Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
VERANDERINGEN VAN DE HALFSTROOKSE CAT® ASFALTFREZEN VERBETEREN DE WERKING EN DE SERVICE

VERANDERINGEN VAN DE HALFSTROOKSE CAT® ASFALTFREZEN VERBETEREN DE WERKING EN DE SERVICE

Caterpillar Inc. kondigt updates aan voor de halfstrookse asfaltfrezen PM620, PM622, PM820, PM822 en PM825

Motorupdates verhogen het vermogen en verlagen de onderhoudskosten

Deze freesmachines voldoen nu aan de emissienormen van de Amerikaanse EPA Tier 4 Final en EU stage V, aangedreven door een brandstofzuinige Cat® C18 met turbocharger en dieselmotor met 6 cilinders. De asfaltfrezen PM820, PM822 en PM825 zijn voorzien van een hoger nominaal vermogen van 597 kW (800,6 pk). De motor is nu uitgerust met meerdere patroonachtige filters. Dit ontwerp is milieuvriendelijk, vermindert afval en verlaagt de vervangingskosten.

Meer comfort en hogere productiviteit voor de machinist

De gemoderniseerde leuningen verhogen het comfort voor de machinist en het gebruiksgemak bij vlakfreestoepassingen. De nieuwe scharnierende leuningen kunnen gemakkelijk op de rechterkant worden opgeborgen en herschikt wanneer een obstakel dicht bij de machine komt. Het ontwijken van obstakels is eenvoudiger uit te voeren vanaf het machinistenplatform dankzij nieuwe visuele indicatoren op de bovenrand van de zijplaten die aangeven waar de rotor is geplaatst en die correleren met de markeringen op de zijplaat.

Meer tractie met minder onderhoud

Verdere verbeteringen zijn onder meer een nieuw ontwerp van de rupspen. Een lagere penlocatie vergroot de trekkracht en de kracht op de onderwagen bij het frezen in diepe of harde toepassingen. Nieuwe aanboutbare slijtageplaten van gehard staal bedekken de volledige lengte van de zijplaten en een slijtagerupsplaat op de antiplakvormingsvoorziening vermindert slijtage en onderhoud.

System K-rotoren geoptimaliseerd voor asfaltfrezen van Cat

Cat asfaltfrezen zijn leverbaar met de System K-freesrotoren van Cat en hebben een efficiënte materiaalstroom met een uitstekend freespatroon. De rotoren zijn leverbaar met afstanden van 8 mm, 15 mm en 18 mm voor een breed scala aan freestoepassingen. Het ontwerp met dubbele kegellagers zorgt voor een betrouwbare methode om de uitrustingsstukhouders in de blokken te houden zonder dat er een borgpen of -bout aan te pas hoeft te komen. Omkeerbare schoepen en sterke legeringen bieden meer weerstand tegen schuring en verminderen de slijtage voor een langere levensduur van de rotoren.

De optionele Cat diamantbits zijn voorzien van een nieuw ontwerp voor de System K-rotoren en gaan tot 80 keer langer mee dan conventionele carbide-bits om de intervallen tussen het bitonderhoud uit te breiden, de productie te verhogen en de bedrijfskosten te verlagen. Cat diamantbits zijn scherper dan conventionele carbide-bits, waardoor de machine sneller kan frezen en de weerstand van het freessysteem kan worden verlaagd, wat zorgt voor een lager brandstofverbruik bij veeleisende toepassingen.

De asfaltfrezen PM620, PM622, PM820, PM822 en PM825 zijn hoogwaardige, zeer manoeuvreerbare halfstrookse freesmachines die asfalt en betonnen bestrating gecontroleerd en in één enkele gang volledig verwijderen. Diverse opties, waaronder het geïntegreerde Cat Grade Control-systeem, kunnen worden geïnstalleerd om de machine aan te passen voor optimale veelzijdigheid, productiviteit en comfort.

Neem voor meer informatie over de asfaltfrezen van Cat contact op met uw lokale Cat dealer of ga naar www.cat.com.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details