Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Pionier in veiligheidssystemen

Pionier in veiligheidssystemen

Anno 2020 blijft veiligheid in de bouwsector een van de grootste prioriteiten. Bedrijfsvoertuigen en -machines – op de werf of onderweg – zijn een cruciaal onderdeel in dat verhaal. Sinds 1976 profileert Brigade Eelctronics zich als pionier van veiligheid bij bedrijfsvoertuigen en off road machines. “Met onze veiligheidssystemen lopen we op het vlak van innovatie en technologie voorop in onze branche”, vertelt Dirk Van Schuylenbergh, business development manager bij Brigade Electronics.

Brigade Electronics is marktleider op het gebied van voertuigveiligheidssystemen. Aanrijdingen voorkomen en potentiële dodelijke ongevallen vermijden is het hoofddoel. Dirk Van Schuylenbergh: “De cultuur van veiligheid en gezondheid op werk wint gelukkig aan belang, maar toch gebeuren er nog heel wat ongelukken. Wanneer er voertuigen of machines bij betrokken zijn, gaat het meestal om ongevallen met ernstige gevolgen. De veiligheid van het wagenpark optimaliseren is dan ook van cruciaal belang.”

De ervaring van Brigade Electronics aangaande de complexe veiligheidskwesties rondom mobiele applicaties heeft geleid tot een uitgebreid assortiment van hoogwaardige en betrouwbare veiligheidsproducten. Van de Backeye®360 en camera- en monitorsystemen tot digitale opnameapparatuur, alarmen met witte ruis en ultrasone of radar obstakeldetectie. Dirk Van Schuylenbergh: “Het assortiment is heel uitgebreid. Onze ultrasone sensoren waarschuwen de bestuurder intern via een piepsignaal en knipperlicht, terwijl de potentiële persoon in gevaar via een extern spraakalarm (Backchat®) wordt verwittigd. Vaak gaat het dan over het klassieke rechter dode hoek-verhaal.”

Radar objectdetectie

Radar objectdetectie

 

360° helikopterview

Naast detectiesystemen heeft Brigade Electronics ook een innovatief aanbod camerasystemen. “Met zij-, front- en backdetectie. En zelfs een 360° helikopterview”, vertelt Dirk Van Schuylenbergh. “Dit systeem kent, zeker bij de grotere bedrijven, een echte opmars. Op die manier heeft de ruimte rond het hele voertuig geen enkel geheim meer voor de bestuurder. De bestuurder ziet het hele voertuig en de omgeving vanuit helicopterview op zijn monitor en kan kiezen voor een totaalbeeld of split screen, waarbij hij enerzijds het totale voertuig ziet en op het andere beeld bijvoorbeeld de linkerzijde als de linker richtingaanwijzer wordt geactiveerd. Of achteraanzicht als het voertuig in de achteruitrijversnelling wordt gezet.”

Anno 2020 blijft veiligheid in de bouwsector een van de grootste prioriteiten.

Anno 2020 blijft veiligheid in de bouwsector een van de grootste prioriteiten.

 

Automatisering

Dankzij decennialange ervaring heeft Brigade Electronics een uitstekend zicht op de evolutie in de sector van veiligheidssystemen. Dirk Van Schuylenbergh: “Wat ooit begon met een ‘gewone’ camera is vandaag geëvolueerd naar volledige camerasystemen die ook rekening houden met de richting van het voertuig en die gecombineerd kunnen worden met detectiesystemen. En de automatisering zet zich steeds meer door. Automatisch remmen of corrigeren bij het afwijken van het rijvak zijn daar maar enkele voorbeelden van. De chauffeur wordt niet alleen verwittigd, maar ook effectief geholpen.”

Innovatie en ontwikkeling

Interne ontwikkeling en innovatie zit in het DNA van Brigade Electronics. “We beschikken over een uitgebreid team van productmanagers en ingenieurs die continu met innovatie bezig zijn” verduidelijkt Dirk Van Schuylenbergh. “Zo wordt er bijvoorbeeld werk gemaakt van het ingenieuze high definition-systeem en in maart brengen we ons spiegelvervangend camerasysteem op de markt, waarbij de zijspiegels worden vervangen door monitoren binnen het voertuig. Een ander voorbeeld is een systeem waarbij een gps detecteert waar het fietspad en de rijweg elkaar zullen kruisen. Verder wordt er ook gewerkt rond warmtedetectie, waarbij het systeem het onderscheid kan maken tussen een muurtje of een persoon. En zo zijn er nog tal van voorbeelden. Momenteel zijn er 62 innovatieprojecten lopende.”

De bestuurder ziet het gehele voertuig en de omgeving vanuit helicopterview op zijn monitor

De bestuurder ziet het gehele voertuig en de omgeving vanuit helicopterview op zijn monitor

 

Oplossing op maat

Het veiligheidsgamma van Brigade Electronics is niet alleen ruim, maar biedt ook ruimte voor specifieke oplossingen op maat voor klanten overal ter wereld. “Een groot voordeel is dat Brigade Electronics wereldwijd beweegt. Dat betekent dat onze systemen moeten functioneren bij -45° in Canada en bij +45° in Dubai. We bekijken ook steeds samen met de klant waarvoor het systeem moet dienen. Moet het systeem zo ver mogelijk of goed rondom kijken? Moet er omwille van een vuile omgeving met sluitercamera gewerkt worden? Moet er onder water gekeken worden? Zo werken we een oplossing op maat uit. In combinatie met de goede service na levering is dat een grote troef van Brigade Electronics”, besluit Dirk Van Schuylenbergh.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details