Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Paving business 2.0 dankzij gerichte innovaties
Op het vlak van de bestratingssector heeft Topcon Positioning System recent enkele cruciale stappen voorwaarts gezet.

Paving business 2.0 dankzij gerichte innovaties

Op het vlak van de bestratingssector heeft Topcon Positioning System recent enkele cruciale stappen voorwaarts gezet. Van mmGPS en Smoothride tot Thermal Mapper en Pavelink … de totaalaanbieder op het vlak van precisieplaatsbepaling tilt met enkele gerichte ontwikkelingen de paving business naar een hoger niveau. 

Begin vorig jaar verwelkomde Topcon tal van klanten en stakeholders uit de wegenbouwsector tijdens het Paving² The Future event te Londerzeel.

Topcon Positioning Belgium profileert zich als een trouwe partner voor totaaloplossingen op het gebied van precisieplaatsbepaling binnen de bouw en topografie. “Met onze hardware, software en mobiele oplossingen stellen we de klant in staat om slimmer, rendabeler en productiever te zijn”, klinkt het overtuigend. Topcon zet volop in op efficiëntie, gebruiksgemak en veiligheid, dit voor elkeen in de flow. Elke oplossing biedt hiertoe zijn specifieke meerwaarde en kan op om het even welk machinemerk geïnstalleerd worden.

En dat is in de paving business niet anders. Begin vorig jaar verwelkomde Topcon tal van klanten en stakeholders uit de wegenbouwsector tijdens het Paving² The Future event te Londerzeel. Het doel: een sterke positie verwerven in de wegenbouwsector dankzij enkele specifieke ontwikkelingen, gericht op de aannemer, de opdrachtgevers én de eindgebruiker. “De bijdrage die wij met onze oplossingen kunnen leveren voor een efficiënte, veilige én duurzame bestratingstoekomst, is enorm”, vertelde CEO Bruno Van Belle.

De Thermal Mapper (TH-M1) vormt een aanvulling op bestratingsworkflows door de asfalttemperatuur en thermische segregatie tijdens het bestratingsproces te bewaken.

Workflowoplossingen met ongeziene precisie

Hard- en software worden op een uitgekiende manier op elkaar afgestemd zodat machines over ongeziene grenzen heen kunnen gaan. Zo kan de machinist met mmGPS als het ware tot op de millimeter precies de hoogte en positie voor de asfaltering bepalen. In automaat modus stelt de Paver zichzelf bij om steeds de juiste dikte aan te leggen. Deze unieke en gepatenteerde technologie is volgens Topcon een game changer als het aankomt op efficiëntie.

De Smoothride workflow optimaliseert op zijn beurt elke stap in het proces en levert een zo vlak mogelijk wegdek. Voor aanvang van de werken kan de aannemer zelf de weg scannen met een Topcon RD-M1 scanner. Deze monteert hij achteraan op zijn wagen waarna hij de te scannen route zelf afrijdt. Deze data wordt in een 3D-model gegoten dat in de machine ingegeven wordt. Landmeters/aannemers hoeven dus niet meer op de weg rond te lopen en werken in een veiligere omgeving, vanuit de wagen. Bovendien hoeven geen wegen afgezet te worden om te gaan meten. De data kan op kantoor snel ingelezen worden. Deze methodiek kent ongeziene prestaties en wordt stilaan een standaard voor het meten van de bestaande weg.

De machinist kan met mmGPS als het ware tot op de millimeter precies de hoogte en positie voor de asfaltering bepalen.

Thermal Mapper en Intelligent Compactation

Temperatuursegregatie is de voorbode van toekomstige problemen aan wegen. Thermal Mapper en Intelligent Compaction van Topcon maken het daarom mogelijk om de kwaliteit van het asfalt (temperatuur/verdichting) continu te monitoren op het scherm in de machine en in de app. En dit voor meerdere walsen tegelijkertijd. Bovendien komt alles samen in een overzichtelijk Dashboard. De Thermal Mapper (TH-M1) vormt een aanvulling op bestratingsworkflows door de asfalttemperatuur en thermische segregatie tijdens het bestratingsproces te bewaken.

Asfalt dat te koud is, kan te snel uitharden, waardoor het onmogelijk wordt om goed te verdichten, en problemen met thermische segregatie kunnen wijzen op toekomstige gebreken en schade. Door deze factoren in realtime te monitoren, kunnen teamleden van het asfaltprojecten de asfaltmengsels, leveringen, asfalteersnelheid en andere factoren aanpassen die bijdragen aan een langere levensduur van de aangelegde bestrating.

Pavelink

Ook Pavelink werd in het leven geroepen om het bestratingsproces nog verder te optimaliseren. Met deze toepassing in de cloud optimaliseert de aannemer het volledige asfalteringsproces om gegevens uit te wisselen, logistiek te plannen en de kwaliteit te garanderen. De aannemer krijgt een duidelijk inzicht in digitale weegbonnen, aankomsttijden en geniet te allen tijde van real-time informatie. Door deze inzichten weet de aannemer continu de beste keuzes te maken wat efficiëntie ten goede komt. De Thermal Mapper integreert mooi met de Topcon Pavelink software voor sitebeheer. Via Pavelink Web krijg je toegang tot de TH-M1-gegevens. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details