Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Twee primeurs op Matexpo: SQ90 en TCX kantelstuk
Volautomatisch snelkoppeling SQ90 is nu de grootste in de serie en geschikt voor graafmachines tot maar liefs 70 ton.

Twee primeurs op Matexpo: SQ90 en TCX kantelstuk

Tijdens vakbeurs Matexpo begin september presenteerde Steelwrist een tweetal primeurs: de grootste SQ kopplaat/oplasadapter SQ90 en het TCX kantelstuk voor minigravers. Ook werd aandacht gevraagd voor de Open-S Alliance die bezig is om de uitwisselbaarheid van snelwissels te uniformeren.

Met een boutbare of oplasadapter zijn hydraulische tools snel te voorzien van de volautomatische SQ-koppeling. Voor een hogere flow, duurzamere afdichting en meer productiviteit zijn die uitgerust met de Steelwrist Qplus techniek. De SQ90 is nu de grootste in de serie en geschikt voor graafmachines tot maar liefs 70 ton. Hij is er in een hoog en een laag model en als kopplaat met doorvoer of kopplaat met interne slangroute. Bij de boutbare kopplaten zijn boutgatpatronen beschikbaar voor vele hydraulische gereedschappen in de markt.

Steelwrist heeft een gietstalen TCX kantelstuk voor minigravers geïntroduceerd. Het heeft een laag eigen gewicht en is geschikt voor machines van 0 tot 2 ton.

Kantelstuk voor minigravers

Steelwrist heeft een gietstalen TCX kantelstuk voor minigravers geïntroduceerd omdat de vraag naar meer flexibiliteit ook bij minigravers onder de twee ton blijft groeien. Oplossingen hiervoor moeten niet alleen flexibel zijn, maar ook duurzaam, robuust en realistisch geprijsd. Als antwoord op die vragen presenteerde Steelwrist een volledig gietstalen TCX S30-180 kantelstuk met een gietstalen S30-180 snelwissel. Beide producten zijn leverbaar met een handmatige of hydraulische bediening van de snelwissel, naar keuze van de klant. Het gietstalen TCX kantelstuk en de S30-wisselaar zijn beide uitgerust met de veiligheid verhogende Front Pin Safety Hook. Installatie op de machine is eenvoudig, de TCX heeft een laag eigen gewicht en is geschikt voor machines van 0 tot 2 ton.

Symmetrische standaard voor snelwissels

De symmetrische snelwissel is internationaal het snelst groeiende type snelwissel. Symmetrische wissels zijn licht, robuust, eenvoudig en relatief goedkoop in vergelijking met de meeste internationale opties. Sinds kort is er de Open-S standaard (Symmetrical Quick Coupler) voor volledig automatische snelwissels bij graafmachines. Wat daar zo prettig aan is: machinisten kunnen machinesnelwissels, draaikantelstukken en uitrustingsstukken van verschillende fabrikanten die de standaard voeren combineren en erop vertrouwen dat ze compatibel zijn met elkaar. Dergelijke producten zijn gemarkeerd met Open-S.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details