Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Producten

Nieuwe CAT® Services op afstand verminderen de tijd voor diagnose en update van materieel voor meer efficiëntie op het werkterrein

CM20181121-14408-24412

8 januari 2019 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Caterpillar introduceert een nieuw pakket Cat® Connect-technologieën dat diagnose en software-updates op afstand biedt voor materieel, voor minder stilstand van machines en motoren en meer efficiëntie op het werkterrein. De nieuwe Cat Services op afstand omvatten twee belangrijke functies: problemen oplossen op afstand en software-updates op afstand. Dankzij het gebruik van telematicagegevens kunnen Cat dealers op afstand materieel van klanten met optimale productie en efficiëntie laten werken.

“Een klant verdient geen geld aan een machine of motor die stilstaat, waardoor de winstgevendheid van de werkzaamheden wordt verminderd. Services op afstand zijn een oplossing voor een effectiever en efficiënter onderhoud van materieel,” aldus Herwig Peschl, wereldwijd marketingmanager van Caterpillar. “Klanten kunnen hun apparatuur blijven gebruiken terwijl de dealer een foutcode op kantoor bekijkt en diagnosticeert. Wanneer een reparatie noodzakelijk is, kan de dealer in veel gevallen de juiste monteur met de juiste onderdelen en gereedschappen sturen om de machine of motor meteen de eerste keer goed te repareren. Dit bespaart tijd en geld.”

Problemen oplossen op afstand
De nieuwe functie Problemen oplossen op afstand analyseert in real time gegevens van de apparatuur, zodat de dealer diagnostische tests op het verbonden product kan uitvoeren en mogelijke problemen kan opsporen. Dit bespaart reistijd voor de monteur naar het werkterrein en voorkomt stilstand van materieel tijdens het stellen van de diagnose. De machine of motor blijft zijn werk doen tijdens het proces, zodat de productiviteit van het werkterrein er niet onder lijdt.

Zodra de oorzaak van de foutcode of het alarm is vastgesteld, kan de dealer het probleem mogelijk op afstand herstellen. Dit bespaart tijd, geld en ongemak voor het productieschema van de klant. Als een reparatie noodzakelijk is, worden monteurs naar het werkterrein gestuurd met de juiste informatie, onderdelen, gereedschappen en instructies, zodat de reparatie in zo kort mogelijke tijd wordt uitgevoerd en op een tijdstip dat de klant schikt. Met Problemen oplossen op afstand kunnen dealers problemen sneller oplossen, met minder stilstand van het product.

Software-updates op afstand
Software-updates op afstand is een handige manier om ervoor te zorgen dat Cat materieel met boordsoftware van de nieuwste versie werkt, zodat de producten hoge prestaties, optimale efficiëntie en minimale stilstand bieden. Deze nieuwe Cat service maakt het updaten van de software van een verbonden machine of motor op afstand mogelijk, op een tijdstip dat gunstig is voor de werkzaamheden en zonder dat een servicemonteur het werkterrein hoeft te bezoeken.

Met Software-updates op afstand ontvangen klanten van Cat een melding van hun Cat dealer, of in sommige gevallen rechtstreeks van Caterpillar, wanneer er een nieuwe software-update beschikbaar is voor bepaald materieel. Machines en motoren kunnen op het werkterrein worden geüpdatet zonder dat er moet worden gewacht op een monteur van de dealer die de update installeert. Het voordeel hiervan is dat de software-updates worden uitgevoerd wanneer dit handig is voor de klant.

Wanneer een klant een pushmelding van een software-update ontvangt voor een bepaald product, bevestigt de geautoriseerde gebruiker simpelweg of de machine of motor klaar is om met het updaten te beginnen, start deze het proces en bevestigt deze gebruiker de prestaties na de update.

Momenteel is Cat Problemen oplossen op afstand beschikbaar op de Next Gen-graafmachines. Cat Software-updates op afstand is beschikbaar voor Next Gen- en 336F XE-hydraulische graafmachines, motorgraders van de M3-serie, middelgrote wielladers van de L- en M-serie van model 950M t/m 972 XE en 10 modellen olie- en gasmotoren. De nieuwe systemen Problemen oplossen op afstand en Software-updates op afstand werken op Cat machines en motoren met een on-board PLE641- of PLE742-kaart en telematicasoftware 2017B of nieuwer. Met toekomstige updates komt meer materieel in aanmerking voor het aanbod aan services op afstand.

Voor meer informatie over de nieuwe Cat Services op afstand kunnen klanten contact opnemen met de lokale Cat dealer of kijken op: Cat Services op afstand.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Olivia Castelein

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details