Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
De koning onder de schrootgrijpers

De koning onder de schrootgrijpers

Senex uit Heule (Kortrijk) is gespecialiseerd in aanbouwdelen voor kranen en vrachtwagens die de veiligheid & snelheid van werken voor de gebruiker verhogen, zoals Vacuworx, afdeksystemen en grijpers. Wat dat laatste betreft mag het bedrijf zich de Belgische importeur noemen van de SCE Scrap King, de ‘koning’ onder de schrootgrijpers.

De Nederlandse grijperfabrikant Gusella-Bakker heeft een schrootgrijper op de markt gezet met unieke eigenschappen. Van de bescherming van de cilinders is een ruimtelijke, holle constructie gemaakt van hoogwaardig staal. Deze constructie dient als grijperbasis. Door het weglaten van de voor dit soort grijpers gebruikelijke middenkolom, is de SCE Scrap King een heel stuk lager geworden en tegelijkertijd sterker gemaakt. Het basisframe van de poliepgrijper is helemaal gemaakt van hoogwaardig staal en door het innovatieve ontwerp is veel minder ‘verzwakkend’ laswerk nodig. De Scrapking is als enige poliepgrijper voorzien van conische pennen en bussen, waardoor eventuele speling als gevolg van slijtage eenvoudig kan worden opgeheven.

De uitgebreide range grijpers waartoe de Scrap King behoort, wordt gebouwd door het van oorsprong Italiaanse familiebedrijf Gusella-Bakker. Het bedrijf met meer dan 60 jaar ervaring in de bouw van poliepgrijpers is inmiddels onderdeel van de Bakker groep uit het Nederlandse Elst. Bij de SCE Scrap King is er keuze uit een drietal rotators en een viertal tandvormen. De poliepgrijper is leverbaar met 4, 5 of 6 tanden en voor een dertiental gewichtsklassen van de overslagkraan of graafmachine. Dan gaat het om een range die loopt van 10 tot 37 ton.

SCE Scrap King

Deze tekening laat duidelijk zien dat de innovatieve opbouw van de poliepgrijper beter beschermt en veel lager uitpakt.


Geheel andere opbouw
Schroot is een moeilijk te hanteren product. De scherpe metalen delen kunnen de hydraulische onderdelen van de grijper gemakkelijk beschadigen. Daarom is het belangrijk om alle kwetsbare grijper­elementen, zoals cilinders en hydraulische slangen, goed te beschermen. Bij de SCE Scrap King is gekozen om de middenkolom weg te laten. In plaats daarvan is in het midden van de grijper ruimte gemaakt voor de hydraulische componenten. Door deze centrale hoofdrager van hoogwaardig staal te maken kan geen schroot doordringen tot het binnenste van de grijper. De levensduur van de hydraulische slangen en componenten wordt daardoor fors verlengd. Onderaan het holle basisframe zijn de grijperarmen/schalen en de hydraulische cilinders met einddemping bevestigd. De unieke ‘heavy duty’ rotator wordt op de bovenzijde van de grijper bevestigd middels een zeer sterke boutverbinding.

SCE Scrap King

Bij de SCE Scrap King is er duidelijk voor gekozen om alle kwetsbare grijperelementen goed te beschermen.


Gelijkmatig verdeelde krachten
Door het innovatieve ontwerp komen de krachten tijdens intensief gebruik van de schrootgrijper niet samen op één centraal punt, maar worden ze gelijkmatig verdeeld over de gehele hoofdstructuur. Met maximaal 6 graden is de hoek waaronder de cilinders zich bewegen tijdens het openen en sluiten van de grijper extreem laag. De rotator en de olieverdeler zijn niet via hydraulische slangen aan elkaar gekoppeld, maar zijn gecombineerd tot één enkel onderdeel. De onderzijde van de rotator en de olieverdeler vallen binnen de holle basis en zijn daardoor optimaal beschermd.      

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details