Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
R2-serie minigravers met modernste technologie
De E50z is een eenvoudig te gebruiken, robuuste machine met korte draaicirkel, die geoptimaliseerd is voor de verhuursector.

R2-serie minigravers met modernste technologie

Daaronder ook de nieuwe R2-serie 5-6 tons minigraafmachines. De modellen E50z, E55z en E60 hebben niet alleen Stage V motoren, maar zijn ook uitgerust met de modernste technologie, zoals een hoofdregelklep van de nieuwste generatie joysticks met twee curves of een proportionele duimgestuurde giekverstellingsfunctie.

Begin volgend jaar mogen we ze in de showroom verwachten, want dan start de levering van de nieuwe R2-serie. De 5-6 tons minigraafmachines E50z, E55z en E60 bieden veel nieuwe, geavanceerde functies en opties. Zo zijn ze onder meer uit te rusten met Bobcats geavanceerde selecteerbare hulphydrauliekbedieningssysteem (A-SAC) en het innovatieve automatische rupsbandspanningsysteem (ATTS).

Bij de twee Zero House Swing (ZHS) binnendraaiers, de E50z en E55z, is extra aandacht besteedt aan het beschermingsniveau. Dat maakt de bediening dicht bij muren nog gemakkelijker, want de rotatie van het bovenstel blijft volledig binnen de spoorbreedte van de rupsbanden. Dat geldt nu ook voor ‘uitstekende’ zaken zoals de uitlijncilinder van de giekverstelling, de voorste hoeken, de handgrepen, de verlichting en de deur in zowel open als gesloten toestand.

Stage V motoren

De minigraafmachines van de R2-serie worden aangedreven door Bobcat’s nieuwe Stage V dieselmotoren met hoog koppel. Bij de E50z en E55z is dat de Bobcat D18 met respectievelijk 31,3 en 36,4 kW motorvermogen en 157 en 183 Nm koppel. Bij de conventionele E60 is dat de Bobcat D24 met 41 kW motorvermogen en 193 Nm koppel. De motoren voldoen aan de huidige strenge emissievoorschriften. Door het gebruik van DPF-technologie zijn de minigraafmachines prima inzetbaar in emissiegereguleerde zones zoals stadscentra, aldus Bobcat.

Binnendraaiers E50z en E55z

Het E50z ZHS-model is een eenvoudig te gebruiken, robuuste machine die geoptimaliseerd is voor specifieke behoeften in de verhuursector. Tegelijkertijd heeft ze een hoger niveau van bestuurderscomfort dan andere modellen en veel functies voor veeleisende projecten. Het gewicht van de E50z is verhoogd en geoptimaliseerd om de stabiliteit te maximaliseren, waardoor Bobcat nu een lange arm als standaarduitrusting kan leveren. De E55z is een eersteklas prestatiemodel, het is de grootste en krachtigste Bobcat-machine met de ZHS-functionaliteit.

Tijdens de virtuele productlancering ‘Next is now’ presenteerde Bobcat ook de nieuwe R2-serie 5-6 tons minigraafmachines.

Vlaggenschip van R2-serie

De nieuwe E60 is in alle opzichten het vlaggenschip van de R2-serie. Het is een conventioneel zwenkmodel met een krachtiger motor en grotere cabine. De E60 heeft aan de achterzijde een overhang van slechts 280 mm. Hierdoor kan hij ook in krappe ruimtes worden ingezet. Dat maakt de E60 volgens Bobcat tot het best passende gereedschap voor toepassingen waarbij de prestaties het belangrijkste zijn.

Meer comfort en veiligheid

Bij het ontwerpen van de R2-serie minigravers lag de focus op comfort en veiligheid. Zo zijn comfort én zicht gebaat bij het nieuwe 5-inch beeldscherm en het optionele 7-inch touchscreen met geïntegreerde radio en achteruitkijkcamera. De panoramische cabine heeft stevige, maar smalle raamstijlen, voor optimaal zicht op het werkgebied rondom de machine. Krachtige ontwaseming, ledverlichting, ruitenwisser met intervalfunctie en de verwarmde achterruit zorgen voor ongehinderd zicht onder alle omstandigheden.

Rupskettingspanning

Bijzonder interessante nieuwe optie is het automatische rupskettingspanningsysteem (ATTS), dat gebruik maakt van de druk van het hydraulische systeem. De spanning is aan te passen aan de werkomstandigheden op het terrein. Dat is efficiënter en bespaart geld en tijd. Bovendien leidt een correct ingestelde rupskettingspanning tot een langere levensduur. Handmatig aanspannen is niet meer nodig, zodat er minder tussentijdse stilstand is en de rupskettingen eenvoudiger zijn te vervangen.

Veelzijdigheid

De maximaal vijf op de arm te monteren hydraulische hulpleidingen en de optionele A-SAC-technologie bieden een veelzijdiger inzet op de bouwplaats. Door het A-SAC-systeem kan de machinist de besturingspatronen van de hulphydrauliekcircuits aanpassen. Dit systeem wordt bediend via drukknoppen op elke joystick. De machinist kan één van de zeven vooraf ingestelde combinaties van besturingspatronen kiezen en daarbij zijn handen op de joysticks houden. Wennen aan nieuwe werkmethodes of instellen van de machine is daardoor veel minder nodig.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details