Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Snel en ergonomisch werken met Vaculyft PM

Snel en ergonomisch werken met Vaculyft PM

Het belang van ergonomie groeit in de bouwsector. Met de verdeling van de polyvalente hijsunit Vaculyft PM benadrukt Statech uit Evergem  zijn rol als specialist in ergonomische manipulatiesystemen. “Met dit snel en efficiënt systeem kan tot 300 meter boordsteen per dag aangelegd worden”, vertelt Michel Strypstein van Statech.

Het nadeel van bestratingen plaatsen is dat de medewerkers in de meeste omstandigheden geconfronteerd worden met (heel) zware lasten. Met Vaculyft, van het merk Pritec, biedt Statech een compleet gamma flexibele bestratingsmachines die garant staan voor een snelle, gewichtloze, nauwkeurige en ergonomisch verantwoorde plaatsing van allerhande tegels, boordstenen, betonblokken en natuurstenen. Zo profileert bijvoorbeeld de polyvalente vacuüm hijsunit Vaculyft PM zich als een flexibele combinatie van een bestratingsmachine en een palletlifter.

“Door gebruik van de vacuüm techniek wordt het heffen gewichtloos zodat het materiaal op een zeer ergonomische manier wordt verhandeld.”, aldus Michel Strypstein. “We voelen dat ergonomie steeds belangrijker wordt in de sector en de machines richten zich op die trend. Dat is niet alleen goed voor de gezondheid van de werknemers, want doordat er sneller gewerkt wordt zal ook het rendement verhogen.”

Kostenbesparend

De combinatie van bestratingsmachine en palletlifter maakt de Vaculyft PM uniek. De talloze toepassingsmogelijkheden minimaliseren de noodzaak aan andere machines op dezelfde bouwwerf. En dat heeft uiteraard een positieve invloed op de kosten. Michel Strypstein: “Ondersteuning van een kraan, inclusief kraanman, is zo niet meer nodig. De materiaalverplaatsing, het vacuüm hijsen en de plaatsing van de last(en) kan door één persoon gebeuren.”

De combinatie van bestratingsmachine en palletlifter maakt de Vaculyft PM uniek. (Beeld: Inger Hall)

 

Vacuüm zuignappen

De Vaculyft PM heeft een aangedreven hydraulische sturing voor zowel de rupsen, palletlift, vacuümpomp en kolompositionering. Dit garandeert een snelle en veilige opstelling van deze vacuüm hijsunit op de werf. Aan het uiteinde van de knikbare kraanarm is het hijsgedeelte met bedieningseenheid bevestigd, met snelwisselsysteem voor de diverse zuignappen. Hierdoor wordt het vacuüm hijsen van allerlei soorten lasten veel eenvoudiger. Michel Strypstein: “Bovendien kan de omwisseling van de zuignappen snel en eenvoudig gebeuren.”

VDAB

De polyvalente hijsunit wordt vandaag al gebruikt in de vier opleidingscentra van de VDAB. “Een bewijs dat ze daar geloven in dit toestel en er bijzonder tevreden over zijn. Voor ons betekent dit een grote meerwaarde. Zo leren wegenwerkers en bedrijven in de wegenissector de machine kennen tijdens opleidingen, waardoor de kans stijgt dat de machine nadien ook in het bedrijf wordt geïntegreerd”, besluit Michel Strypstein.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details