouwvoertuigen, bouwmachines en reachstackers op de komende The Tire show, die van 4 tot 6 juni wordt gehouden in de Messe Köln (Keulen), Duitsland.

De nieuwe LINGLONG SPRING ULTRA FLEX is speciaal ontworpen voor combines. Ze kunnen tot 40% meer lading dragen bij dezelfde bandenspanning als gelijkwaardige standaard radiaalbanden. Met een uniek loopvlak, flexibelere zijwanden en een vlakke kroon zorgen deze banden voor een breder contactoppervlak dat het gewicht van de machine gelijkmatiger verdeelt, waardoor de bodem minder wordt verdicht. Dankzij de sterke en doordachte  karkassen kan de band de zwaarste lasten dragen zonder dat dit ten koste gaat van de werksnelheid, terwijl de versterkte schouder de stoppelweerstand verbetert.

 De LINGLONG FL300 is een nieuwe floatation band voor grote landbouwmachines en aanhangers. Met een groot contactvlak biedt deze band maximale floatratie en bodembescherming. Daarnaast combineert de nieuwe band uitstekende tractie en zelfreiniging met zwaardere belastbaarheid, terwijl de stevige afgeronde schouders de wendbaarheid vergroten en hobbelen verminderen. Dankzij de versterkte hiel en het profielontwerp is de FL300 ideaal voor multifunctioneel gebruik op elke soort ondergrond of op de weg.

De LINGLONG LR400 is vanaf het begin ontworpen met de veeleisende omstandigheden voor bouwmachines in gedachten. Het speciale blok- en richtingspatroonontwerp combineert uitstekende tractie en stabiliteit met een soepele rit en precieze wendbaarheid. De band is gemaakt van een unieke rubbersamenstelling die zorgt voor een langere levensduur dankzij de weerstand tegen beschadigingen en lekrijden, terwijl het versterkte structuurontwerp zorgt voor langdurige goede prestaties.

De LINGLONG LP401 is een speciale band voor reachstackers. Dankzij het G3 vulkanisatieproces bij lage temperatuur is de duurzaamheid van de band met nog eens 4% toegenomen. De geoptimaliseerde rubber/loopvlakverhouding zorgt voor een betere stabiliteit, terwijl de diepere profieldieptes de tractie verbeteren. De banden zijn gemaakt van een nieuwe rubbersamenstelling die tot 8% meer slijtvastheid biedt en de warmteontwikkeling met 3% verlaagt..

“We gebruiken deze editie van The Tire om te laten zien dat we niet zomaar een bandenfabrikant uit China zijn,” zegt Jean-Paul Spijker, Director Sales and Marketing Specialty Tire Europe bij Linglong. “In verschillende tests hebben onze banden de concurrentie voorbijgestreefd als het gaat om grip, remweg en brandstofefficiëntie. Dit onderstreept alleen maar ons streven naar kwaliteit en in combinatie met onze concurrerende prijzen hebben we een interessant aanbod voor OEM’s en aftermarket leveranciers, in de personenwagen- en vrachtwagensector, maar ook voor landbouw-, bouw- en zware machines,” voegt hij eraan toe.

Op The Tire is Linglong te vinden in hal 7, stand D040 – E049.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details