Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Nieuwe serie roterende verreikers van Bobcat

Nieuwe serie roterende verreikers van Bobcat

De nieuwe lijn Bobcat roterende verreikers omvat tien Stage V modellen voor de Europese markt met hefhoogtes van 18 tot 39 meter en een hefvermogen van 4 tot 7 ton. Deze worden aangevuld met nog eens vier modellen met Stage IIIA-motoren voor het Midden-Oosten, Afrika,  Rusland en de CIS-regio’s met hefhoogtes van 18 tot 25 meter en een hefvermogen van 4 tot 6 ton. 

”Onze nieuwe lijn roterende verreikers biedt een uitgebreide selectie modellen en hoge hefhoogtes en hefvermogen. Helemaal in lijn met Bobcat’s nieuwe ‘Next is Now’-filosofie is de nieuwe generatie machines uitgerust met de nieuwste technologieën. Hierdoor bieden zij verbeterde 360°-prestaties zodat ze de ultieme werktuigen zijn voor zelfs de meest complexe werklocaties”, vertelt Olivier Traccucci, Senior Product Manager Bobcat Telehandlers, trots. “Verder zorgen de ruime keuze uit meer dan 20 aanbouwdelen en diverse opties ervoor dat werken op hoogte veelzijdig, efficiënt, comfortabel en veilig zal zijn.”

De nieuwe serie roterende verreikers van Bobcat, die vanaf nu beschikbaar is, werd geïntroduceerd op het online lanceringsevenement op 2 december 2020. 

Groeiende markt 

Het concept van de roterende verreiker is in het begin van de jaren ’90 uitgevonden. Het is een verreiker die uitgerust is met een roterende koepel en vier stabilisatoren, waardoor hij stevig verankerd met volledige hefcapaciteit kan werken. De 360° rotatie van de draaikoepel maakt het mogelijk om lasten overal op de werkplaats te verplaatsen zonder dat de machine zelf verplaatst hoeft te worden. Het is een ideale oplossing in stedelijke gebieden waar de ruimte vaak krap en de manoeuvreerruimte vrij beperkt is.

Het vermogen om vanaf een enkel punt op de hele werkplaats te werken en het feit dat ze van de eerste tot de laatste dag van een bouwproject ingezet kunnen worden, maakt dat ze een steeds aantrekkelijkere machine vormen voor bouwlocaties. Roterende verreikers worden vaak 3-in-1 machines genoemd omdat ze de voordelen van een verreiker met een hoogwerker en een kraan combineren. Daardoor worden ze vooral ingezet in de bouw (80%), maar ook voor industrieel onderhoud.

Dankzij deze veelzijdigheid is het niet verbazend dat de wereldwijde markt voor roterende verreikers blijft groeien. In Europa bijvoorbeeld is de markt in de afgelopen vijf jaar met 23% gegroeid, en werden er in 2019 voor het eerst meer dan 3000 stuks verkocht. De EMEA-regio is goed voor 85% van het totale wereldwijde marktvolume 

Bestuurderscomfort

Zoals bij alle Bobcat-producten is bestuurderscomfort één van de prioriteiten van de nieuwe roterende verreikers. Het innovatieve, gepatenteerde ontwerp van de cabine draagt in grote mate bij aan het veilig werken op locatie. Dat dankzij: 

·         Een gesloten cabine met overdruk

·         100% luchtfiltering 

·         Verwarming en airconditioning (uitgezonderd de TR40.180)

·         Grote ruiten voor optimaal zicht

·         ROPS/FOPS-certificatie

·         Een eenvoudig verstelbare stuurkolom

·         Een comfortabele, volledig verstelbare stoel 

De cabines van Bobcat’s roterende verreikers zijn uitgerust met een groot helder aanraakscherm met intuïtieve bedieningselementen. De machine-instellingen worden op vijf verschillende pagina’s beheerd. Navigeren tussen deze pagina’s is eenvoudig en intuïtief met behulp van het aanraakscherm of met de jogshuttle. 

Aanbouwdelen 

Bij Bobcat roterende verreikers zijn aanbouwdelen net zo belangrijk als de machine zelf, omdat ze de veelzijdigheid bieden die op de werkplaats nodig is. Alle gebruikelijke aanbouwdelen zoals vorken (standaard geleverd), kraanstukken, kabellieren of gieklieren, werkplatforms en bakken zijn leverbaar. 

De nieuwe roterende verreikers zijn uitgerust met een afstandsbediening om de machine op afstand te kunnen bedienden. Zo kan de machine vanuit de personenbak aangestuurd worden tijdens het heffen van mensen of op afstand voor beter zicht en meer werkprecisie.

Eenvoudig te gebruiken en veilig

Bobcat’s roterende verreikers herkennen automatisch het aanbouwdeel waar ze mee worden gekoppeld dankzij RFID-technologie, die ook de corresponderende belastingsgrafieken op het display laadt. Als gevolg daarvan is de machine binnen enkele seconden klaar om veilig aan de slag te gaan en het aanraakscherm toont een dynamische belastingsgrafiek die de bestuurder in staat stelt om constant zicht te houden op het zwaartepunt van de lading.

Een begrenzingsgrafiek stelt de bestuurder ook in staat om het werkgebied te beperken in drie dimensies, en werksnelheden te beperken voor maximale controle en veiligheid.

Opties en hightech functionaliteiten

Om klanten te voorzien van de ideale machine voor hun toepassingen kan Bocat een grote keuze uit extra opties aanbieden. Veel daarvan zijn uniek in deze markt, waaronder:

·         Afstandsbediening met aandrijffunctie. Deze biedt radiografische bediening, uitgerust met een scherm, waardoor de machine op afstand kan worden bestuurd en waarmee de stabilisatiefasen rechtstreeks vanuit de bak kunnen worden beheerd. Dit resulteert in een verhoging van de arbeidsproductiviteit en efficiëntie bij onder andere kabellier-, giek- en werkplatformwerkzaamheden.

·         Met Twin Power kan de machine worden gebruikt zonder de dieselmotor te starten, waardoor er geen uitstoot is en zij geluidloos werkt. Door de machine aan te sluiten op een externe stroomvoorziening (380 V) wordt de machine van stroom voorzien en kunnen alle normale hef- en lastpositioneringswerkzaamheden uitgevoerd worden. Een elektromotor van 15 kW en een zuigerpomp met een capaciteit van 90 liter per minuut garanderen de uitstekende prestaties en vereiste precisie bij elke beweging.

Bobcat naamschema

Het model TR60.250 als voorbeeld nemend, krijgen Bobcat roterende verreikers hun naam volgens de productlijn [(T)elescopic (R)otary], hefvermogen (6,0 ton) en hefhoogte (25 meter). 

De productlijn voor Europa bestaat uit tien modellen – de roterende verreikers TR40.180, TR50.180, TR50.210, TR50.250, TR60.210, TR60.250, TR70.260, TR60.300, TR60.350 en TR60.390. In MEA Rusland/CIS bestaat de Bobcat productlijn uit de modellen TR40.180, TR50.210, TR60.210 en TR60.250.  

Zie voor meer informatie over Bobcat en Bobcat producten op de website www.bobcat.com

Hier kunt u de introductievideo van de nieuwe serie roterende verreikers bekijken: 

Hier kunt u de actievideo van de nieuwe serie roterende verreikers bekijken:

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details