Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Primeur: derde generatie draaikantelstuk
Het nieuw ontwikkeld ventielenblok leidt in combinatie met slimme software tot soepeler graven met een hogere precisie.

Primeur: derde generatie draaikantelstuk

Voorbereid op toenemende elektrificatie van graafmachines

De wereldwijd actieve fabrikant van draaikantelstukken, snelwissels en accessoires voor graafmachines lanceert zijn derde generatie draaikantelstuk. Het Zweedse engcon heeft een duidelijke toekomstvisie: om in duurzaamheid sneller vooruit te komen is slimme technologie nodig. Die vermindert niet alleen het energieverbruik, maar is tevens aangepast op de toenemende elektrificatie van graafmachines.

Na de vorig jaar geïntroduceerde automatische snelwissel S40 voor kleinere graafmachines legt engcon dit jaar de focus op de derde generatie draaikantelsystemen. Essentie is een nieuw ontwikkeld ventielenblok in combinatie met software die slim samenwerkt met het hydraulische load sensing systeem van de graafmachine. Dit optimaliseert zowel de functies van het draaikantelstuk als de bewegingen van de graafmachine en dat leidt tot soepeler graven met een hogere precisie. Tegelijkertijd vermindert de slijtage en de behoefte aan onderhoud.

Voor volledige compatibiliteit met de moderne actuele graafmachinesystemen bouwt engcon in de derde generatie draaikantelstuk ook standaard een nieuw ontwikkelde kantel- en rotatiesensor in.

Nieuwe kantel- en rotatiesensor

Voor volledige compatibiliteit met moderne graafmachinesystemen bouwt engcon voortaan standaard een nieuw ontwikkelde kantel- en rotatiesensor in. Het is één van de eerste ‘absolute’ sensoren op de markt en heeft een Plug & Play-oplossing voor zowel geïntegreerde als externe machinebesturingssystemen.

Oprichter en eigenaar Stig Engström: “De derde generatie wordt ons premium aanbod, waarbij de machinist standaard de allernieuwste technologie en tegelijkertijd een energie-geoptimaliseerde graafmachine krijgt, die nog prettiger wordt om mee te werken.” De feitelijke productie begint eind 2022 met de modellen EC319 voor graafmachines van 14-19 ton en EC314 voor graafmachines van 9-14 ton. Het modelprogramma wordt vervolgens steeds verder uitgebreid.

App-gebruik en standaard EC-Oil

De bediening wordt vergemakkelijkt door gebruik te maken van een app (zowel android als iOs). Die maakt een hogere mate van individueel maatwerk mogelijk door onder andere connected remote diagnose en mobiele ondersteuning. Naast de slimme energiebesparende technologie wordt de nieuwe generatie voorzien van standaard EC-Oil, het automatische snelkoppelingssysteem dat draaikantelstuk en hydraulisch uitrustingsstuk eenvoudig aan elkaar verbindt, zonder dat de machinist de cabine hoeft te verlaten.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details