Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Specialist in uitrustingsstukken voor wielladers

Specialist in uitrustingsstukken voor wielladers

Als onafhankelijk producent van snelwissels en uitrustingsstukken voor graafmachines stond Eurosteel de voorbije jaren meermaals in de kijker met het veilige en zeer compacte CW-snelwisselsysteem, in combinatie met een Rototilt draai-kantelstuk. Een combinatie die uitermate geschikt is voor de Benelux. Maar Eurosteel is meer dan enkel specialist op het gebied van graafmachine uitrustingstukken en importeur van de Zweedse draai-kantelstukken.

Hoogkiepbak in afbouw.

 

Als full-liner produceert het bedrijf jaarlijks honderden snelwissels en uitrustingstukken voor wielladers, van alle merken en types tot circa 55 ton. “Dit zijn onder andere snelwisselsystemen in alle soorten en maten, van het in de Benelux veelvoorkomende en gangbare systeem-2000 en de lundberg- of ISO-systemen tot ook de minder vaak voorkomende systemen met specifieke maatvoeringen”, klinkt het bij Eurosteel. “Naast snelwissels wordt er ook een breed scala aan uitrustingstukken geproduceerd. Denk hierbij aan dichte laadbakken, puinrieken, hoog-kiepbakken, mestrieken, palletframes… In alle soorten en maten voor alle toepassingen, en voorzien van specifieke wensen.”

Gigantische diversiteit

Dit alles leidt tot een gigantische diversiteit aan uitrustingstukken die volgens klantorder geproduceerd worden. Deze productie van snelwissels en uitrustingsstukken voor wielladers omvat ongeveer 40 % van de productiecapaciteit van de Eurosteel fabriek in het Nederlandse Venlo, waar ook de verkoops-en engineeringsafdeling van Eurosteel zijn gevestigd. Vanuit Venlo, of op locatie van de klant, luisteren de sales engineers naar de eisen en wensen van de klanten en vertalen dit naar het gewenste uitrustingsstuk. Vervolgens vertaalt een team van engineers dit concept via een 3D-ontwerp naar kant-en-klare productietekeningen. Naast het uitwerken van klantorders houdt het engineeringsteam zich ook dagelijks bezig met het (door)ontwikkelen van producten. Zo werkt men op dit moment een aan vernieuwde uitvoering van de hoogkiepbakken en de systeem-2000 snelwissels.

Puinriek voor een wiellader tussen diverse graafmachineproducten.

 

Gewaarborgde kwaliteit

Nadat de productietekeningen zijn gemaakt, gaan de klantorders in productie. Het produceren van het brede scala aan producten is vakwerk en het duurt jaren voordat de mensen in de fabriek het complete gamma kunnen maken. Eurosteel gaat voor allround vakmanschap, wat betekent dat iedere constructiebankwerker intern opgeleid wordt zodat ze het volledige scala aan producten van zowel graafmachines als wielladers snelwissels en uitrustingstukken kunnen produceren. Hierdoor wordt de knowhow en continuïteit van de productie veiliggesteld. “Dit vakmanschap in combinatie met de juiste constructietekeningen, moderne faciliteiten, moderne gereedschappen en vooral de betrokkenheid van de werknemers waarborgt de kwaliteit van Eurosteel. En het gaat verder dan de kwaliteit van de producten alleen. Ook leverbetrouwbaarheid, advies en service staan bij Eurosteel hoog op de prioriteitenlijst, al bijna 35 jaar lang”, klinkt het.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details