Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Recyclen is Magisch

Recyclen is Magisch

De uitrustingsstukken van MB Crusher transformeren puin in een herbruikbaar product.
Laat de magie beginnen!

Het doel van recycling is om de hoeveelheid afval die gestort moet worden te verminderen en duurzaam ondernemen te bevorderen. Puin wordt gesorteerd, gezeefd en verwerkt tot een nieuw product.

Fase 1. Sorteren

In Kroatië gebruikt een van onze klanten een MB-G1200 sorteergrijper met draaikrans voor het verplaatsen en sorteren van afval in een recyclingcentrum. Een veelzijdig uitrustingsstuk waarmee uiterst nauwkeurig kan worden gewerkt. De MB-G1200 is een van de 9 beschikbare modellen grijpers en kan worden gekoppeld aan graafmachines van 18 tot 30 ton, zoals de Komatsu PC210 waar hij op draaide.

Alle grijpers van MB Crusher zijn uitgerust met een lasthoudventiel, die voor maximale veiligheid op de bouwplaats zorgt door te voorkomen dat de grijper onverwachts opengaat bij een plotselinge drukverlies van de graafmachine. Tevens zijn ze voorzien van een silent block, waardoor ze ook gebruikt kunnen worden in omgevingen waar geluidsoverlast onder controle gehouden moet worden. De grijpers zijn het ideale gereedschap voor wie op zoek is naar veelzijdigheid en precisie.

Fase 2. Zeven

In Italië werd een MB-HDS314 zeefbak met rotoren van 8 mm, een RE8 kit, gebruikt om de grond te saneren op de bouwplaats van een nieuw sportcentrum. De verwerkte grond werd direct hergebruikt op de bouwplaats.

De zeefbak werd gekoppeld aan een Caterpillar 315.

Er zijn 10 modellen zeefbakken voor bouwmachines van 1,3 tot 45 ton. Alle modellen zijn uitgerust met verwisselbare rotoren die in een aantal minuten op de werklocatie kunnen worden verwisseld; de uitrustingsstukken wordt geleverd met een rotor wisselrek waarmee de rotoren gemakkelijk kunnen worden verwisseld en geplaatst.

Fase 3. Verwerken

Een bedrijf in Brazilië verlaagde zijn operationele kosten door door pilaren van gewapend beton te breken te breken met een BF90.3 breekbak. De MB Crusher breekbak levert een regelmatige output van het materiaal, zo kan het materiaal direct na het breken worden hergebruikt als granulaat. Het overgebleven staal wordt doorverkocht.

De BF90.3 breekbak weegt 3,5 ton en kan worden gekoppeld aan graafmachines van 21 tot 32 ton; de klant gebruikte zijn Caterpillar 320 om de klus snel en eenvoudig te kunnen klaren.

Het is eenvoudig om te recyclen met elke graafmachine, shovel of schranklader: installeer een MB Crusher uitrustingsstuk en de werkzaamheden op de bouwplaats worden eenvoudiger en de kosten worden lager.

Zo worden bouwmachines met MB Crusher getransformeerd tot echte recyclingcentra.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details