Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Nieuwe generatie wielladers uit de 8-serie – efficiëntie begint hier

Nieuwe generatie wielladers uit de 8-serie – efficiëntie begint hier

De kenmerken, de functies en het comfort maken rijden met de voertuigen uit de premium-serie van Kramer tot een unieke rijervaring. Efficiënt, brandstofbesparend en modern – dat zijn de eigenschappen van de nieuwe 8-serie wielladers en telescoopwielladers (8085, 8095, 8105, 8115, 8085T en 8095T) in een notendop. Afhankelijk van het model varieert het laadvermogen van de bak van 3.650 tot 4.250 kilo. Alle modellen zijn standaard uitgerust met een Deutz-motor van 55 kW / 75 pk. Een motor van 74,4 kW / 100 pk is als optie verkrijgbaar voor de modellen 8105, 8115 en 8095T.

Het nieuw ontwikkelde aandrijfsysteem biedt vier rijmodi (Power, Eco, Road, CSD). Of het nu gaat om stapelen, scheppen, schuiven, vegen of frezen: voor elke toepassing kan de juiste instelling worden gekozen om het werk zo efficiënt en brandstofbesparend mogelijk uit te voeren. De lastonafhankelijke stroomverdeling (LUDV) zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de hydraulische olie naar de afzonderlijke stuurkringen. Dit betekent dat verschillende functies tegelijkertijd uitgevoerd kunnen worden, ongeacht de belasting, bijv. heffen, uitschuiven en storten.

De cabine, aan twee kanten toegankelijk voor in- en uitstappen, is ook volledig opnieuw ontworpen. De opklapbare armsteun met joystick en functietoetsen is op de bestuurdersstoel gemonteerd. Deze armsteun kan gemakkelijk in de lengte worden versteld om aan de behoeften van de gebruiker te voldoen. Het optionele 7″ display opent een nieuwe wereld van machine-instellingen en ondersteuningssystemen. De Jog Dial kan bijvoorbeeld worden gebruikt om de gevoeligheid van de joystick of de oliehoeveelheid van de 3e hydraulische functie aan te passen.

Met Smart Steering kan de gebruiker het aantal stuurwielomwentelingen verminderen dat nodig is voor een maximale stuurhoek. Dit betekent meer productiviteit en sneller draaien, vooral bij het werken in de Y-cyclus. Er zijn twee cabinevarianten beschikbaar voor alle machines uit de 8-serie. De standaardcabine heeft een compacte voertuighoogte van 2,49 meter (2,69 meter voor de modellen 8115 en 8095T). De panoramacabine biedt meer zicht naar boven, wat vooral praktisch is bij het werken met de telescoopwielladers.

De alom bekende snelwissel is op innovatieve wijze verder ontwikkeld tot het volledig hydraulische “Smart Attach”-snelwisselsysteem. Dit is nu standaard gemonteerd aan de machines uit de 8-serie en biedt meer productiviteit, efficiëntie en veiligheid. Hydraulisch aangedreven aanbouwdelen kunnen met het “Smart Attach”-systeem zonder uit- en instappen worden gekoppeld, omdat de verbinding met het hydraulisch circuit automatisch plaatsvindt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details