Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Producten

Minder uitstoot, meer performantie

B75W_4 kopiëren
De B75W-graafmachine op wielen is een van de nieuwste paradepaardjes binnen het gamma.

Tekst | Tekst en beeld | Yanmar

11 januari 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

De technologie van de firma garandeert dan ook uitmuntende prestaties zonder het milieu over het hoofd te zien.

De Yanmar-motoren met directe inspuiting en het Common Rail-systeem zijn het resultaat van continue inspanningen om technische vooruitgang op het vlak van brandstofverbruik en uitstoot te realiseren. De motoren garanderen een indrukwekkende ecologische performantie: de schadelijke emissies zijn tot 90% gereduceerd dankzij verbeterde verbrandings- en injectiesystemen, een dieseloxidatiekatalysator (DOC) en een standaard dieselpartikelfilter. Waar rechtstreekse inspuiting het nodige vermogen genereert zonder verbrandingsresten, laat het Common Rail-systeem nauwkeurig elektronisch beheer van de brandstofinjectie toe. Kortom: de gebruikers van Yanmar-motoren voldoen met glans aan de Stage V-regelgeving. Het uitgasrecirculatiesysteem reduceert de NOx-uitstoot aanzienlijk en de dieselpartikelfilter beperkt de schadelijke uitstoot. Bovendien ontwikkelde Yanmar met succes een exclusief automatisch regeneratiesysteem om de onderhoudsintervallen te verleggen naar 6000 uur en te vermijden dat machines moeten stilstaan voor de reiniging van de roetfilter.  

De V80-wielladers zijn makkelijk te bedienen in alle omstandigheden.

Transitie naar Stage V

Verschillende modellen zijn aangepast onder invloed van de gewijzigde regelgeving. Het gaat onder meer om de minigravers van 5 à 6 ton (ViO50-6B, ViO57-6B en SV60-6B), die in 2017 gelanceerd werden en perfect beantwoorden aan de eisen voor deze gewichtscategorie – zeker in grote binnenstedelijke gebieden. Ook de midigravers van 8 à 10 ton (B7-Sigma, ViO80-2 en ViO82) ondergingen hetzelfde lot. Daarnaast zijn er de V70S-, V80- et V100-wielladers, die makkelijk te bedienen zijn in alle omstandigheden en snelheden tot 20km/u halen op de weg (of 36 km/u voor de hogesnelheidsmodellen). Hun hydrostatische rijaandrijving garandeert uitstekende prestaties met continu variabele regelingen, die de operator veel tractie bieden voor de nodige stuwkracht, efficiënte graafactiviteiten en performantie op steile hellingen. Tot slot kregen ook de C30- en C50-dumpers en de B75W-graafmachine op wielen een upgrade. De laatste nieuwkomer, de B75W-5, heeft een koppel van 295,5 Nm bij 1 365 tr/min, is extreem krachtig en bereikt rijsnelheden die kunnen oplopen tot 36 km/u. De laatste stap in deze grootschalige transitie zal plaatsvinden bij machines die uitgerust zijn met motoren die een vermogen van 56 kW tot 130 kW hebben (met name de SV120-, B95W-, B110W- en V120-modellen). 

Yanmar Compact Equipment EMEA beschikt over een gamma met 35 modellen voor een ruime variëteit aan toepassingen: bouw, omgevingswerken, graafwerken, het plaatsen van nutsleidingen, sloop en burgerlijke bouwkunde.      

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Olivia Castelein

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details