Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Transport Joosen partnert met Volvo Trucks en mikt op ‘excellence’

Transport Joosen partnert met Volvo Trucks en mikt op ‘excellence’

De Groep Joosen in Antwerpen legt de nadruk op containervervoer en niet zonder succes. Het bedrijf heeft een voorbeeldfunctie in dit transportsegment. In Volvo Trucks en het Volvo Truck Center Antwerpen vonden ze een ideale partner.

Voor het begin van Transport Joosen NV moeten we terug gaan naar oktober 1994. De gestage groei vereiste een verhuis naar Antwerpen, en begin 2016 werd het aanpalende terrein langsheen de Bellestraat ter uitbreiding overgenomen.

Transport Joosen NV

Bieden de terreinen in Antwerpen jullie extra mogelijkheden?
Kurt Joosen, gedelegeerd bestuurder: “Wij bieden onze klanten extra diensten zoals het wegen van containers of logistieke diensten, maar konden in de eerste plaats onze dienstverlening verbeteren. Hier kunnen we de containers overslaan en op de meest gunstige tijden naar de klant of de terminal brengen. Dat spaart heel wat tijd.” Sommige terminals zijn ook ’s nachts open.

Transport Joosen NV

Is dat een oplossing?
Kurt Joosen: “Er rijden nu 25 combinaties ’s nachts. Dan is het uiteraard minder druk en we pleiten er dan ook voor dat er meer terminals en depots ’s nachts bereikbaar zouden zijn. Maar nu al boeken we veel tijdwinst door onze eigen hub omdat deze dag en nacht open is en waar onze collega’s eveneens gebruik van kunnen maken”.

De jongste jaren werd de vloot van de Groep Joosen flink uitgebreid. Daarbij kwam ook Volvo Trucks opnieuw in beeld.
Jelle Voets, vlootmanager: “In 2017 werden 15 FM450 6×2 trekkers en 10 FH460 6×2 trekkers aangeschaft, gevolgd door nog eens 15 FH 6×2 trekkers in 2018. De eerste Volvo’s werden door het bedrijf aangeschaft in 2011 bij Garage Kant.”

Transport Joosen NV

Waarom zowel de FM als de FH?
Jelle Voets: “De keuze voor de FM is in de eerste plaats voor de kortere afstanden, waarbij de chauffeurs meer moeten manoeuvreren en vaker in en uit de cabine moeten stappen. De vijf trekkers met sterkere 500 pk krachtbron kochten we dan weer met het oog op de inzet van ecocombi’s. Het zijn allemaal 6×2 trekkers en dat is een bewuste keuze om problemen met de gewichtsverdeling van de geladen containers te vermijden. Van een volle container weten we immers wel het totale gewicht, maar niet de gewichtsverdeling en je kunt er van op aan dat de meeste niet evenwichtig beladen zijn.

Transport Joosen NV

Ondertussen is Kant overgenomen door Volvo Trucks Belux en werd de werkplaats in Antwerpen een Volvo Truck Center, maar onze aanspreekpunten zijn dezelfde gebleven en ook de service bleef op hetzelfde, hoge niveau. Het meeste onderhoud doen we nog zelf in onze eigen werkplaats, maar indien nodig kunnen we altijd een beroep doen op de diensten van het Volvo Truck Center. Voor ons is het bovendien interessant dat VTC Antwerpen de technische keuring van bedrijfsvoertuigen mag uitvoeren. De nabijheid van de garage is voor ons een groot voordeel om al ons rollend materieel te laten keuren.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details