Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Nieuwe Cat® D6 debuteert als ’s werelds eerste dozer met elektrische en hoge aandrijving nivelleerprestaties van topniveau, nog brandstofzuiniger

Nieuwe Cat® D6 debuteert als ’s werelds eerste dozer met elektrische en hoge aandrijving nivelleerprestaties van topniveau, nog brandstofzuiniger

De geheel vernieuwde Cat® dozer D6 levert nieuwe efficiëntie- en prestatieniveaus met keuze uit een elektrische aandrijving of een volautomatische aandrijflijn. Een nieuwe speciaal gebouwde VPAT-dozer levert eersteklas nivellering. De aangepaste technologiefuncties maken machinisten nog productiever, van de eerste gang tot aan de fijnnivellering. De winstgevendheid voor klanten is verbeterd met een tot 35 procent lager brandstofverbruik en lagere service- en onderhoudskosten. Een geheel nieuwe cabine stelt de norm voor comfort en dankzij een reeks configuratieopties kunnen klanten de machineprestaties optimaliseren voor hun bedrijfsbehoeften.  De nieuwe D6, met 161 kW en een bedrijfsgewichtsbereik van 21.749 – 24.097 kg, is de vervanging voor de veelzijdige dozer D6T. 

Optie van geavanceerde aandrijflijn
Deze futuristische dozer biedt de optie van een geavanceerde aandrijflijn: de D6 XE met elektrische aandrijving of de D6 met een volautomatische Power Shift-transmissie met 4 versnellingen.

De D6 XE is ‘s werelds eerste elektrische dozer met hoge aandrijving en biedt een tot 35 procent lager brandstofverbruik en een grotere wendbaarheid vergeleken met het vorige model, de D6T met 3 versnellingen. Constant vermogen naar de bodem, continue voortstuwing en een grotere wendbaarheid betekenen kortere cyclustijden, zodat een elektrische aandrijving de beste keuze wordt om de hoogste productiviteit en brandstofzuinigheid te bereiken. Dankzij de extra productiviteit en de lagere brandstofkosten van de D6 XE kunnen klanten die op zoek zijn naar deze voordelen de extra investering vergeleken met de D6 in nog geen twee jaar terugverdienen.1

De D6 XE is voorzien van een futuristisch elektrisch aandrijfsysteem dat een groot prestatievermogen en extra duurzaamheid biedt. De eenvoudigere diagnostiek en de onderhoudsvoordelen van een dozer met hoge aandrijving leiden tot lagere service- en onderhoudskosten.

De D6 wordt aangedreven door een volautomatische transmissie met 4 versnellingen die een hogere productiviteit en een tot wel 20 procent lager brandstofverbruik biedt dan zijn voorganger met 3 versnellingen. De volautomatische D6 beperkt tijdelijke onderbrekingen in de aandrijving, zoals bij de traditionele machine wanneer deze schakelt, zodat over de volledige voortstuwing meer momentum en trekkracht gehandhaafd blijven. De technici van Caterpillar ontworpen de Autoshift voor het volledige werkbereik. Vermogen naar de bodem en brandstofverbruik zijn dan ook voor een groter percentage van de tijd geoptimaliseerd. Een extra versnelling tussen de eerste en tweede garandeert naadlozer schakelen.

Beide aandrijflijnen bieden ongeëvenaard bedieningsgemak. De machinist stelt alleen de rijsnelheid in. De dozer optimaliseert deze continu voor maximaal vermogen en efficiëntie op basis van de belasting. Bij de elektrische aandrijving is schakelen niet nodig. De volautomatische aandrijflijn met 4 versnellingen optimaliseert de transmissie zonder dat de machinist hoeft te schakelen.

Beter en sneller nivelleren
Werk klussen sneller af door te nivelleren bij hogere snelheden met een nieuwe, speciaal gebouwde VPAT-dozer (Variable Power Angle Tilt: variabel verstelbare kantelhoek). De nieuw ontworpen constructie is sterker, maar toch lichter, dus de machinebalans is geoptimaliseerd voor nivelleren zonder dat een uitrustingsstuk achter of contragewicht nodig is. Een LGP VPAT-ontwerp met grote spoorbreedte, met gecentreerde rupsplaten van 915 mm, zorgt voor meer bodemcontact van de rups om een bodemdruk van 0,73 kPa (5 psi) te bereiken. Het bredere VPAT-blad en toonaangevende bewegingsbereik van het blad verbeteren de prestaties, met name bij het graven en opvullen van sleuven. Een nieuwe optionele onderwagen voor fijnnivellering heeft 10 rollen aan de onderkant voor betere nivellering bij hogere snelheden, zelfs op zwaar terrein zoals zand en grind.

Technologiekeuzen voor uw bedrijf
Verbeter de algehele productiviteit op uw werkterrein met tot wel 50 procent met een keuze uit Cat Connect-GRADE-technologieën. De technologieën lopen uiteen van standaardhellingindicatie tot volledig in de fabriek geïntegreerde GPS-systemen, allemaal ondersteund door Caterpillar en de Cat dealers.

  •    De belangrijkste technologie op de D6/D6 XE is een aangepast, in de fabriek geïntegreerd Cat GRADE met 3D-systeem. Het nieuwe touchscreen van 254 mm biedt een intuïtievere machinistinterface die net zo werkt als een smartphone, waardoor machinisten deze bediening snel kunnen oppikken.  Het systeem maakt gebruik van traagheidsmeeteenheden (IMU’s: Inertial Measuring Units), die zonder cilinders met standdetectie een hogere snelheid en grotere nauwkeurigheid bieden.  Kleinere antennes zijn in het cabinedak geïntegreerd voor een nog betere bescherming. AutoCarry™ is toegevoegd aan GRADE met 3D om het heffen van het blad te automatiseren om de gewenste bladbelasting te behouden, waardoor de belasting consistenter wordt en de rupsen minder snel doorslippen.

Extra GRADE-technologiekeuzen:

  • Cat Slope Indicate is standaard en geeft op de hoofdmonitor de dwarshelling en het vooruit/achteruit kantelen van de machine weer voor snelle en eenvoudige raadpleging.
  • Cat GRADE met Slope Assist™ biedt een basishulpfunctie voor het instellen van de bladpositie zonder dat er extra hardware of een GPS-signaal is vereist.
  • In de fabriek geïnstalleerde Attachment Ready Option (ARO) biedt optimale montagelocaties, beugels en hardware en vereenvoudigt de installatie van een Grade Control-systeem na aanschaf. De nieuwe D6/D6 XE maakt het eenvoudiger om elk willekeurig merk nivelleersysteem te installeren, met specifieke montageposities voor onderdelen van het nivelleersysteem. De positie van het hoofddisplay en het nivelleersysteemdisplay kan worden verwisseld, zodat machinisten hun voorkeurslocatie kunnen kiezen.

Cat LINK telematicatechnologie haalt de complexiteit uit het beheren van werkterreinen, door gegevens te verzamelen die door uitrusting, materialen en personen worden gegenereerd en deze in aanpasbare indelingen te presenteren.

  • Product Link™ verzamelt automatisch en nauwkeurig gegevens van uitrusting en bedrijfsmiddelen, van elk type en elk merk, die online kunnen worden bekeken via websites en mobiele toepassingen.
  • U hebt overal en altijd toegang tot uw gegevens met VisionLink®. Cat dealers kunnen helpen bij de configuratie van een abonnement op maat, verkrijgbaar met rapportage via mobiele telefoon, satelliet of beide.

Grotere duurzaamheid, lagere service- en onderhoudskosten
De nieuwe D6/D6 XE is speciaal ontworpen om service- en onderhoudskosten met tot wel 12 procent te verlagen, met aangepaste onderdelen, langere onderhoudsintervallen en minder geplande onderhoudstaken. Gemakkelijk toegankelijke gegroepeerde onderhoudspunten en punten voor standaardonderhoud, plus een nieuwe ladder aan de achterkant van de machine, verlagen de tijd die wordt besteed aan periodiek onderhoud en inspectie.

Onderwagenaanpassingen zijn ontworpen om geld te besparen en de levensduur te maximaliseren. Een nieuwe zwaar uitgevoerde Extended Life onderwagen is voorzien van rupspennen met positieve borging en een verbeterde koppeling voor een tot 20 procent langere levensduur van de afdichting onder hoge schokbelasting. Gemeenschappelijke structuren voor zwaar uitgevoerde en SystemOne™ onderwagens maken het mogelijk van de ene naar de andere onderwagen over te schakelen.

Een nieuwe Cat C9.3B-dieselmotor is voorzien van een nieuw ontworpen brandstofsysteem dat een grotere duurzaamheid en een nauwkeurigere brandstoftoevoer biedt. Eliminatie van het NOx-reductiesysteem en een vereenvoudigde elektronische regelmodule (ECM: Electronic Control Module) met één motor verhogen de betrouwbaarheid.

Een nieuwe norm in cabinecomfort
Een volledig opnieuw ontworpen cabine verlegt de norm voor comfort en productiviteit. Een geheel nieuw aanraakscherm van 254 mm biedt een gebruiksvriendelijke interface voor de machinist. De standaard luchtgeveerde stoel is breder en heeft nu ook een afstelling naar achteren. Ook kan de gehele armleuning onafhankelijk van de zitting worden aangepast voor comfort op maat. Verwarmde/gekoelde lederen stoelopties zijn leverbaar en alle bieden verschillende stoelafstellingen om de zittinglengte, hoofdsteunstand, lendensteun en kanteling aan te passen. Overal in de cabine zijn extra opbergruimten toegevoegd.

De nieuwe dozers zijn ook nog eens eenvoudig te bedienen, met elektrische aandrijving of de volautomatische aandrijflijn. Machinisten hoeven alleen maar de rijsnelheid in te stellen en kunnen aan de slag. De machine optimaliseert de prestaties en efficiëntie omdat extra schakelen niet nodig is. Wendbaar draaien, met name op de D6 XE, betekent kortere cyclustijden en meer mogelijkheden om in kleinere ruimten te werken.

Gedistribueerde cabineverwarming/-koeling, met automatische temperatuur- en ventilatorregeling; lucht wordt effectiever rondom de machinist gecirculeerd. Doordat er minder lucht op de ramen wordt gericht, zullen deze minder snel beslaan/bevriezen. Geïntegreerde ROPS en 15 procent meer totaal glasoppervlak om het zicht te verhogen.

Uitgerust voor de taak
De D6/D6 XE is verkrijgbaar in VPAT- of duwarmconfiguraties met standaardonderwagen of onderwagen met lage bodemdruk (LGP: Low Ground Pressure). De machine kan met diverse bladtypen, rupsbreedten en uitrustingsstukken achter worden geoptimaliseerd voor de belangrijkste typen werkzaamheden. Een optioneel opklapbaar VPAT-blad, in combinatie met

een rups van 660 mm, biedt een transportbreedte van minder dan 3 m.  Ook zijn vuilstort en bosbouwuitvoeringen leverbaar, in de fabriek uitgerust met speciale beschermingen, afdichtingen en andere functies om een lange levensduur te garanderen in zware toepassingen.

Voor meer informatie over de nieuwe D6/D6 XE neemt u contact op met uw Cat dealer of bezoekt u www.cat.com.

Opmerking: alle vergelijkingen zijn met de dozer D6T met 3 versnellingen uit 2014-2016

1Productiviteit = BCM (BCY)/uur, brandstofverbruik = l (US-Gall.)/uur. Schattingen zijn gebaseerd op gemiddelde kosten per kubieke meter ongewonnen materiaal (kubieke yard ongewonnen materiaal) verplaatst in standaardbouwtoepassingen op basis van 1500 uur/jaar. Individuele resultaten kunnen variëren op basis van toepassing, ingezette uren, machinist en andere factoren.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details