Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Steelwrist breidt het assortiment tiltrotatoren uit met de X02, geoptimaliseerd voor graafmachines tot 2,5 ton

Steelwrist breidt het assortiment tiltrotatoren uit met de X02, geoptimaliseerd voor graafmachines tot 2,5 ton

De installatie van tiltrotators op kleine graafmachines begint wereldwijd te groeien en als reactie hierop introduceert Steelwrist nu de nieuwe X02, een tiltrotator die geschikt is voor graafmachines van 1,5-2,5 ton. De X02 kan worden geleverd een compleet assortiment uitrustingsstukken, wat resulteert in verhoogde efficiëntie en veelzijdigheid, waardoor ook de kleinste graafmachines in echte ‘Tool-carriers’ kunnen worden veranderd.

De X02 tiltrotator wordt voor het eerst getoond op de Swedish Machine Fair (Svenska Maskinmässan) in Stockholm, Zweden, op 2-4 juni 2022.

Innovatief design en eenvoudig onderhoud

De X02 tiltrotator heeft een aantal innovatieve kenmerken en wordt geleverd met een Direct Fit of een S30 ophanging voor aansluiting op de graafmachine. De snelwissel (onderkant) van de tiltrotator is beschikbaar in een mechanische vergrendelingsversie en een hydraulische vergrendeling voor S30. De versie met hydraulische wissel met de geïntegreerde Front Pin Hook is waarschijnlijk de enige tiltrotator in deze klasse die de veiligheid biedt om aan de CE-vereisten te voldoen.

De X02 is gepositioneerd tussen het kleinste TCX-kantelstuk voor machines onder de 2 ton en de X04 tiltrotator voor graafmachines van 2,5 tot 4 ton. Opnieuw lag de focus op het maken van een volledig gegoten product met de beste sterkte-gewichtsverhouding en een lage bouwhoogte.

Andere innovatieve kenmerken van de X02 zijn:

  • Een nieuw ontwerp van de behuizing maakt het mogelijk om na verloop van tijd gemakkelijk speling te elimineren
  • Smeermiddelvrije lagers voor eenvoudig onderhoud
  • Hydraulischekleppen en regelmodule beschermd geplaatst om schade tegen te gaan.
  • Een vastgeschroefd hijsoog of hijshaak als optie op vast gemonteerde tiltrotators.

Geoptimaliseerd assortiment uitrustingsstukken

Met een complete set Steelwrist S30 uitrustingsstukken voor de X02 tiltrotator, zoals een brede-, dieplepel-, sleuven- en taludbak, asfaltfrees en ripper, verandert de graafmachine in een efficiënte en veelzijdige gereedschapsdrager die werkt in een breed scala aan toepassingen. In het najaar van 2022 wordt een multi-grijper toegevoegd aan het uitrustingsstukaanbod voor X02. De Steelwrist multi-grijper is een breed inzetbare rondgrijper voor algemeen gebruik.

“Met de lancering van de X02 completeren we eindelijk de serie tiltrotatoren voor graafmachines onder de 2,5 ton. De X02 is een fantastische combinatie van innovatie en robuustheid waar klanten op hebben gewacht”, zegt Stefan Stockhaus, CEO van Steelwrist AB.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details