Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Zeven op een rij

Zeven op een rij

Emissievrij verdichten met Wacker Neuson

Wacker Neuson breidt de mogelijkheden voor emissievrije verdichting uit: de accutrilstamper AS60e, de accutrilplaat AP2560e, alsmede een draagbaar hoge-frequentietrilnaaldsysteem, waarbij de accu in een rugzak is geïntegreerd, zijn nieuw in het assortiment. Drie trilstampers, drie trilplaten en de interne trilnaald worden nu bediend met een lithium-ionbatterij die op alle apparaten kan worden gebruikt.  

Of het nu gaat om asfaltverdichting, grondverdichting in de greppelbouw, bij het intrillen van sierklinkers of zelfs het verdichten van beton met interne trilnaalden: Dankzij het flexibele concept van een krachtige vervangbare accu kunnen gebruikers in de mijn- en wegenbouw, tuin- en landschapsbouw, gemeentes en betonspecialisten nu zonder grote onderbrekingen een breed scala aan Wacker Neuson-oplossingen gebruiken voor emissievrije verdichting.

“Nadat we 90 jaar geleden de eerste trilstamper lanceerden, betreden we nu een nieuw tijdperk van verdichting met de huidige generatie op accu’s werkende trilstampers. We zijn erin geslaagd om nieuwe technologie te combineren met bewezen kwaliteit en het werk voor de gebruiker aanzienlijk eenvoudiger te maken”, vertelt Stefan Pfetsch, managing director van Wacker Neuson Produktion GmbH.

De basis is een hypermoderne lithium-ion-accu, speciaal ontworpen voor zware werkzaamheden en een apparaat dat voldoende vermogen voor al het werk levert, dat op een gemiddelde werkdag plaatsvindt. Twee modellen van de verwisselbare accu met variabel motorvermogen – BP1000 en BP1400 – vormen het hart van wat nu zeven apparaten zijn en kunnen in een mum van tijd worden gewijzigd,zodat de bestuurder de lege accu binnen enkele seconden kan vervangen door een opgeladen batterij. Of het nu interne trilnaalden IEe zijn, trilplaten AP2560e, AP1840e of AP1850e, of de accutrilstampers AS30e, AS50E en AS60e: ze zijn allemaal op elk moment klaar voor gebruik dankzij het modulaire systeem met vervangbare accu.

Trilplaten

ACBe / IEe: Betonverdichting met comfort
Wie graag wandelt of de bergen in trekt, weet het belang van een goede rugzak op waarde te schatten. Samen met een toonaangevende fabrikant van rugzakken heeft Wacker Neuson een ergonomisch en rugvriendelijk draagsysteem ontwikkeld voor de accu van een draagbare zero emission-trilnaald met elektromotor. Zo kan onafhankelijk en draadloos worden gewerkt: er zijn geen struikelgevaren door kabelaansluitingen tussen de externe omvormer en stroomverdeler en de interne trilnaald. Ook worden de kosten voor het verplaatsen van de omvormer bij wijziging van locatie weggenomen. De interne trilnaald met accurugzak zal in het najaar van 2019 in twee standaard buislengten (1,5 en 3 meter) op de markt worden gebracht en met trilflessen in drie verschillende diameters (38, 45 en 58 millimeter).

De accutrilstamper AS60e breidt het trilstamperduo met een elektromotor uit
Voor gebruik in greppels, in gebouwen en in tegen lawaai beschermde gebieden is het scala van trilstampers rond de AS60e uitgebreid tot een totaal van drie trilstampers met elektromotoren: Het kleinere model AS30e is een speciale trilstamper voor de verdichting van buisgeren, terwijl de grotere trilstamper AS50e en de nieuwe AS60e worden gebruikt voor alle klassieke trilstamperwerkzaamheden. De verdichtingsprestaties komen overeen met de trilstamper op benzine van dezelfde grootteklasse. Vanwege de emissievrijheid, voldoen ze zonder problemen aan de strengste vereisten, bijvoorbeeld voor bouwplaatsen in de binnenstad en werkzaamheden in greppels. Een bijkomend voordeel zijn de lage bedrijfskosten: Door de aandrijving via stroom in plaats van benzine kan op ongeveer 55 procent van de energiekosten worden bespaard. Bovendien is de motor volledig onderhoudsvrij en zijn alle typische onderhoudskosten van conventionele stampers, bijvoorbeeld op de carburateur, niet van toepassing op de accutrilstamper.

Trilplaten

Accutrilplaat 2560e
Nadat Wacker Neuson in 2018 het zero emission-assortiment met de AP1840e en AP1850e voorwaarts bewegende accu-aangedreven trilplaten heeft uitgebreid, volgt nu het model AP2560e. Met een werkbreedte van 600 millimeter is het dé specialist voor het intrillen van sierklinkers, maar het kan ook worden gebruikt voor conventionele verdichtingswerkzaamheden op korrelige bodems. Daarnaast vergemakkelijkt het ook de werkzaamheden binnen en in andere emissiegevoelige gebieden zoals greppels en verkistingen. De accutrilplaat is ook geschikt voor gebruik in waterbeschermingsgebieden, omdat hier geen verbrandingsmotoren gebruikt mogen worden.

Klaar voor de toekomst
Elektrische aandrijvingen worden in de bouwsector steeds belangrijker. Wacker Neuson biedt vandaag de dag met de zero emission-serie al een uitgebreid assortiment elektrisch aangedreven machines en apparaten aan, waarmee een complete bouwput zonder uitstoot kan worden gebruikt, inclusief wielladers, rups- en wieldumpers en minigraafmachines.

Meer daarover op www.wackerneuson.com/zeroemission

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details