Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Producten

Zorgeloos de bouwplaats beveiligen met cameramasten

DetecTower SafetyBox_1 kopiëren
De SecurityBox in al zijn visuele eenvoud herbergt slimme beveiligingscamera’s, een eigen batterij, allerhande apparatuur en meerdere sensoren.

Tekst | Tekst | Pieter de Mos Beeld | DetecTower

25 februari 2021 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Dat is een Trime lichtmast met daarop beveiligingscamera’s. Die zijn eenvoudig te koppelen aan meldkamer of app op smartphone en computer. In combinatie met een servicecontract biedt dat volledige ontzorging. Beveiligen was nog nooit zo eenvoudig.

DetecTower noemt de SecurityBox “uniek in de markt”. Boven in de mast zitten twee slimme beveiligingscamera’s met infraroodverlichting, zodat ook in het donker bewegingen zijn waar te nemen. Het standaard detectiebereik is maar liefst 100 meter. Sabotage is niet mogelijk, want dan gaat er een sirene af en en wordt desgewenst de meldkamer ingelicht. De ingebouwde recorder slaat alle beveiligingsbeelden automatisch 30 dagen op. Kortom, het is een complete cameramast voor zorgeloos beveiligen van allerhande projecten.

DetecTower heeft ook een ObservationBox, die meer is bedoeld om gewoon ergens mee te kijken. En mede door het Corona-virus is de X-Alert in ontwikkeling, een mast die vooral gericht is op persoonlijke veiligheid, van handhaven 1,5 meter regel tot wapenbezit en ongewenst rookgedrag.

Goed opgeborgen

De cameramast is op het project snel en gemakkelijk tot 6 meter hoogte uit te schuiven en heeft daarna een gecertificeerde windstabiliteit van 110 km/u. De mast zelf roteert niet, dat doen de beide camera’s. Die zijn op afstand te besturen. Alle overige beveiligingscomponenten, zoals de recorder, zitten vandalismeproof opgeborgen in de 2,50 meter hoge SecurityBox. Van daar uit lopen de kabels door de mast heen naar de beide camera’s. De stroomleverende spiraalkabel en UTP(netwerk)-kabel zijn op die manier beschermd tegen vandalisme.

Drie beelden, van boven naar beneden: bewaking bij daglicht; via infrarood als het donker is; met behulp van lijnen kunnen specifieke gebieden eigen bewakingsparamaters krijgen.

Vandalismeproof

De SecurityBox waarin de mast zich bevindt, onderscheidt zich van buiten nauwelijks van de bekende lichtmastboxen van Trime, waarvan Matermaco de invoerder is. Ook van de SecurityBox gaan er probleemloos 22 op een vrachtwagen.

Om te zorgen dat de SecurityBox zelf niet het slachtoffer wordt van diefstal of vandalisme (gericht op uitschakeling) is een trilsensor aangebracht. Die geeft een melding door wanneer de box wordt verplaatst. Een magneetsensor zorgt voor een melding als tijdens de detectiefase getracht wordt om de deur van de SecurityBox te openen. Bij stroomuitval en bij activatie van de tril- of magneetsensor gaat automatisch een sirene af. Deze optie kan worden aan- en uitgezet via meldkamer, app of computer.

Slimme camera en software

De slimme camera’s gebruiken radar-technologie. Daarmee kan eenvoudig onderscheiden worden of iets een blaadje, hond of wapperend zeil is. Tijdens de donkere uren wordt gebruik gemaakt van infrarood, zodat het zicht zonder gebruik van zichtbaar licht nog steeds optimaal is.

De slimme software kan meerdere lijnen over het beeld trekken, waarbij per afgelijnd gebied eenvoudig meldingsparameters zijn in te stellen zoals: de tijd dat iemand in een gebied mag zijn; als een ingesteld object wordt verwijderd of als iemand een (verdacht) object plaatst; als er modder of verf op de camera komt. Optioneel is zelfs gezichts- en kentekenherkenning leverbaar, waardoor de opvolging veel gemakkelijker wordt.

Uitbreidmogelijkheden

Dat de cameramast standaard al zeer compleet is – klaar voor gebruik – wil niet zeggen dat geen aanpassingen mogelijk zijn. Integendeel, direct of naderhand zijn diverse aanvullingen mogelijk. Zoals uitklapbare zonnepanelen (6 x 300 watt) voor het opladen van de batterij in de SecurityBox, zodat de cameramast zeer lange tijd autonoom kan functioneren. Handig bij projecten die wat verder van de bewoonde wereld af liggen, want die hebben deze vorm van beveiliging vaak het hardst nodig …..
Ander opties zijn bijvoorbeeld:

 • Poortbesturing: via app en/of meldkamer kan een aanwezige schuifpoort worden bediend.
 • Ingebouwde AED: om snel actie te kunnen ondernemen bij noodgevallen.
 • Koppeling met bouwkeet: een extra alarmsysteem in de bouwkeet, dat is gekoppeld aan de cameramast en eenvoudig is in- en uit te schakelen via de app.
 • Draadloze bewegingsmelders: voor extra beveiliging naast de camera.
 • Werkstation inclusief monitor: is overal te plaatsen voor surveillance overdag.
 • Service Contract: Volledige ontzorging doordat aan- en afmelding, service en onderhoud volledig voor de klant worden uitgevoerd.     
Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Olivia Castelein

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

  Stuur ons een bericht

  Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

  Details