Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Caterpillar herschrijft de regels van het werkterrein tijdens de Bauma 2019 in München

Caterpillar herschrijft de regels van het werkterrein tijdens de Bauma 2019 in München

Caterpillar en zijn Duitse dealer, Zeppelin Baumaschinen GmbH, zullen een breed scala aan apparatuur, technologie en diensten tentoonstellen tijdens de BAUMA van 8-14 april 2019 in München. “Rewrite the Rules ” (herschrijf de regels) is het thema van Caterpillar en de displays benadrukken de vernieuwde efficiëntie en winstgevendheid die gebruikers van materieel krijgen wanneer zij samenwerken met Caterpillar – een partner die zijn klanten de meest uitgebreide keuze aan machines biedt, de beste connectiviteit voor het beheren van de machines en het werkterrein, en de meest geavanceerde technologie voor een lager brandstofverbruik. De middelen van Caterpillar stellen de klanten in staat en moedigen de klanten aan om voor hun bedrijven “de regels te herschrijven”.    

Caterpillar presenteert 64 machines, waarvan er 20 volledig nieuw zijn op de markt – het grootste aantal nieuwe producten dat Caterpillar ooit heeft geïntroduceerd tijdens de BAUMA in München. Het tentoonstellingsoppervlak van Caterpillar beslaat meer dan 9000 m2 in de belangrijkste tentoonstellingsruimte in hal B6.

Wereldwijde bouw en infrastructuur
De nieuwe D6-modellen zijn verkrijgbaar in een breed scala aan configuraties en met vernieuwde technologieën voor veelzijdigheid en prestaties van een hoger niveau. Deze machines onderstrepen de diepte van het machineassortiment voor klanten die een partnerschap met Caterpillar aangaan. De D6 XE is ‘s werelds eerste elektrische dozer met hoge aandrijving en biedt een tot maar liefst 35 procent lager brandstofverbruik dan zijn voorganger, de D6T, met de bijbehorende constante overdracht van vermogen naar de grond voor een snelle verplaatsing van aarde.

Ook de wielladers illustreren de keuzemogelijkheden van Caterpillar – niet alleen vanwege het grote aantal modelmaten, maar ook vanwege de verschillende aandrijflijnontwerpen waaruit de klanten kunnen kiezen. Tentoongesteld worden de 950 GC, 950M, vuilstortmachine 962M, 986K en 992K, plus diverse XE-modellen: de 966M XE, 972M XE en 988K XE.

De 966M XE en 972M XE zijn uitgerust met het parallelle aandrijfsysteem van Caterpillar, dat een hydrostatische aandrijving combineert met een parallelle mechanische tandwieloverbrenging. Dit zorgt voor een continu variabele transmissie die flexibele overbrengingsverhoudingen levert om de motor op gunstige bedrijfsniveaus te laten draaien, waardoor een optimale efficiëntie en brandstofzuinigheid onder alle omstandigheden worden gegarandeerd. De XE-technologie van de 966M XE en 972M XE biedt tot wel 35 procent meer brandstofzuinigheid dan wielladers met een conventionele Power Shift-transmissie.

De 988K XE is de eerste lader met diesel-/elektrische aandrijving van het bedrijf, met een duurzame aandrijfmotor met geschakelde reluctantie, een generator en een omvormer, gekoppeld aan een mechanische tandwielkast en assen. De 988K XE tilt brandstofzuinigheid en productiviteit naar een hoger niveau.

De keuze wordt voortgezet met de nieuwe generatie Cat® graafmachines – de nieuwe 330 GC, 330 en 336 worden getoond. De 330 en 336 zijn uitgerust met de geïntegreerde Cat Connect-technologie, die het bedrijfsrendement tot 45 procent kan verhogen ten opzichte van conventionele nivelleerwerkzaamheden, en die het brandstofverbruik met wel 20 procent kan verbeteren in vergelijking met voorgaande modellen.

Tot de andere modellen die worden getoond, behoren de rupslader 973K en de graafmachines van het type 325F, 340F UHD (Ultra High Demolition-configuratie) en 390F. De graafmachines op banden worden vertegenwoordigd door de M314F, M315F, M317F en M318F. Tot de overslaguitvoeringen behoren de MH3024 en de MH3026.

Building Construction Products (BCP)
Er worden vijf nieuwe hydraulische minigraafmachines van de volgende generatie van Cat uit de BCP-serie tentoongesteld: de 301.5, 301.6, 301.7 CR, 301.8 en 302 CR. Deze zijn ontworpen om klanten het beste aan prestatievermogen, veelzijdigheid, veiligheid en gebruikersgemak te bieden. Zij zijn zeer betaalbaar dankzij de kleinst mogelijke pakketten voor machines in de klasse van 1 tot 2 ton. Tot de kenmerken die in deze sector voor het eerst standaard zijn, behoren de joystickbesturing en een opklapbare overkapping of kantelbare cabine, evenals opties zoals airconditioning en uitschuifbare onderwagens.

Het assortiment Cat minigraafmachines van de nieuwe generatie wordt voortgezet met drie nieuwe modellen in de categorie 7 tot 10 ton die worden getoond. De nieuwe modellen – 308 CR VAB, 309 CR en 310 – bieden een keur aan basisconfiguraties, waardoor klanten de machine kunnen kiezen die het meest efficiënt werkt voor hun toepassingen, of het nu gaat om een standaardconfiguratie, compacte draaicirkel of giek met verstelbare hoek.

Een compacte wiellader die als concept wordt tentoongesteld, is de emissieloze 906. Deze wordt aangedreven door een lithium-ionaccu en heeft een elektrische aandrijflijn. Ook het ontwerp van deze machine biedt de klanten volop keuze.

Tot de overige BCP-machines die worden getoond, behoren de wielladermodellen 907M, 908M, 918M met afvalconfiguratie, 926M in landbouwuitvoering en de 938M, een graaf-laadcombinatie (444), de schranklader 226D, de compacte rupslader 259D en de verreiker TH408.

Connectiviteit
Om optimale efficiëntie, winstgevendheid en machinebescherming te garanderen, moeten eigenaren van materieel de locatie en prestaties van hun machines kunnen bewaken – altijd en overal. In het tentoonstellingsgedeelte van Caterpillar tijdens de BAUMA in München zal deze essentiële functionaliteit worden benadrukt. De Cat LINK-technologie biedt eigenaren van materieel een keuze uit opties die het beste passen bij hun individuele behoeften en budget, variërend van eenvoudige machinebewaking tot volledige machineparkbewaking en -beheer.

Het Cat Product Link™-telematicasysteem verzamelt gegevens van machines – van elk type en elk merk – waaronder bijvoorbeeld de locatie van machines, het in-/uitschakelen van de motor, de bedrijfsuren, het brandstofverbruik en waarschuwingen met betrekking tot diagnosecodes. Nieuw is de introductie van PL161 voor het bijhouden van de bedrijfsuren en de locatie van uitrustingsstukken (zie de paragraaf Uitrustingsstukken). Deze informatie is voor de eigenaar beschikbaar via een beveiligde website, Cat VisionLink™, die voldoet aan de ISO-normen.

Op de Bauma in München worden ook recente voorbeelden van Caterpillar technologie gepresenteerd die de connectiviteit van de machines verder uitbreiden. De nieuwe, in deze sector eerste Cat app biedt gebruikers toegang op afstand tot telematicagegevens, voor het bijhouden van de bedrijfsuren en van de locatie, het ontvangen van diagnosecodes en het beheer van onderhoud direct vanaf hun mobiele telefoon zonder dat ze hun computer hoeven in te schakelen.   Met de machinist-ID-functie kunnen individuele prestaties worden gevolgd en trainingsmogelijkheden worden geïdentificeerd.   Bovendien kunnen gebruikers hun mobiele telefoon als digitale sleutel voor het starten van bepaalde Cat machines van de nieuwe generatie gebruiken. Gebruikers kunnen ook profiteren van telematicagegevens en aanvullende hulpmiddelen voor materieelbeheer op de desbetreffende website: https://my.cat.com.

Ook nieuw is een keur aan Cat Connect-technologieën voor diagnose van materieel op afstand en voor software-updates. Cat Services op afstand omvatten twee belangrijke functies: Problemen oplossen op afstand (hiermee kunnen dealers diagnostische tests uitvoeren en mogelijke problemen opsporen) en Software-updates op afstand (hiermee kunnen dealers op afstand huidige versies van boordsoftware laden).

Mijnbouw, & starre dumptrucks
Voor gebruikers van starre dumptrucks is er op de Bauma in München de 777G. Dit is een transportwagen van 100 ton (90 metrische ton) met een Cat C32-motor met een nettovermogen van 704 kW (945 hp) en emissiewaarden conform US Tier 2. De nieuwe truck heeft een verfijnde cabine, waarin de stoel voor de machinist aan de linkerkant is gemonteerd, samen met een nieuwe console met geïntegreerde hef- en schakelhendel.

De nieuwe 777G biedt klanten een keuze uit diverse laadbakken. De laadbak van 60,1 m3 met dubbele helling is ontworpen voor minimaal materiaalverlies op hellingen. Er zijn twee zijplaatconfiguraties leverbaar voor licht materiaal, evenals een rubberen voering. De X-laadbak is ontworpen met een vlakke bodem om materiaal beter in een breker te kunnen doseren en is verkrijgbaar met een stalen of een rubberen voering.

De knikgestuurde trucks van Cat worden op de Bauma in München gerepresenteerd door de volledig opnieuw ontworpen 730, die 22 procent minder weegt dan zijn voorganger, de 730C, maar die desondanks 98 procent van de capaciteit van zijn voorganger behoudt. De nieuwe truck is uitgerust met een automatische regeling voor de tractie, het storten en het vertragen, evenals het stabiliteitshulpsysteem van Caterpillar.

Ook technologie van Caterpillar die machinisten veilig, comfortabel en productief houdt, wordt op de Bauma in München getoond, aan de hand van het afstandsbedieningsstation van de dozer D8T. Met meerdere afstandsbedieningsniveaus en zelfs semi-autonome werking is Cat Command voor dozeren verkrijgbaar in twee configuraties: een over de schouder gedragen afstandsbedieningsconsole of de cabine op afstand. Machinisten hebben volledige controle over de dozer zonder te worden blootgesteld aan gevaren op het werkterrein.

Klanten die betrokken zijn bij ondergrondse mijnbouw zullen geïnteresseerd zijn in de nieuwe lader R1700. De nieuwe lader voor ondergrondse toepassingen kan ladingen van 15 ton verwerken, 20% meer dan zijn voorganger. Hoge opbreekkrachten en een tractieregelsysteem verhogen de productiecapaciteit.

Asfalteren, verdichten & frezen
De AP555F is een middelgrote asfalteermachine op rubberen rupsen die uitblinkt op snelwegen, secundaire wegen en stedelijke werkterreinen. De AP555F is voorzien van geavanceerde, gebruiksvriendelijke regeltechnologie en snel verwarmbare elektrische afwerkbalken SE50 VT die de productiviteit van de machine en het personeel verhogen. Hij is uitgerust met de exclusieve Cat Mobil-Trac™-onderwagen met rubberen rupsen, die een hoge rijsnelheid, uitstekende flotatie, superieure tractie en superieure mobiliteit biedt. De machine wordt aangedreven door een stille en efficiënte Cat C4.4 ACERT™-motor die 106 kW (142 hp) levert. Een standaard Eco-modus-instelling, wanneer gebruikt in combinatie met de automatische motortoerentalregeling, regelt het motortoerental efficiënt voor een optimaal brandstofverbruik en lagere geluidsniveaus.

De machine die wordt gebruikt voor een breed scala aan projecten, de trilbodemverdichter, wordt tijdens de Bauma in München vertegenwoordigd door de Cat modellen CS12 GC, CS44B en CS66B. Alle drie de modellen kunnen worden uitgerust met Cat verdichtingsregeling, die verdichtingsmeettechnologie biedt en ook satellietkartering kan bieden. Dit vergroot de mogelijkheden van de machinist en resulteert in een hoger rendement en een consistentere, uniformere verdichting.

Naast de asfalteermachine en verdichters wordt een asfaltfrees PM310 getoond. De modellen van de PM300-serie zijn ontworpen voor kleine tot middelgrote werkterreinen en hebben drie trommelgroottes, een onderwagen met wielen of rupsen en een scharnierende poot voor vlakfrezen aan de rechterzijde. Tot de kenmerken behoren geavanceerde bedieningselementen, systeemintegratie en een volledig scala aan opties. De machineprestaties worden verbeterd met Cat System-K-rotoren, die zijn ontworpen voor een gladde, professionele afwerking en een lange levensduur.

Motoren  en generatorsets
Een reeks industriële motoren die voldoen aan de emissienormen van EU Stage V wordt tentoongesteld in hal A4, stand 336. Hiertoe behoren de C2.2, C3.6 en C4.4 evenals de nieuwe industriële motor C13B en de C27. De motoren C7.1 en C9.3B treft u aan in hal B6.

De generatorset XQP100 kan voldoen aan de emissienormen van EU Stage IIIA of zorgen voor een laag brandstofverbruik voor klanten in gebieden zonder emissiewetgeving. Met een robuuste constructie die gereed is voor verhuur of verplaatsing, is de productlijn ontworpen om eenvoudig veilig en efficiënt over projectlocaties te transporteren. Dankzij de zwaar uitgevoerde basisframes met geïntegreerde vorkopeningen kan de eenheid eenvoudig worden gesleept en geheven, terwijl Clipsal- of CEE-stekkerdoosopties beschikbaar zijn op geselecteerde modellen voor een snellere installatie en probleemloze stroomverdeling.

Uitrustingsstukken & voor graafwerktuigen
Caterpillar breidt zijn uitrustingsstukken voor graafmachines uit met de nieuwe geluidgedempte hamers van het type GC, de kantelbare zwenkinrichting TRS23 en de multiprocessors voor sloopwerkzaamheden MP332 (gemonteerd op de 340F UHD) en MP345. De nieuwe schrootschaar S3050 vertegenwoordigt het assortiment Cat scharen. Caterpillar introduceert de Cat Product Link Locator PL161, die de bedrijfsuren en locatie van uitrustingsstukken bijhoudt. Vanaf medio 2019 zal de PL161 standaard zijn op de meeste Cat uitrustingsstukken op graafmachines van 11 ton.

Cat Advansys™ is de nieuwe generatie graafwerktuigen voor wielladers en graafmachines en is eenvoudig te verwijderen en te installeren zonder hamer, heeft een langere levensduur van de punten en een betere penetratie voor een optimaal brandstofverbruik. Er is een breed scala van zeven verschillende puntopties ontwikkeld om de juiste keuze te bieden voor elke toepassing, of er nu een uitstekende penetratie of zeer slijtvaste punten vereist zijn.

Yellowmark™
Yellowmark, een merk van Caterpillar, biedt eigenaren van Cat materieel een alternatief voor originele Cat onderdelen en gereviseerde Cat onderdelen, een alternatief dat tegen lagere kosten een balans biedt tussen betrouwbaarheid en gemak. Het Yellowmark-assortiment omvat nu meer dan 6000 reparatie- en vervangingsonderdelen voor onder meer aandrijflijnen, motoren, hydrauliek, graafwerktuigen en onderwagens van meer dan 500 Cat modellen. Tijdens de Bauma in München worden u de mogelijkheden van Yellowmark gepresenteerd.

Bronnen
Andere hoogtepunten zijn onder andere de diensten van Caterpillar, zoals flexibele financieringsplannen, uitgebreide beschermingsmogelijkheden van Cat Financial, door Cat gecertificeerd gebruikt materieel, door Cat gecertificeerd gereviseerd materieel en Cat huurmaterieel dat verkrijgbaar is via het Cat dealernetwerk.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details