Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
De Nieuwe Generatie wil graag aan de slag

De Nieuwe Generatie wil graag aan de slag

Met de recente komst van de Caterpillar 326 graafmachine heeft de Nieuwe Generatie (Next Gen) er een werkgrage pleitbezorger bij. Net als de eerder gelanceerde Cat 320, 320 GC en 323 is de nieuwe 326 zuiniger, comfortabeler, goedkoper te onderhouden en onder aan de streep een heel stuk efficiënter dan zijn voorganger. Die belofte doet Caterpillar. Bij Bergerat Monnoyeur en het uitgebreide dealernetwerk kunnen we zelf gaan kijken of die belofte standhoudt.

Een efficiëntieverhoging van maar liefst 45 %, dat is de belofte die Caterpillar meegeeft aan de 26 tonner. Een veelheid aan “eenvoudig te gebruiken Caterpillar-technologieën” ligt daaraan ten grondslag, van de Cat 7.1-motor die voldoet aan de strengste emissienormen en het geavanceerde hydraulische systeem tot handigheidjes als de Cat Grade Assist, Bucket Assist, de Innovative Swing Assist en het Cat Payload-weegsysteem aan boord. Dat overigens via VisionLink in verbinding staat met het bedrijfskantoor en de onderhoudsdiensten. Voor de machinist telt daarbij natuurlijk ook het verder verbeterde comfort van de nieuwe cabine met geluidsarme ROPS-constructie. Prettig en eigenlijk onmisbaar is de met Bluetooth geïntegreerde radio, want die heeft USB-poorten voor het opladen van de mobiele telefoon.

gww-caterpillar-nextgen-01-cat-326_300dpi-kopieren

De Caterpillar 326 is, net als de andere graafmachines van de Nieuwe Generatie, zuiniger, comfortabeler, goedkoper te onderhouden en veel efficiënter geworden.

 

Moderne twintigtonners

De Cat 320, 320 GC en 323 zijn moderne twintigtonners, met voor de GC-versies een apart verhaal. De NextGen-versies van de 320 en 323 hebben door de geïntegreerde Cat Connect-technologie een hogere productiviteit met lagere brandstof- en onderhoudskosten. Deze graafmachines zijn bedoeld voor middelzware tot zware toepassingen, waarbij de 323 het meeste (hef)vermogen in de lijn heeft.

De nieuwe Cat 320 GC is speciaal ontworpen voor lichte tot middelzware toepassingen. Het is een ietwat vereenvoudigde versie waarmee tegen aanmerkelijk lagere kosten per uur een forse productiviteit haalbaar is. Handig wanneer een eigen machine noodzakelijk is, maar die niet continu of voor moeilijke werken hoeft te worden ingezet. Verder is het trouwens een echte Caterpillar en voldoet hij aan alle eisen.

Bedieningseenvoud

De sleutel tot het ontwerp van de Nieuwe Generatie is de bedieningseenvoud. Of het nu gaat om de externe start met behulp van een Bluetooth-sleutelhanger, de in te stellen joystickvoorkeuren of de unieke machinist-id-functie voor een op de man of vrouw toegesneden programmering van de vermogensmodus, de nieuwe serie graafmachines moet gemakkelijker dan ooit tevoren bediend kunnen worden. Daarbij biedt het grote (8 inch ofwel 203 mm) hoge-resolutiescherm een intuïtieve navigatie door de menu’s. Handig is ook dat het een digitale versie van de bedieningshandleiding kan laten zien. Het aanraakscherm heeft trouwens ook draaiknoppen voor de bediening.

gww-caterpillar-nextgen-03-cat-320-gc_300dpi-kopieren

De nieuwe Cat 320 GC is een iets vereenvoudigde versie, waarmee tegen aanmerkelijk lagere kosten per uur een forse productiviteit haalbaar is.

 

Forse brandstofbesparing

Waar we altijd meteen nieuwsgierig naar zijn, is de mate waarin aan brandstof wordt bespaard door de nieuwe motor en verbeteringen aan het hydraulieksysteem. Wel, Caterpillar heeft het over maar liefs 25 % in vergelijking met de voorgangers. De nieuwe Smart-modus stemt automatisch het vermogen van de motor en het hydraulische vermogen af op de graafomstandigheden en optimaliseert hierdoor zowel het brandstofverbruik als de prestaties. Wanneer er geen vraag is naar hydrauliek gaat automatisch het motortoerental omlaag. Ook het nieuwe koelsysteem werkt efficiënter door de inzet van meerdere ventilatoren. Een nieuwe hoofdregelklep maakt servoleidingen overbodig en minder leidingen betekent minder olie, waardoor de bedrijfskosten op lange termijn verminderen.

Lagere onderhoudskosten

Door verlenging van de onderhoudsintervallen kunnen de onderhoudskosten met een stevige 15 % omlaag. Hierdoor is er tevens minder downtime en dat horen we graag. Zo kan de nieuwe Cat-retourfilter voor het hydraulisch systeem meer verontreiniging verwerken en is het onderhoudsinterval in verhouding tot voorgaande filters met zo’n 50 % verlengd, tot maar liefst 3.000 uur. Bij de nieuwe Cat-luchtfilter met geïntegreerde voorfilter en primaire en secundaire filters is het onderhoudsinterval zelfs verdubbeld. En bij de vernieuwde brandstoftankdopfilter staat nu 2.000 uur op de teller. De drie filters van het brandstofsysteem hebben elk een onderhoudsinterval van 500 uur. Alle controlepunten zijn voortaan – gewoon op de grond staand – door monteur en machinist goed te bereiken.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details