Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Heggen snoeien wordt kinderspel

Heggen snoeien wordt kinderspel

De nieuwe accuheggenscharen STIHL HSA 50 en HSA 60

STIHL ontwikkelde de nieuwe accuheggenscharen HSA 50 en HSA 60 speciaal voor wie regelmatig de heggen weer in vorm snoeit en dus goede hulp naar waarde weet te schatten. Met de HSA 60, de krachtigste heggenschaar in het STIHL AK systeem, kan je ook grote, stevige heggen nauwkeurig snoeien. En als het al eens een keertje gebeurt dat de messen bij dikkere takken tot stilstand komen, dan draaien die zich dankzij het antiblokkeersysteem uit zichzelf weer vrij. De HSA 60 wordt bediend met een multifunctionele greep die naar links of rechts gedraaid kan worden, ideaal om in elke snoeirichting ergonomisch te werken. De eveneens nieuwe STIHL HSA 50 is de ‘allrounder’ voor middelgrote heggen. Beide nieuwe machines overtuigen niet alleen door hun snoeikracht, maar scoren ook hoog op het vlak van comfort: dankzij het optimaal uitgebalanceerde ontwerp en de ergonomische greep zijn beide heggenscharen in elke snoeirichting comfortabel te bedienen. Tegelijk zijn ze opvallend stil zodat je ook zonder gehoorbescherming kunt werken. Hun energie putten ze uit een lithium-ion-accu van 36 V. Die maakt deel uit van het STIHL AK systeem waarmee ook alle andere tuinmachines binnen dat systeem aangedreven worden.

Overzicht van de details:

• Krachtig en betrouwbaar

De nieuwe STIHL HSA 60 is de krachtigste heggenschaar in het AK systeem. Zo kunnen ook particulieren grote heggen makkelijk snoeien. De machine wordt aangedreven door een borstelloze, elektronisch gestuurde EC-motor die dankzij zijn hoge koppel een constant hoge slagfrequentie heeft, zelfs bij een wisselende belasting. De STIHL HSA 50 is uitgerust met een krachtige DC-motor en is daarmee de ideale keuze voor het snoeien van middelgrote heggen.

• Nauwkeurig en precies

De lasergesneden, diamantgeslepen en geharde STIHL kwaliteitsmessen met hun mesgeometrie in druppelvorm garanderen dat de heggenschaar lang scherp blijft en zorgen voor een zuiver snoeibeeld en daarmee ook voor een gezonde heg. De snoeilengte van 50 (HSA 50) en 60 cm (HSA 60) garandeert dat het werk vlot vooruit gaat. Dankzij de krachtige EC-motor en de grote tandafstand van de messen (34 mm) kan de HSA 60 ook dikkere twijgen doorsnijden – en als de messen bij een dikke tak al eens blokkeren, dan draaien ze zichzelf weer vrij dankzij het antiblokkeersysteem dat automatisch de draairichting wisselt. Met de zwaardbeschermer kun je vlakbij de bodem of langs muren werken zonder de messen te beschadigen.

• Uitgebalanceerd en ergonomisch

De twee nieuwe accuheggenscharen bieden de gebruikers niet alleen een hoog snoeivermogen, maar vallen ook op door hun arbeidscomfort en uitrusting. De HSA 50 en HSA 60 wekken nauwelijks geluid op zodat je ook zonder gehoorbescherming kunt snoeien. Ze zijn perfect uitgebalanceerd en dankzij de ergonomische vorm van de multifunctionele greep zijn ze intuïtief en comfortabel te bedienen. De multifunctionele greep van de HSA 60 kan bovendien gedraaid worden zodat je in elke snoeirichting ergonomisch kunt werken. Bovendien maakt het antivibratiesysteem het mogelijk om de machine rustig en precies te geleiden.

• Accukracht met systeem

Hun energie halen de accuheggenscharen STIHL HSA 50 en HSA 60 uit een krachtige lithium-ion-accu van 36 V die deel uitmaakt van het STIHL AK systeem. De twee machines zijn compatibel met alle accu’s van dit modulaire systeem, dat naast de heggenscharen ook machines voor verschillende toepassingen rondom het huis en in de tuin omvat: grasmaaiers en verticuteermachines, grastrimmers en heggenscharen op steel, bladblazers, bladzuigers, hoogsnoeiers en kettingzagen. Daarbij komen nog accu’s en laders met verschillende capaciteitsniveaus. Dat is praktisch voor wie meer dan één machine heeft en de accessoires vaak kan gebruiken. Zowel voor de HSA 50 als voor de HSA 60 bevelen we de accu AK 10 aan.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details