Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Nieuwe breed toepasbare 12-knops PLd-gecertificeerde handzender
Dankzij een efficiënter energieverbruik kan de zender op de verwisselbare en oplaadbare lithium-ion batterij ruim 150 uur werken.

Nieuwe breed toepasbare 12-knops PLd-gecertificeerde handzender

Het assortiment drukknophandzenders van Tele Radio is uitgebreid met een breed toepasbare PANTHER T29-12. Deze is PLd gecertificeerd en kan daardoor op een hoog veiligheidsniveau in totaal 24 verschillende functies aansturen. Met de oplaadbare batterij kan ruim 150 uur achtereen worden gewerkt. Andere noviteiten zijn de R27 ontvanger en de D5-21 signaalversterker.

Met PLd voldoet de drukknophandzender geheel aan de verplichte certificering Performance Level d, die overeenkomt met Safety Integrity level 2. De combinatie van PLd met het Cat3 veiligheidsniveau maakt de Panther T29-12 uitermate geschikt voor werkzaamheden met een hoog veiligheidsrisico, zoals heffen en hijsen en dan met name het verplaatsen van zware ladingen. Hierbij biedt de noodstopfunctie van het PLd/Cat3-niveau extra zekerheid.

In de Panther-reeks was al een aantrekkelijk geprijsde PLd gecertificeerde zender met 8 knoppen beschikbaar, de PN-T19-2. Ook de nieuwe zender met 12 knoppen wordt zeer scherp geprijsd in de markt gezet. Dankzij de 4 extra knoppen van de nieuwe Panther T29-12 is nu ook een veilige aansturing mogelijk van machines en apparaten met meer geavanceerde besturingsfuncties, zoals afsleepwagens, graafmachines, agrarische toepassingen …

De compacte puck-model ontvanger is voorzien van simplex-communicatie met ondersteuning voor duplex en is bedoeld voor Modbus/RTU-communicatie.

Ruim 150 uur werken

De nieuwe zender is gemakkelijk aanpasbaar. Met behulp van de instellingenmanager kan de zender naar wens worden geprogrammeerd voor specifieke toepassingen. Andere functionaliteiten betreffen de LED-schakelregeling en het radiovermogen, waarvoor twee parameters zijn toegevoegd: powerMax en powerMin.

Dankzij een efficiënter energieverbruik kan de zender op de verwisselbare en oplaadbare lithium-ion batterij ruim 150 uur werken.
De Panther T29-12 heeft een IP65 beschermingswaarde en is voorzien van een robuuste behuizing met stootrand. Mede hierdoor is hij beter bestand tegen vallen en stoten.

Storingvrije communicatie

Net als de andere zenders in de Panther-reeks werkt de nieuwe drukknophandzender op de wereldwijd inzetbare frequentie 2,4GHz. Voor een storingvrije en daardoor superveilige communicatie beschikt de zender over geavanceerde technologie, zoals DSSS. Bij de Direct Sequence Spread Spectrum technologie wordt het signaal over een frequentiebereik in kleinere stukken verdeeld, waardoor het moeilijker te onderscheppen en te storen is.

Het assortiment drukknophandzenders van Tele Radio is uitgebreid met een breed toepasbare PANTHER T29-12.

Bereik

De nieuwe zender kan een bereik van wel 700 m halen. Dat maximum is uiteraard afhankelijk van de plaatselijke omstandigheden en aangesloten randapparatuur en accessoires. Belangrijk uit veiligheidsoogpunt is verder, dat wanneer een zender verloren of verbroken raakt, elke andere zender van dezelfde productlijn als back-up kan worden ingezet.

R27 Ontvanger, Modbus RTU

Handzenders staan in verbinding met een ontvanger zoals de nieuwe R27. Deze compacte, puck-model ontvanger is voorzien van simplex-communicatie met ondersteuning voor duplex en is bedoeld voor Modbus/RTU-communicatie. Hij heeft beschermingsgraad IP67 en behoort tot de reeks niet-PLd gecertificeerde ontvangers.

Handzenders staan in verbinding met een ontvanger zoals de nieuwe R27.

D5-21 Signaalversterker

Om de radiosignalen van de handzender over grote afstanden en/of obstakels te kunnen verzenden zonder het signaal te verliezen, kan gebruik worden gemaakt van een signaalversterker zoals de nieuwe D5-21. Die werkt ook op de 2,4GHz frequentie en heeft een bereik van 100 meter (instelbaar afhankelijk van de configuratie). Hij kan worden geprogrammeerd als actieve antenne of als repeater en is eenvoudig in te stellen voor gebruik in grote gebouwen, loodsen, schepen enzovoort. Bij een Panther-systeem kunnen maximaal 8 repeaters tegelijk actief zijn.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details