Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
STIHL technologie ontvangt Award of Excellence

STIHL technologie ontvangt Award of Excellence

De magnesiumzuiger was de winnaar in de categorie Commercieel gegoten producten of processen. Hij wordt in serie geproduceerd door middel van spuitgieten volgens zeer hoge kwaliteitseisen op het gebied van temperatuurbestendigheid, poriën, blaasgaten, slijtage- en sterkte-eigenschappen. Hartmut Fischer, algemeen directeur van STIHL Magnesium Spuitgietwerk in Weinsheim, Duitsland, is erg trots op de prijs: “STIHL heeft meer dan 60 jaar ervaring in het werken met en produceren van magnesium. We zetten nieuwe maatstaven in de ontwikkeling en de productie door voor het eerst de magnesiumzuigertechnologie in een kettingzaag te gebruiken. Dankzij deze technologie en het consequente, lichtgewicht ontwerp zijn we erin geslaagd om de vermogen-gewichtsverhouding van de STIHL MS 400 C-M aanzienlijk te verminderen. Eens te meer een bevestiging van onze positie als technologisch leider.”

Het panel van internationale experts erkent “de unieke, nieuwe en creatieve toepassing van magnesium” en “de vooruitgang ten opzichte van de huidige praktijk”. Vanwege de coronapandemie was de prijsuitreiking dit jaar een virtueel evenement. De innovatieve technologie werd op de vakbeurs Euroguss 2020 al bekroond met de hoogste prijs in de categorie “Magnesiumcomponenten”.

Licht en krachtig: de STIHL MS 400 C-M

Het gebruik van magnesium in de nieuwe STIHL MS 400 C-M resulteert, in combinatie met het consistente lichtgewicht ontwerp, in een motorgewicht van slechts 5,8 kg en dus in een uitzonderlijk lage vermogen-gewichtsverhouding van 1,5 kg per kilowatt. Het nieuwe onderdeel geeft de machine bovendien een enorme maximumsnelheid tot 14.000 tpm, wat vooral het snoeien sneller maakt. Met deze eersteklas prestaties voldoet de MS 400 C-M aan wat professionele gebruikers van een bosbouwgereedschap willen: een hoog vermogen met een laag gewicht.

STIHL Magnesium Spuitgietwerk: een van de grootste spuitgieterijen in Europa

STIHL Magnesium Spuitgieten werd in 1971 opgericht. Vandaag is het een van de grootste en modernste magnesiumspuitgieterijen van Europa. Met zijn hoogwaardige producten is de fabriek een belangrijk onderdeel van het internationale STIHL productienetwerk. De fabriek heeft momenteel 800 werknemers in de Eifel en produceert hoogwaardige magnesiumcomponenten voor kettingzagen en elektrisch gereedschap, maar ook voor de automobiel-, motor-, en fietssector, voor elektronica en medische technologie. Ongeveer 25 procent van de omzet is afkomstig van spuitgietprojecten voor externe klanten. De fabriek is de afgelopen jaren voortdurend gegroeid en in juli 2020 is er een nieuw centrum voor productielogistiek bijgekomen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details