Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Naamswijziging voor een betere profilering

Naamswijziging voor een betere profilering

Na de fusie van Alimak en Hek in 2001 heeft het Zweedse bedrijf, wereldwijd marktleider in het ontwerpen, ontwikkelen, bouwen en service van hefsteigers, gewerkt onder het merk Alimak Hek. Nu worden alle productlijnen binnen Bouw, Algemene industrie en Olie & Gas onder de naam Alimak gegroepeerd. Als gevolg daarvan zullen de Hek-producten, waaronder hefsteigers, allemaal worden omgedoopt tot Alimak.

De hele groep kende de jongste jaren een geweldige uitbreiding, onder meer door overnames aan het einde van 2016. Dat hield in dat de Alimak Group, het moederbedrijf van Alimak, in omvang verdubbelde en het productportfolio uitbreidde. Alle verkoopkantoren worden nu omgedoopt tot Alimak Group, terwijl fabrieken de naam van de merken die ze produceren behouden.

Productondersteuning en dienstlevering
Ondertussen lanceerde de Alimak Group met de merken Alimak, Avanti, CoxGomyl en Manntech een gezamenlijke, wereldwijde organisatie onder de naam Alimak Service. Dat filiaal moet zorgen voor productondersteuning en ondersteunende dienstlevering voor de klanten en gebruikers van Alimak Group producten. Met service-ondersteuningscentra in 100 landen en 700 werknemers zal Alimak Service een volledig assortiment van service-, onderdelen- en trainingsoplossingen bieden. “Via Alimak Service blijven onze klanten de hoogwaardige reserveonderdelen en services van de merken ontvangen die ze gewend zijn, maar met de extra voordelen van een grotere geografische footprint, toegevoegde mogelijkheden en nog meer tijdige ondersteuning”, zei Tormod Gunleiksrud, CEO van Alimak Group. 

Personen- en goederenliften
Alimak commercialiseert een uitgebreid gamma SE personen- en goederenliften, geschikt voor lasten tot 2000 kg en voor alle gebruiksomstandigheden. De kern van het systeem is de tandheugel aangedreven technologie. Meer dan 30.000 tandheugeloplossingen van Alimak zijn geïnstalleerd voor een breed gamma sectoren over de hele wereld. 

De grotere efficiëntie van de Alimak SE-lijn is te danken aan het unieke modulaire ontwerp van de cabines dat in wel 30 cabinegroottes binnen het standaardassortiment voorziet. Alle liften zijn gebaseerd op verschillende wandpanelen, die zijn gemaakt van de Alimak zelfsluitende, aluminiumprofielen.   

Tekst | Hendrik De Spiegelaere  Beeld | StoreVan

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details