Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Prettig om mee te werken, ook al trillen ze

Prettig om mee te werken, ook al trillen ze

Degelijk, compleet, van hoogwaardige materialen gebouwd en onderhoudsvriendelijk. En dan zijn ze ook nog eens prettig om mee te werken. We hebben het over de trilplaten, trilstampers en trilwalsen van Mikasa. Alle Bouw Machines (ABM) uit Londerzeel is voor België en Luxemburg de importeur van dit Japanse merk.

Kwaliteit uit Japan, zoals we mogen verwachten. Geen kunststof, maar onderdelen van aluminium en gegoten staal. De afwerking streelt het oog en kwetsbare onderdelen zijn goed weggewerkt. Begrijpelijk dat Alle Bouw Machines graag met dit merk in zee is gegaan. Want zaken als kwaliteit en service staan hoog in het vaandel bij deze specialist, die al ruim dertig jaar een breed pallet aan machines levert voor bouwnijverheid, technische diensten en overheid.

gww-abm-mikasa-02-detail-mtx-60_300dpi-kopieren

Detailopname van de MTX-60. Deze trilstamper heeft een Honda viertakt benzinemotor en dat geeft minder problemen, uitlaatgassen en lawaai.

 

Nieuwe dieselversies

Bij de trilplaten van Mikasa zijn het de drie nieuwe dieselversies die de aandacht trekken. Ze hebben tijdbesparende features die het goed zullen doen bij de gebruiker. Zo is de trilplaat van de MVH-308, -408 en -508 opnieuw ontworpen, waardoor de snelheid met 20 % omhoog is gegaan. Een belangrijk gegeven bij deze ‘reversal’ machines is dat ze net zo gemakkelijk vooruit als achteruit bewegen. De gepatenteerde ingebouwde schakelknop is zo gemakkelijk te bedienen dat de omschakeling soepel verloopt en dat komt de kwaliteit van het trilwerk ten goede. Aangezien de machines zijn uitgerust met een verdichtingssensor (Compas II), wordt tijdens het verdichten continu inzichtelijk gemaakt wat de ondergrond voor invloed heeft.

gww-abm-mikasa-03-de-mvh-308-reversible_300dpi-kopieren

De vernieuwde MVH-308 heeft een 20 % hogere snelheid gekregen. In combinatie met zijn eenvoudige omschakeling in looprichting maakt dat een zeer efficiënte trilplaat.

 

Echte tijdwinst

Om een groter oppervlak in kortere tijd te kunnen verdichten zijn verbredingsplaten verkrijgbaar van 75 of 150 mm. Dat levert behoorlijk wat voordeel op. Mikasa geeft in de brochure een drietal voorbeelden op basis van de MVH-408. Bij de standaard verdichtingsplaat van 90 x 50 cm is een productie haalbaar van 810 m2/uur. Bij 75 mm verbreding loopt dat op naar 1050 m2/uur en bij 150 mm zelfs naar 1.360 m2/uur. Dat is respectievelijk een toename van 30 en 67 %. Bij model MVH-508 is de 75 mm verbreding zelfs standaard en dat levert zo maar 1131 m2/uur aan verdichtingsoppervlak op.

Het programma trilplaten van Mikasa is behoorlijk uitgebreid. Bij de dieselversie zien we vijf actuele modellen, van de 158 kg wegende MVH-158DZ met Hatz motor (3,5 Kn – 4,7 pk) tot de grootste in de serie, de MVH-508DSZ. Dat is echt een krachtpatser met zijn 525 kg en 10,3 kN (13,9 pk) sterke Hatz motor.

Bij de benzineversies gaat het om zeven modellen, van de compacte, 46 kg wegende MVC-40H tot de 118 kg zware MVH-120GH. Ze zijn standaard voorzien van een hefbeugel en vanaf model F60H wordt er een wielenstel bijgeleverd. Als opties zijn er rubbermatten, montagebeugels en watertanks. Alle Mikasa trilplaten hebben een hoge loopsnelheid en trilkracht, betere werking op hellende oppervlaktes tot 35 % en een volledig gesloten protectie V-riem als bescherming tegen zand en vuil. Bij gebruik van een hijshaak hangt de machine volledig horizontaal.

gww-abm-mikasa-04-mvh-408-hatzmotor_300dpi-kopieren

Een kijkje in de ‘machinekamer’ van trilplaat MVH-408. De compacte Hatz dieselmotor levert een stevige 8,5 kN (11,5 pk) aan trilvermogen.

 

Trilstampers

Bij de trilstampers zien we vier benzineversies. De gashendel zit gemakshalve op de bedieningshendel en die bedieningshendel is gemonteerd op twee stuks extra large trillingsdempers. Die voorkomen overmatige trillingen op de armen van de bediener. Bij de MTX-60E en 70E zien we zelfs 50 % minder trillingen aan de bedieningsboom. Dat is nog eens arbovriendelijk te noemen. Aangezien benzinekraan en stopknop direct aan de bedieningshendel zitten, is de machine in een noodgeval snel te stoppen. Deze trilstampers zijn van hoogwaardige kwaliteit, onderhoudsvriendelijk en ze hebben standaard een hijsoog.

Trilwalsen

Van het uitgebreide Mikasa-programma heeft ABM twee hydrostatische trilwalsen opgenomen, de MRH-700DS en de MRH-900DSY. Ze maken allebei gebruik van de Yanmar L100N dieselmotor met 5,5 kN (10 pk) vermogen en zijn luchtgekoeld. Dankzij de hoge verdichtingsfrequentie lenen deze trilwalsen zich uitstekend voor zowel de kleinere als de wat grotere werken. De speciale dempingsrubbers beschermen de motor, watertank, aandrijving en de bediener tegen de trillingen van de machine.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details